Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

• 47 949
  • 797
  •   1
Отговори
# 690
  • Sofia
Здравейте,някой с информация за Италия.

Има тема за Италия, погледни там.

# 691
  • pomorie
С оглед на информацията от днес, че серитфикатите за преболедувал, установени след направен антигенен тест, ще важат и за чужбина (аз имам такъв, мъжът ми - никакъв), ми се ще да си направим еднодневна екскурзия до Румъния.
Аз обаче не разбрах от къде ще ги издават зелените сертификати със задна дата за преболедували с антигенен тест.
Аз също. Пробвах през his.bg, но все още няма нищо ново.

казаха по новините , че от 26.02.2022  автоматично ще се прегенерират в сетификати за ЕС. Вчера пробвах в his.bg , но нищо(само удостоверението за БГ седи)
Аз също пробвах вчера и нищо ново няма.В петък се обадих в РЗИ за да питам,там нищичко не знаеха.....Ще опитваме,ако някой успее,моля да пише.

# 692
  • София
Да попитам за пътуване до Англия-имат ли изискване за срок на валидност на ваксинационния сертификат? С 2 дози Астра Зенека от май 2021 ще мога ли да пътувам?

Присъединявам се към въпроса на renni79 . Моят сертификат също е от май 2021 и не намирам информация дали е валиден за пътуване за Англия. После при прибиране в България  ще важи ли?

# 693
Здравейте,моят сертификат е за преболедувал от тези който важат за България-издаден е през отктомври и би трябвало да ни издадат нов ,който да важи 6 месеца за Европа.Правя опити от събота 26.02 2022
да получа нов ,но неуспешно.Ако някой се е справил моля да обясни как.Ще пътувам до Италия и ми е много притеснено

# 694
То трябва някакво технологично време за да се препрограмират нещата. Доколкото знам все още не работи.

# 695
  • София
От ковид темата за новите сертификати -

"Все още няма официално издадена  заповед от Министъра, така че както се казва българска му работа.. Пак ще се правят тестове! Тел. при проблеми  070014220"

# 696
Заповед има, чакаме изпълнението. Което разбира се отнема технологично време.

https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2022/02/25/zapov … _25_02_2022_2.pdf

# 697
Здравейте, момичета. Някой скоро да е пътувал до Хърватска? Това го чета в сайта на МВнР, но за децата не ми става ясно, трябват ли тестове или не? Благодаря!
И ако някой е бил в Задар с деца, пролетта ще имат ли достатъчно забаления?

Влизане в тази страна с дигитален сертификат за COVID
Всички пътници на възраст 12 и повече години могат да влязат в Хърватия, ако техният „Цифров сертификат на ЕС за COVID“ съдържа едно от следните:

Доказателство за ваксинация, попълнено най-малко:
от деня на втората доза или от 14 дни след еднократната доза за ваксината Johnson&Johnson. Валидност: 365 дни.
след една доза приета ваксина, за хора, които са се възстановили от COVID-19 в рамките на дванадесет месеца след заразяване с болестта. Валидност: 365 дни.
между 22 и 42 дни от първата доза на ваксината Pfizer, Moderna или Gamaleya
между 22 и 84 дни от първата доза на ваксината AstraZeneca
Приети ваксини: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson, Gamaleya, Sinopharm

Доказателство за възстановяване от COVID-19. Валидност: 180 дни.
Отрицателен резултат от молекулен тест преди заминаване (валиден 72 часа) или бърз тест за антигени (валиден 48 часа).

# 698
  • pomorie
Момичета току що изтеглих европейския сертификат за преболедували с антигенен тест.

# 699
Благодаря за информацията, и аз изтеглих своя Simple Smile

# 700
  • pomorie
Някъде бях чела,че за пътуване до Испания на деца под 12 г не изискват Ковид документ.Има ли някой преки наблюдения?

# 701
Някъде бях чела,че за пътуване до Испания на деца под 12 г не изискват Ковид документ.Има ли някой преки наблюдения?
Така е, не се изискват. Но ако летите със самолет трябва и за тях да имате QR код.

# 702
  • pomorie
Така е, не се изискват. Но ако летите със самолет трябва и за тях да имате QR код.
Да,да,аз дори започнах попълването на формуляра,ще довърша 48ч преди полета.

# 703
Здравейте! Другия месец ми предстои пътуване до Испания и ме интересува на връщане къде могат да се правят антигенен тестове? Знам за летищата, но как стоят нещата там със записване на час ли е или не? И как варират цените? Ще се радвам ако някой е запознат и може да помогне. Благодаря!

# 704
Къде в Испания по-точно?
Родителите ми си правиха в лаборатория във Валенсия, цената на антигенния тест беше 38 евро - това е информация от Декември 2021. Беше необходимо записване на час предварително.

Общи условия

Активация на акаунт