🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 7 (17.10 - 24.10) 🐄

• 51 240
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 465
По отношението на въпроса Чавдар- Ивайло мога да кажа че е безумно отношението на втория.. Защо... Защото живеем в общество което се основава на правила..дали ги харесваш или не..мнозинството ги е решило и си длъжен да ги спазваш...в противен случай това се нарича Анархия или хаос.
Това че някой е гласувал за отпадането на необходимостта от четене на Алманаха е напълно недопустимо, защото те са отишли там и за това...а не за да им слушаме скандалите и личните истории..това не е формата "Искрено и лично", това е формата в който се цели да съ създаде нещо...да се надгради нещо...да се покаже българщината...
По тази причина смятам че наглото отношение на Ивайло е ненормално...честността за която говори е маска на цялата му грешно разбрана политика на живот наречена "аз имам мнение". Харесвам това че има мнение,само защото липсата на такова ме отвръщаха...той не е дразнител, защото това е твърде слаба дефиниция от определяща поведението му...той е безпардонен отшелник хранещ се с негативните емоции който създава в другите...но за мен когато си решил да се включиш във формат като "Фермата" , а не "Биг Брадър" трябва да си се научил да живееш сред хора... Да уважат тяхните достойнства и да се стремиш да бъде полезен...в приятен случай Биг Брадър е по подходящ формат за просташките му поведение..
Кирил се опита да каже своето мнение но то също беше неадекватно до голяма степен...
Поведението на Чавдар беше нормално тъй като само като слушах Ивайло и се изнервих 100 пъти повече... така че той реагира разумно...За мен реагира така тъй като има позиция и принципи на който се основава неговата същност и живот... В което няма нищо лошо а дори е нормално...аз също съм емоционална в своето поведение когато става въпрос за принципите които следвам...защитавам ги..и се ядосвам когато някой не се съобразява с малкото което зависи от него...
Всички останали фермери мълчаха по две основни причини едната е че това не е тяхната битка и искаха да останат чисти (просто не им пука),а втората е че страната защитаваща Мартина е против Чавдар ... Което показва че не може да бъде подкр Пен именно той, обаче в същото време много добре се разбираше кое е правилното мнение...и мълчанието в този случай е най доброто което могат да направят...

# 466
  • Mediterraneo
а тя си гледа с влюбен поглед всички мъже.
Ами... тя не е от най-тежките жени...

Аз влюбен поглед не виждам. Кравешки- да. Цвети и Лора са най- безцветните персонажи този сезон, ама чак прозрачни.

# 467
Ама я вижте Ивайло как раздвижи темата!
  Между Ивайло и Чавдар май предпочитам Ивайло.Аз съм като Кирил , просто приемам, че той си е такъв, свеждам контактите с такъв човек до санитарния минимум и това е. Чавдар не мога да го понеса - да ми тропа по масата,да ми вменява негови идеи и желания и да изисква уважение.Мне!
   Аз не мисля,че Ивайло съботира групата, прави нещо, за да не им е добре.Провокира ги  , да, ама защото те му позволяват.Защо Чавдар не го прати на въпросите? Можеше да му натрие носа. Ама не-той да се покаже като най-мъдър,най-умен , най-чел.Не харесвам авторитарното му и деспотично поведение  и лозунгите за България,представителна извадка и какъв пример дават.Никакъв пример не дават,нито добър,нито лош. Това е риалити за 100 000 лв .Едва ли има здравомислещ човек, който да повярва, че хич не им дреме за наградата и са вътре само от родолюбие.
   Ивайло е дразнител голям.Но не е глупав.Така им играе тънко по нервите,успява да се овладее.Не го харесвам, възхищавам се на самообладанието му.Де да можех и аз така!
    Не ми допада мнението, че е неосъществен,щото на 35 г два пъти се е женил.Че какво от това?!Вие откъде знаете точно каква е драмата , кой е виновен?Дори и да е той, смятате ли,че пък жените му трябва да търпят това поведение,ако приемем че и с тях се държи по този начин, само да не развалят семейство? Всеки има право на щастие и да го търси,докато не го намери.И нашето виждане за това няма никакво значение.
   В предния епизод Чавдар  няколко пъти повтори , че за всеки единственият смисъл на живота , и най-големият такъв са децата и семейството.ГЛУПОСТИ ,  отживелици!!!Всеки има свой смисъл - пътуване,кариера,деца, семейство, доброволчество, каквото си иска. Ако на този мъдър човек,недай си Боже,едно от децата не може да има деца,или не създаде семейство според бащините представи , какво правим? Нима животът на хората,които нямат деца няма смисъл?!
    Относно правилата - всеки знае правилата на формата и се съобразява с тях.Ако не - има санкции. Чавдар каза ли какви са санкциите и накацанията ,ако не се спазват правилата?И кой гарантира за тяхното изпълнение? НЕ! И това ,че в тази  група някой гласува, а друг не, изобщо не ги прави задължителни.

# 468
Е то липсва Чавдар и наказания да налага, съвсем ще го обявяват за тиранин и деспот. Достатъчно се излагат, че отказват да спазват елементарни житейски правила, нормални за ежедневното функциониране на група хора.

# 469
Той георги вчера се опита да запали фитила на Чавдар ама не му се получи. Щото той явно се дуе ама не му стиска да наказва. Я да видим как Чавдар ще накаже Кирил или Мартина.
А Мартина да ми обяснява как щяла да вземе всички кошници.. айде няма нужда. Такъв смях е тази, че не е истина!

# 470
Чавдар е толкова противен, че успя да направи Ивайло симпатичен в моите очи. Въпреки, че е голям трън, дразнител и провокатор, в скандала бях на негова страна. Не защото беше прав принципно, а защото Чавдар реагира доста непремерено, злобно и си позволи да си изтърве нервите. И това, защото осъзна, че се провали в управлението си. Много голяма заявка даде, а всъщност не успя да ги накара да следват елементарни правила.

# 471
  • София
Чавдар и Ваня само се хвалят колко четат, а накрая нищо не показват на Алманаха. Чудя се въпросите ли не са от него или са от типа хора, които зубрят, но не запомнят. Често нацелват отговор случайно.

Ако въпросите са от Алманаха и другите не го четат и затова не ходят, те, то това означава, че ако седнат да почетат, може и по-добре да се представят.

# 472
Засега Пламен много ми допада.Как с хумор отсервира  и въобще не се връзва.Докато Красимира ми е някаква сива, безлична.
   Аз не си обяснявам НЕчетенето на Алманаха, при положение,че е ясно ,че повече от три пъти не могат да ходят едни и същи хора.На кого разчитат другата седмица?
   Нина, а как ще се гарантира спазването на правила?Чавдар сам даде заявка за изпълнителна власт и произтичащи от това функции.Закачването на стената на един лист хартия не го прави задължително правило.
   Кои елементарни житейски правила не се спазват?Това с чашите ли?
   Или лягането в 23.00ч?Предната вечер Чавдар стои с тях и в 23.05 им казва - пресрочихме вечерният час с 5 минути.Моооля???Извинявай,ти кой си,че ще им казваш кога да си легнат.Какъв вечерен час?Кой определи такъв?

# 473
А дали някоя корпоративна финансова кучка в ПМС не е завзела поста на Чавдар? Smiley
Това негово тестено смирение ми присяда.
Кирил грам не ме е разочаровал все още. Влязъл е да играе Фермата, не във филма на Чавдар. Нужно е просто елементарно възпитание, тогава и без измислени правила в Игра, човек да живее "праведно". Даже е смешно, че точно Георги, който стартира сутринта доносничейки на Чавдар, е забравл да ги прочете (инструментите) . Smiley
Чавдар определено си е мечтал за една игра на политика, едва дочака да стане фермер и да разгърне потенциал. Така се запени чак се извиси над Ивайло, това блъскане по масата, мятане на молив и едва сдържан гняв...пак има да тича под дъжда.
Ивайло, ако трябва да бъда честна, още на гласуването беше от хората които все пак се замислиха над това което се гласува. Мнозина бяха толкова ентусиазирани, че съм убедена, смятали са го донякъде за шега. Така че от собствената си камбанария за мен е прав. Той не е искал да участва в подобна игра в играта и има право да роптае. А това как го прави е друг въпрос.

# 474
..Моооля??? Извинявай,ти кой си,че ще им казваш кога да си легнат.Какъв вечерен час?Кой определи такъв?

Фермер например JoyJoy

# 475

Нина, а как ще се гарантира спазването на правила?Чавдар сам даде заявка за изпълнителна власт и произтичащи от това функции.Закачването на стената на един лист хартия не го прави задължително правило.
   Кои елементарни житейски правила не се спазват?Това с чашите ли?
   Или лягането в 23.00ч?Предната вечер Чавдар стои с тях и в 23.05 им казва - пресрочихме вечерният час с 5 минути.Моооля???Извинявай,ти кой си,че ще им казваш кога да си легнат.Какъв вечерен час?Кой определи такъв?
Според мен Чавдар имаше предвид, че стоят и говорят след 23,00 ч. и могат да пречат на легналите си.

Да, с чашите например. Нормално ли е, след като са вечеряли и ратаите са измили всичко, ти да обикаляш и пиеш по нощите и да си зарязваш чашата където свариш.
Правилата са пожелателни, както знаем, само балъците ги спазват, а готините като Ивчо не са длъжни. Няма нужда от наказания, достатъчно е, че се разкриват.

# 476
То в този сезон трябва да се молиш да не те изберат за фермер. Пълен фарс и подигравка.

# 477
То в този сезон трябва да се молиш да не те изберат за фермер. Пълен фарс и подигравка.

И аз му се чудя, защо не си пасува на викторината с Костадин.. ама май тия звездички дето им лепят се броят на края с някакъв бонус.

# 478
Установих, че форумът ми е по-приятен и весел от същинското предаване и отнема по-малко време.
Вече изоставам с няколко епизода и се забавлявам отлично - поздрави за свежите коментари.

# 479
В случая точно Ивайло и Кирил не, че не спазват правилата, те роптаят поне Кирил, че изобщо е нужно да се налагат възпитателни мерки гласувани като правила. Особено Кирил, който дори изброи: старае са да е в мир със съфермерите, мие си съдинките, гледа да не пречи на спящите, работи си съвестно, за Алманаха не помня. Smiley Това е елементарно възпитание при съжителство с непознати, а дотук фермер Чочи просто държи да блесне като служебно правителство за няколко месеца, в неговия случай 5-6 дена.

Общи условия

Активация на акаунт