🐑 ''Фермата 7: Време за пробуждане'' - тема 7 (17.10 - 24.10) 🐄

• 51 265
  • 1 188
  •   1
Отговори
# 420
  • Велико Търново
А другите май си си мислят че ги питат на тоя куиз кога е създадена България или нещо от тоя род? Щом така реагират при взимането само на една кошница!?
Като не са ходили нито веднъж и като още по-малко пъти са отваряли Алманаха, какво да мислят. Те другите говорят за "история на България", логично е да се пита за създаването Satisfied

# 421
Ивайло коя зодия е?

# 422
Близнаци

# 423
  • Варна

13-та зодия, тъпак.

# 424
Монологът на Цвети как и колко иска да обича някого съм го слушала поне в три епизода, дословно едно и също, като латерна. Още първия път звучеше изкуствено, като някои от писмата, които са все едно любезно подадени от главния редактор.
Нито Цвети чете алманах, нито виждам Ваня да цепи и реже дърва. Те сякаш са си решили предварително, че няма смисъл да се хабят по нови направления. Ралица и тя навъртя вече грънци като за целия Рилски манастир.

# 425
Мда, представителна извадка е кастингът. Ивайло е абсолютен простак, който има твърде малко горен етаж. Тази комбинация от нахакани, но дълбоко невъзпитани и често неграмотни хора, е адски опасна. (Под грамотност не визирам изобщо правопис и пунктуация, а отношение към живота и правилата - писани или не)

Съгласна съм с Кирил за едно - спазването на определени правила, например носене на маски, е въпрос на лична съвест. Прогнила история е при нас. Но на Кирил безумието с "Аз го приемам такъв" аз не мога да го приема. Всяко мълчание пред простотията и агресията е съучастничество в нея. И масово покрай нас е това навсякъде, защото "приемаме". Обществото, както навън, така и общността във фермата трябва достатъчно категорично и ясно да се бори с такова деструктивно поведение. Щото то така и на пътя Ивайло, ако иска, може да не спазва правилата, 'щото него не го кефят и той не е съгласен. Ама щом се ползваш с обалгите на общността, трябва да се съобразяваш с правилата й. Иначе - Мъск и на Марс.

Живка - президент! Не мисля, че се мазни на никого, от самото начало си има ясна позиция и капацитет да победи повечето жени на арената. Шансът е това, което би могло да я спъне, защото има и физиката, и психиката. Все повече ме впечатлява.

Ваня днес ми напълни душата. От меката и енергийна, вечно благодарна Ваня, сдоби много солидна позиция и се издигна рязко и в моите очи.

Пламен е много приятен, Лора все още ми е симпатична, въпреки страховете си. Поне си го признава, което е достойно. На Цвети "изхвърлянето" с Алманаха увисна и думите й олекнаха. Чавдар е краен, обаче пък и него харесвам. Прави са, че не е нормално да скачат към единствения смелчага, дръзнал да каже истината и да се опълчи на простотията. Чавдар бил лош, че повишил тон, каза проповедникът Теодора. Малко му е на Ивайло това, а Теодора вече ми става неудобно да е гледам как реве за всичко. Това аз наричам липса на емоционална интелигентност.

# 426
Със сигурност не приемам поведението на Ивайло,но има един проблем при Чавдар.Не става за лидер.Още когато каза,че ще има негови правила трябваше да ги каже спокойно,а той тръгна много рязко със закани.Често си изпуска нервите и влиза в грозни конфликти.

# 427
Кирил ми изпадна от класацията на фермери, които ми харесват. Не искал да спазва правилата, щото гласувал против тях - няма значение, приети са, трябва да се спазват. Нищо няма да му стане, ако си мие чашата, пази тишина след 23ч. и чете поне малко от Алманаха. И как така нямало да яде от кошницата? В нея има варива, брашно, олио, все основни неща. А той какво - гладна стачка ли ще прави?
Ивайло - вечната контра, но само на "по-слаби" и такива, които не харесва. Не го чух миналата седмица да се оплаква от спането на Мартина или от поведението на Виктор. Ако нещо аз съм пропуснала, да ме прощава.😂
Ваня ще я харесам много повече, ако излезе от ролята си на духовно-морален водач. Не и е работа да превъзпитава хората там. Още по-малко пък типове като Ивайло. На човека му е през крачола кой как се чувства. Просто му е скучно, обича да дразни, да си чува гласа и си прави кефа. Очевидно е, че никакви поуки няма да си вземе, щото не ще и не му пука.
Чавдар таи страшно много агресия в себе си. Не го харесвам, не му и вярвам много на приказките какъв бил и какво щял да прави навън, но съм съгласна с него за някои неща. Не може да се изгради функционално общество без правила и закони, в което всеки е сам за себе си и не помисля за останалите дори малко. Не смятам, че идеята му беше лоша, но за да се осъществи трябва желание от всички. Иначе става хаос.

# 428
  • София

Фермата - сезон 7, епизод 34 (20.10.2021)

# 429
Спокойно. Скоро Мартина и сие ще вземат властта и тогава ще видим ние как трябва да се правят нещата. Ще хвърчат глави. А сега какво? Само плюнки.

# 430
Гледаме Фермата все пак, събрани са образи, които се различни и се търси провокация.Дори в казармата е имало хора, които са нарушавали правилата..
Дразни ме Ваня, когато обиждаха и унижаваха Цоньо, защо не се хвърли така да го защитава, а мълчеше.Не е толкова принципна май.

# 431
  • В тъмната гора.
Пфууу, в тази ферма се вихри с пълна сила ефектът Дънинг- Крюгер, простаци и плиткоумници, които се мислят за изключителни. Този със съмнителния етнически произход и отвратителен...и както своите събратя навън, винаги успява да си постигне своето.
Теодора се открива лека-полека, просто една махленска клюкарка. Мартина е с нрав на лидер от подземния свят. Стефан и той не знае на кой свят се намира. Кирил за това е избягал да живее в гората, защото не може да носи отговорност и му се иска да я кара извън закона или по ръба му, ама никой да не разбере.
Цвета и Виктор слабо ги засяга каквото и да е...това е лИбов.
Ваня е до Живка, а Ралица само ги следва като сянка.
Чавдар е авторитарен, но по-добре той, отколкото Мартина, която беше пълна нула като фермер.
И да ...мързеливци, лентяи и мръсници, които не могат да спазват собствените си правила.

# 432
Не можеш да се разбереш с човек, с който те делят 2 вагона книги ...
"с когото"...
Не ми се вярва Ивайло да не е чел книги. И ме учудва, че ти мислиш, че Чавдар е прочел 2 вагона книги? Много го надцени. Просто има дар слово... Заучени фрази, философстване и това е. Свикнал е да няма шеф там, където работи и сега пробва да се прави на шеф на всички, ама удря на камък с някои... които видиш ли.. не са му подчинени Grinning

# 433
Никой не е свЕт от тия хора там, само Живка донякъде още има стойност в моите очи! Всеки се прави на защитник само, когато му отърва. Или е гамен, или е интересчия, присламчил се към групата, на която симпатизира и си трае когато му е удобно, а се обажда когато знае, че думите му няма да му се отразят на позициите за момента. Но едни са много лоши, други много хитри, трети много безлични.

# 434
Отново огромно благодаря Мари за труда, който ежедневно полагаш с линковете към епизодите и тук и в ИВ.
Отивам да гледам аз, после ще Ви чета.

Общи условия

Активация на акаунт