Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 48 400
  • 797
  •   1
Отговори
# 630
  • pomorie
Някой с ново инфо за Турция? Чух,че вече се изисква и ПСР тест,освен ваксините,но в нета не намирам нищо подобно 🤷
Преди час се прибрах от Турция. Изискват или сертификат за ваксина или за преболедувал доказан с ПСР или антигенен тест.

# 631
la_chiquita_linda много благодаря 🌺 а HES кодове изискват ли още? Ще скокнем една група до Одрин и ще трябва на всички да правя кодове,а не съм много наясно точно как и къде. В сайта на МЗ на Турция до колкото знам,но дали мога от моя телефон да направя на всички 🤔

# 632
Здравейте, тъй като почвам да организирам екскурзия и дилемата е Италия (номер едно за нас) или Испания за март. Както разбрах (вече взех да се обърквам)  в Испания важат 270 дни сертификатите за ваксина, а в Италия 6 месеца? Така ли е наистина? И има значение там каква е ваксината? Благодаря

# 633
  • София
Здравейте, тъй като почвам да организирам екскурзия и дилемата е Италия (номер едно за нас) или Испания за март. Както разбрах (вече взех да се обърквам)  в Испания важат 270 дни сертификатите за ваксина, а в Италия 6 месеца? Така ли е наистина? И има значение там каква е ваксината? Благодаря

Ако дозите са 3 сертификатът трябва да е безсрочен доколкото знам. Нали не бъркам ?

# 634
При наличие на бустерна доза, сертификатът е валиден.
Дали е безсрочен, никъде не пише в прав текст.

# 635
Нямаме бустерни дози аз съм с Янсен за тогава между 5-6 месец,а дъщерята 6-7 с пфайзер, което май изключва Италия и ще се насочваме към Испания... Cry Може да изчакам седмица, да видя ще има ли промяна в сроковете на ваксините, там май са най- кратки...

# 636
  • София
Това не се ли отнася за целия ЕС ??

# 637
Всяка държава сама определя каква да е валидността за сертификата за ваксинация. Например, във Франция от утре сертификата след 2-ра доза е валиден само 90 дни Simple Smile

# 638
  • pomorie
la_chiquita_linda много благодаря 🌺 а HES кодове изискват ли още? Ще скокнем една група до Одрин и ще трябва на всички да правя кодове,а не съм много наясно точно как и къде. В сайта на МЗ на Турция до колкото знам,но дали мога от моя телефон да направя на всички 🤔
В мол-а показваш сертификат и си влизаш. На нас Хес код ни искаха само в Истанбул.

# 639
  • Milano
Нямаме бустерни дози аз съм с Янсен за тогава между 5-6 месец,а дъщерята 6-7 с пфайзер, което май изключва Италия и ще се насочваме към Испания... Cry Може да изчакам седмица, да видя ще има ли промяна в сроковете на ваксините, там май са най- кратки...

Новите срокове влезнаха в сила преди 2 седмици, няма да ги променят в скоро време.

На територията на страната сертификатите за ваксина (без бустер) важат 180 дни.

За влизане в Италия са валидни сертификати до 270 дни (без бустер).

За да се ползват услугите на хотели, ресторанти, транспорт, музеи и т.н. хората със сертификати над 180 дни (и под 270) ще трябва да представят и негативен тест - антигенен с валидност 48 часа или ПСР с валидност 72ч.
С една дума за дъщеря Ви ще трябва И тест на всеки 48ч/72 часа от престоя.

# 640
В мол-а показваш сертификат и си влизаш. На нас Хес код ни искаха само в Истанбул.

Здравейте и от мен. Интересува ме също инфо за Турция. Имаме следния казус, ваксината е направена преди повече от 270 дни, няма бустер. Важи ли в Турция? (знам, че ваксините имат 270 дни срок в рамките на ЕС).
Ако имаме ПСР на влизане в страната, ще можем ли да посещаваме ресторанти, пазари, туристически места?

Колебаем се между Прага и Истанбул. Знам,че звучи странно, но това е, защото имаме ваучери за едно неосъществено пътуване през март 2020, когато затвориха всичко. Сега искаме да използваме възможността да си изберем от новите дестинации, които предлага агенцията. Единият вариант е Прага, другият Истанбул. Става дума за пътуване през пролетта април-май.

# 641
  • pomorie

Здравейте и от мен. Интересува ме също инфо за Турция. Имаме следния казус, ваксината е направена преди повече от 270 дни, няма бустер. Важи ли в Турция? (знам, че ваксините имат 270 дни срок в рамките на ЕС).
Ако имаме ПСР на влизане в страната, ще можем ли да посещаваме ресторанти, пазари, туристически места?

Колебаем се между Прага и Истанбул. Знам,че звучи странно, но това е, защото имаме ваучери за едно неосъществено пътуване през март 2020, когато затвориха всичко. Сега искаме да използваме възможността да си изберем от новите дестинации, които предлага агенцията. Единият вариант е Прага, другият Истанбул. Става дума за пътуване през пролетта април-май.
Със сертификатите за ваксинирани не съм запозната,но с ПСР можете да влезете навсякъде.В Истанбул бяхме за няколко дни миналото лято,беше страхотно преживяване!Само за Мол-а трябваше ХЕС код.

# 642
  • София
Здравейте, този уикенд ще пътуваме за Гърция. Имаме сертификат за ваксина, включително и бустер. Доколкото разбирам, за влизането в Гърция това ни върши работа, но не мога да намеря актуална информация дали на връщане в БГ се изисква нещо друго допълнително - ПСР , антигенен тест или карантина?

# 643
  • Sofia
Здравейте, Чехия облекчава мерките за пътуване и изсква:

– резултат от 72-часов PCR или 24-часов бърз антигенен тест (RAT), или
– национален сертификат за извършена имунизация против COVID-19, или
– медицинско удостоверение за прекаран COVID-19

Някой знае ли какъв точно документ е медицинско удостоверение за прекаран COVID-19?
Аз имам сертификат за изкаран ковид, но с антгенен тест и пише , че е валиден за България само.

# 644
Здравейте, Чехия облекчава мерките за пътуване и изсква:

– резултат от 72-часов PCR или 24-часов бърз антигенен тест (RAT), или
– национален сертификат за извършена имунизация против COVID-19, или
– медицинско удостоверение за прекаран COVID-19

Някой знае ли какъв точно документ е медицинско удостоверение за прекаран COVID-19?
Аз имам сертификат за изкаран ковид, но с антгенен тест и пише , че е валиден за България само.

Еха, ако е така е страхотно това. Simple Smile Сега ще се започне с гледането за билети за Прага. Simple Smile
От кога влизат тези мерки в сила? Някъде има ли го официално?

Общи условия

Активация на акаунт