Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 442
  • 797
  •   1
Отговори
# 600
Имам един казус с приятели: на летището има ли как да се разбере, ако някой е под карантина?

# 601
в смисъл докато са карантина да избягат зад граница? Ми да пробват, ще е интересно да видим какво ще стане

# 602
  • BG-DE
За Германия в момента иска ли се регистрация на адреса на който ще бъдеш в сайта на Робърт Кох институт?

# 603
  • София
Да.

# 604
  • BG-DE
Благодаря

# 605
Имам въпрос за Италия-едва ли някой може да ми отговори тук, но все пак, мислите ли, че ще отпадне изискването за ваксинационен паспорт за отсядане в хотели, ресторанти....дори и да се налага PCR  тест няма проблем, но ваксина....

# 606
  • Sofia
Аз си мисля, че ще по- скоро ще отпаднат тестовете, не ваксините. Нямам обоснован отговор, разбира се.

# 607
Аз си мисля, че ще по- скоро ще отпаднат тестовете, не ваксините. Нямам обоснован отговор, разбира се.
Има логика в думите Ви, за съжаление...

# 608
Актуална информация за пътуващи с автомобил посока Италия и обратно: никъде, ама никъде по границите не провериха нито QR код, нито ни поискаха сертификат за ваксинация. Не знам дали това е правило, но само ни питаха на къде пътуваме и повече не ги интересуваше нищо.
На връщане на Българо- Сръбската граница ни пратиха до бутката на РЗИ и там за пръв път показахме сертификати.
В Италия навсякъде с маски и в заведенията сканират задължително сертификати.
В Словения в заведенията, освен сканиране на сертификат искат и ЛК да удостоверят, че си същото лице.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 10:37 от Joana85

# 609
Здравейте, прочетох на сайта на МВР, че за Германия може да се влиза и само с 2 дози ваксина и отпада и карантина също. Но във фейсбук групи пишат, че трябва и ПСР?
България макар и от високорисков регион мисля, че само с ваксина може да се влезне и да няма карантина, така ли е

# 610
  • BG-DE
Да, може да се влезе само с ваксина ако втората игла е в рамките на 270 дни, днес се прибрахме. Задължителна обаче е регистрацията в сайта на Р.Кох, без нея не качват на самолета 😊

# 611
Благодаря за отговора. Да, регистрирах се там и си качих сертификата.
Ако си сложа бустер в Германия след колко време е активна в България ? Например за влизане в България, че да избегна карантина, ако страната влезне в тъмно червената зона
И може ли после да се свали български сертификат?

# 612
  • pomorie
Здравейте,през март плануваме пътуване до Мадрид. До колкото разбрах от наредбата,която е до 31.03 можем да влезем в Испания и с антиген тест.За връщане в България важи ли същото?По принцип сме преболедували,но с удостоверение.Колко време преди пътуването мога да попълня  формуляра за санитарен контрол ?

# 613
  • Mediterraneo
48 часа преди влизане в страната за санитарния контрол. На другите въпроси няма как да се отговори, нещата се променят, а до март има още време. Аз в Испания влязох само със сертификат за ваксина, ама разбирам, че вие явно нямате. Удостоверение за преболедувал какво ще рече?

# 614
  • София
Здравейте! Ще пътувам на 14.02 със самолет от Италия до България. С 3 дози ваксина съм, дали ще ми трябва ПСР?

Общи условия

Активация на акаунт