Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 475
  • 797
  •   1
Отговори
# 570
Днес тествахме новите правила, влязохме от Италия в България с 2 бустера за нас и зелен сертификат за детето, никакви проблеми, не сме карантинирани.

# 571
Днес тествахме новите правила, влязохме от Италия в България с 2 бустера за нас и зелен сертификат за детето, никакви проблеми, не сме карантинирани.

Bled, извинявайте запозната ли сте дали бустера е задължителен, защото аз нямам бустерна доза (Янсен), а друг от групата е с (Пфайзер), но все още няма трета доза.

# 572
  • BG-DE
За пътуване мисля, че не е задължителен ако не са минали 270 дни от втората доза.

# 573
За пътуване мисля, че не е задължителен ако не са минали 270 дни от втората доза.
Точно така.

# 574
  • София
Проверете си добре изискванията за съответната държава, че сертификата важи 270 дни за минаване на границите, но някои държави си имат други правила вътре. За коя четох, че ваксинираните с Янсен не се водят за такива, ако нямат бустер? Май Германия беше.

# 575
  • BG-DE
В Германия,  три месеца след втората игла ако нямаш бустер на практика си се водиш неваксиниран 😊 и за заведения и хотели трябва да правиш тест. Тези 270 дни са само при пътуване иначе всяка държава вътре в нея си има отделни правила.

# 576
Menerva това да не е за вашата провинция?!
Аз съм сложила бустер,но не съм вадила още сертификат.Ходя си със сертификата от първите две дози(втората беше през август) и си е активен и достатъчен.Това с трите месеца сега го чувам Thinking
Събота пътуваме за БГ и ще тестваме новите правила.Аз съм с 2 дози Бионтех и 1 Модерна,ММ е с 1 Янсен,тестове разбира се няма да правим.

# 577
  • BG-DE
Възможно е, при нас от няколко дни въведоха 3G за магазините за нехранителни стоки 😊 доскоро беше само 2G, ние сме "прясно" сертифицирани и ни пускат навсякъде но на доста места по заведенията съм виждала надписи, че изискват тест ако са минали повече от 3 месеца но поне пуснаха пак безплатни тестове 😊

# 578
  • I want it all and I want it now.
Menerva за коя провинция е това? Благодаря

# 579
  • BG-DE
Баден Вюртенберг, но току-що ММ ме информира, че имало известно разхлабване и изискването за бустер или тест оставало само за хотелите.

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 00:57 от Menerva

# 580
  • Sofia
В Австрия също само Янсен не важи.

# 581
А как стоят нещата за влизане в Испания в момента

# 582
А как стоят нещата за влизане в Испания в момента
Влизане в Испания със сертификат Ковид, ваксина/преболедуване/пср. Ако е с ваксина до 270 дена., с бустер без срок за сега. Може и с антигенен тест, направен 24ч преди пристигане (нов е срокът,). QR  дигитален код след попълване на формуляр.

# 583
Здравейте. Във Вторник пътуваме за Дубай.  Ваксинирани с бустер. Доколкото разбирам, Дубай е в оранжева зона, а и като ваксинирани с бустер, нямаме нужда от ПСР на връщане в България и няма да сме под карантина. Поправете ме, ако греша.
В темата за Дубай последно чета за влизане с ПСР, който важи 72часа, а за Абу Даби 48ч.
Къде мога да следя актуална информация за влизането в Дубай и Абу Даби?

# 584
В Германия,  три месеца след втората игла ако нямаш бустер на практика си се водиш неваксиниран 😊 и за заведения и хотели трябва да правиш тест. Тези 270 дни са само при пътуване иначе всяка държава вътре в нея си има отделни правила.
Това не е вярно.Три месеца важи сертификата след преболедуване...сертификата с 2 ваксини важи 9 месеца за цяла Германия и за пътуване.

Общи условия

Активация на акаунт