Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 086
  • 797
  •   1
Отговори
# 525
  • Mediterraneo
Кодът за локация е ясен, винаги го проверяват. Благодаря.

# 526
Здравейте, може би въпроса ми е малко глупав, но реших да питам, за да съм по-спокойна.
Ако летим за Барселона на 04.02 с полет пристигащ около 19 часа и се върнем на 06.02 вечерта с полет пристигащ около 23 часа може ли да се използва един PCR тест направен в България на 04.02?
Би трябвало да може, просто не знам дали на някой от вас му се е случвало да искат още един тест на връщане в България или теста от 04.02 си важи без проблем.

# 527
Здравейте, може би въпроса ми е малко глупав, но реших да питам, за да съм по-спокойна.
Ако летим за Барселона на 04.02 с полет пристигащ около 19 часа и се върнем на 06.02 вечерта с полет пристигащ около 23 часа може ли да се използва един PCR тест направен в България на 04.02?
Би трябвало да може, просто не знам дали на някой от вас му се е случвало да искат още един тест на връщане в България или теста от 04.02 си важи без проблем.
Няма проблем, лятото бяхме така няколко пъти. Важното е да се впишете в 72-та часа на теста, макар да ми се е случвало да мина и след тези часове. В повечето случаи гледаха само датата без часа. На последното не може да се разчита обаче.

# 528
Логика и аргументи спрях да търся. В Испания ще ми искат ли тест или само сертификат за ваксина, това питам.
Кацнах тази сутрин в Испания, сертификат Ковид и QR само. Прикачих сетификата в бордната карта и в QR декларацията. Като кацнахме сканираха само QR.

# 529
  • София
Здравейте. Какви са актуалните правила за влизане в Сърбия. Предстои ми служебно пътуване за два дни ( 1 нощувка) с автомобил. Неваксинирана съм. Може ли да се влезе с антигенен тест или само с ПСР?
Също и ваксинираните ли трябва да предоставят тест? ( Ще пътувам с двама ваксинирани колеги).
Мерси.

# 530
  • София
Няма никакви изисквания за влизане в Сърбия, само лични карти. 😃
На връщане в България става сериозно - Сърбия е в червената зона.

# 531
  • София
Антигенен тест мога ли да предоставя при влизане в България? И да не подлежа на карантина?

# 532
Антигенен тест мога ли да предоставя при влизане в България? И да не подлежа на карантина?
Не. Или ПСР, направен в Сърбия, или ПСР в България, направен след 72 ч.( т.е. 3 дни задължителна карантина); това обаче е за ваксинирани, за неваксинирани не знам дали важи същото..

# 533
  • Пловдив
Сега бях до лаборатория за тест.Имаше много недоволни от днес Германия е сложила България в червена зона и искали задължително ПСР.Няма значение дали имаш ваксина.

# 534
  • София
Неваксинирани, влизащи от червена зона, се поставят под 10-дневна карантина, без възможност за отмяна.

# 535
Сега бях до лаборатория за тест.Имаше много недоволни от днес Германия е сложила България в червена зона и искали задължително ПСР.Няма значение дали имаш ваксина.
В Германия от високо рискова страна ( те нямат зони) може да се влезе и само с ваксина, или има ново изискване?

# 536
  • BG-DE
Е, нали уж от февруари ЕК отмени тестовете за ваксинирани при пътуване или нещо не съм разбрала, остават само ако идваш от тъмночервена зона, не знаех, че и такава има 🤔

# 537
  • София
Неваксинирани, влизащи от червена зона, се поставят под 10-дневна карантина, без възможност за отмяна.
На кой сайт мога да се запозная с тази информация? Не откривам последни публикации на страницата на МВНР.
Мерси.

# 538
# 539
На кой сайт мога да се запозная с тази информация? Не откривам последни публикации на страницата на МВНР.
Мерси.
Неваксинирани, ако влязат с PCR, могат да се освободят от карантина след 72 часа...

Последна редакция: чт, 27 яну 2022, 16:22 от cool_witch

Общи условия

Активация на акаунт