Детски коледен календар - 4 част

• 29 887
  • 241
  •   1
Отговори
# 225
Моите вече 16 и две по 19 г госпожици са се запалили много по лего с цветя. Те сглобяват доста големи сетове и сложни такива, но предполагам има и за по-малки девойки и може да и допадне.
Друго, което аз редовно правех е да няма предметна награда, а самата задачка да е наградата. Например семейно гледане на Коледен филм, вечеря на свещи на пода, изработване заедно на нещо на Коледна тематика и тн неща, които им допадат на децата в зависимост от възрастта.

Допълвам с идеи от този тип: ваучер за кино,театър; гости на някого; ваучер за "ти си шефът" за 2-3 часа; пикник на пода; разходка до коледните базари и горещ шоколад; правене на сурвачка; вечеря, приготвена от детето; вечер за правене на коледни сладки... подборът е според възрастта.

Тази година обаче не знам какво ще правим. Уж голям, но наближи ли 1.12 /тогава се пада обикновено украсяване на елхата в календара/ детското желание няма начин да не се появи.

# 226
  • София
Страхотни идеи давате, почва да ми идва музата Smile

# 227
Страхотни сте, ще започвам да си подготвям нещата.
Обичам го това вълнение около Коледа.
Малко се преекспонира последните години, но все пак! ❤️
Оставам тук да ви следя и ако нещо ми дойде на ум да поствам.

# 228
И аз се записвам, време е да започвам подготовката.
Господата са на 4 и 7 и макар големият вече да е развенчал истината за дядо Коледа, джуджетата, които носят задачи и т.н., знам че пак ще се забавлява и ще му е интересно.

Много ми хареса идеята със засаждането на боб в памук! Бях забравила това занимание, спомен от моето детство. Дайте още такива позабравени забавления.

Една от задачите, която задължително ще осъществя тази година е изработката и поставянето на хранилка за птици. От няколко години все искам да я реализираме и все в последния момент оставям подготовката и така и не успявам. Тази година ще се поправя.

# 229
  • Пловдив
Записвам се и аз с 15 годишен и една почти-на-13 Госпо'ица, която все още вярва Heart Eyes Брат ѝ стабилно помага за това вече 2 години.
За адвенти тази година ще заложа на коледни чорапи Stuck Out Tongue Winking Eye Със син, който живее на общежитие и редовно му липсва единият чорап от чифта и дъщеря, която нарочно  постоянно носи различни чорапи, мисля че коледни календари с по чифт чорапи всеки ден ще е топа на топа Joy
Мернах из Тему сетове с коледни Стичове за нея и Гринч за него Stuck Out Tongue Winking Eye

# 230
  • у дома
В Теюи има и коледни фигурки за сглобяване тип Лего по 3+4+5 лв

# 231
Здравейте, аз пък се замислям дали не е време да излезем от тези емоции у дома с деца на 17 и 12:) знам, че са големи, но и си представям как аз бих се радвала дори и на тази възраст... Ако други родители на големи деца още следят темата ще ми е интересно - вие как се разделихме с адвент календарите?

# 232
  • Пловдив
Пак нахвърлям идеи, които, ако не за календар може да ползвате в друг момент.
Тази кутия ми се стори креативна и интересна, вероятно ще поръчам.

Синът ми сега учи азбуката, обръща внимание и на колите, пита ме за различните марки, има си любими. Мисля, да рискувам с тази книга

# 233
  • Пловдив
secret girl, вкъщи още си чакат календарите с нетърпение.

# 234
Здравейте, аз пък се замислям дали не е време да излезем от тези емоции у дома с деца на 17 и 12:) знам, че са големи, но и си представям как аз бих се радвала дори и на тази възраст... Ако други родители на големи деца още следят темата ще ми е интересно - вие как се разделихме с адвент календарите?
От доста време участва в направата на календарите. Миналата година сама си го направи, а аз бях купила разни канцеларски и козметични неща, но по-лошото е, че от мен си търсеше изненадите. Искаше задачи отделно от нейните, които си самоназначи.  А аз грам идея нямам защо точно на мен се случи дете с някакви екзотични интереси. Ама се раздадох де.  Напълних чекмеджетата с някакви неща като да са прилично изпълними от Виктор Лилов и Баян Гечев. Поне не ме взриви. За тази година не мисля, че ще ми гласува доверие.

# 235
Десислава как ме върна в часовете по трудово,идея нямам защо ги махнаха,но точно такива комплекти имахме,нямах търпение да ги почнем в час.Ще поръчам и аз.
Моите са на 7г. и 3 г.,поръчах вече по един календар с лего и с книжки за големия(вече чете и е втори клас) и с колички и малки коледни книжки за малкия.Традиционно си имам адвента с приказки на дисни за малкия и този на Тони Улф от предните години,както и къщичката с малки чекмеджета,предни години съм я пълнила със задачи,топчета,киндер играчки,колички,попити.Тази година още не съм решила какво ще слагам в него.

# 236
  • Пловдив
Лещичка 💙💚 и аз баш за часовете по трудово се сетих, тогава правихме стан, работехме с пирограф и линограф /като порасне детето ще му взема да види кокво сме правили едно време 🙂/.

# 237
Моите пак си правят устата (12 и 15), но нямам грам време и мисля да пропусна. Та и дъртите имат интерес

# 238
Secret girl, моите са точно на възрастта на твоите, ама нещо нямат намерение да се разделят с календара. Особено търсенето на съкровище на 24, то си стана традиция. Сложила съм няколко филма на тема зима и коледа, кино, коледен базар, това запълни няколко дни. Вчера гледах една сложна хартиена снежинка, трябва да я включа, дъщеря ми е фен на оригами. Да направят супа за вечеря също ще е в задачите Laughing

# 239
  • София
Аз тази година няма да имам типичният коледен календар. Купих нещо много интересно. Сглобява се нещо като къщичка с много и в нея има 24 клечки /като тези от сладолед/. Оцветяваме си я както искаме и почваме ден след ден да махаме по една клечица докато дойде 24ти. Аз слагам и 3-4 дена преди Коледа по някакво малко подаръче в чорапите и те децата си се радват / на 17.5г и на 11.5 г са:)/.

Общи условия

Активация на акаунт