Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 036
  • 797
  •   1
Отговори
# 420
Скрит текст:
Искам да благодаря отново за съветите! На летището направихме тестовете срещу 80 лв в Кандиларов, за час и малко излязоха, нямаше опашка, чакахме резултатите на самото летище на заминаващи. Доволни сме, пътуваме Simple Smile
На кой терминал? В смисъл... и на двата терминала ли я има тази опция с тестовете?
Да , и на двата терминала я има . Даже в момента има и промоция
Има промоция в момента за 65 лв. . Grinning

https://www.omed.bg/product/index.php?tag=PCR%20%D1%82%D0%B5%D1% … D1%84%D0%B8%D1%8F

# 421
А каква е процедурата за тази лаборатория, предвид, че в терминала може да влизат само пътуващи. Трябва да се отиде + 2 часа по рано преди полета, за да се направи и изчака резултата и след това стъпките по чекиране и т.н. ?

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 23:59 от NikolayNNN

# 422
Здравейте!
Има ли някой неваксиниран наскоро летял за Португалия през Германия с деца? Nature Sun With Face

# 423
И мен това от известно време ме интересува. Когато пътуваш донякъде, през някъде... но двата полета са на една резервация (както съм летял с Луфтханза за Лисабон през Мюнхен например) трябва ли да ме интересуват здравните изисквания за трансферната страна? Защото в София чакаме на опашката за чекиране за ... Мюнхен, не за Лисабон. Иди доказвай, че там ще стоиш само в трансферната зона и няма да излизаш от летището.

# 424
И мен това от известно време ме интересува. Когато пътуваш донякъде, през някъде... но двата полета са на една резервация (както съм летял с Луфтханза за Лисабон през Мюнхен например) трябва ли да ме интересуват здравните изисквания за трансферната страна? Защото в София чакаме на опашката за чекиране за ... Мюнхен, не за Лисабон. Иди доказвай, че там ще стоиш само в трансферната зона и няма да излизаш от летището.

Тук е описано https://reopen.europa.eu/bg/from-to/BGR/PRT/DEU

# 425
  • София
Здравейте! Как се влиза в България от червена зона за не ваксинирани?

# 426
  • Sofia

Тук е обяснено: https://www.mh.government.bg/bg/covid-19/chesto-zadavani-vprosi- … epidemichni-merk/

# 427
  • София

Тук е обяснено: https://www.mh.government.bg/bg/covid-19/chesto-zadavani-vprosi- … epidemichni-merk/
Благодаря много!

# 428
А каква е процедурата за тази лаборатория, предвид, че в терминала може да влизат само пътуващи. Трябва да се отиде + 2 часа по рано преди полета, за да се направи и изчака резултата и след това стъпките по чекиране и т.н. ?
Лабораториите са в зоните преди чекирането, ето от сайта на Геника "Регистратурата на Летище София е достъпна за всички пациенти, а не само за пристигащи и заминаващи." Кандиларов има и на двата терминала, но на Терминал 2 е 24 часа - https://kandilarov.com/%D1%81%D0%BC%D0%B4%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D0%B … 1%84%D0%B8%D1%8F/

# 429

Плюс два часа? Тоест за полет в 10.40 (за Хърватия) на Т2, ако не ми трябва чекиране на багажа в колко часа трябва да съм на Т2, за да си правя тест и после право на ескалатора към скенерите...

# 430
Повече от 2 часа, примерно 2 часа за теста и един за чекиране... Не че няма да стане и по-бързо, ама трябва ли да има нерви ...

# 431
  • Sofia
Може да нямате багаж за чекиране, но мисля че пак трябва да минете през чек ин за проверка на документите (ваксини, тестове, формуляри- каквото е необходимо). Т.е., ако тестът е готов за два часа, трябва да си предвидите още поне един за останалите проверки.
Винаги гледам колко полета има около нашия и си правя сметка колко по- рано да сме на летището.

# 432
Повече от 2 часа, примерно 2 часа за теста и един за чекиране... Не че няма да стане и по-бързо, ама трябва ли да има нерви ...
Това е при не-експресен тест, нали?  Аз питам за този тест, който е 80 лв. Той за колко време излиза? Че експресните били 130 лв (45 мин) сега видях на сайта им

# 433
  • софия
Предполагам е възможно да се отиде по обяд за теста( полет в 21 ч.), да се изчака резултата и после към 19 ч. за самия полет( живея сравнително близо до летището).

# 434
Това е при не-експресен тест, нали?  Аз питам за този тест, който е 80 лв. Той за колко време излиза? Че експресните били 130 лв (45 мин) сега видях на сайта им

Според сайта на летището за обикновен ПСР резултатът излиза за 2 часа. Колко точно се спазва не знам.

Аз винаги правих в Пирогов, където излизат в 18 часа, но последния път имаше компютърен проблем и след 2 часа чакане си тръгнах и минах към 22, тогава бяха излезли. Ако не бяха, щях да ходя на летището. Притеснението отделно.
Имам предвид, че винаги може да стане сакатлък при непредвидени обстоятелства.

Предполагам е възможно да се отиде по обяд за теста( полет в 21 ч.), да се изчака резултата и после към 19 ч. за самия полет( живея сравнително близо до летището).
Да, възможно е.

Общи условия

Активация на акаунт