Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 160
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Виждам, че говорехте за ковид по-назад и минавам да се похваля с резултати на кръвна захар и инсулин точно два месеца след преболедуване - 4 и 3.1 съответно. Малко се изненадах от инсулина, последно февруари беше 7.9, а лятото малко омазах нещата с лапопапото, но напоследък се храня изключително изчистено и намалих драстично млечните.

# 541
И аз кокоша работа за лягане и ставане.
Може да не спя от глад, но няма да ям по нощите. Не ми е познато това нещо. А и глада идва на вълни. Минава, ако не му обръщаш внимание.

# 542
Виждам, че говорехте за ковид по-назад и минавам да се похваля с резултати на кръвна захар и инсулин точно два месеца след преболедуване - 4 и 3.1 съответно. Малко се изненадах от инсулина, последно февруари беше 7.9, а лятото малко омазах нещата с лапопапото, но напоследък се храня изключително изчистено и намалих драстично млечните.
Идеални са, браво!

# 543
Да пикам по три пъти на нощ е ставало. Ужасно е, разбива ти се съня.
Случи се може би на третия месец на режима. За седмица и отмина. Може би някакво изчистване, ама тия бъбреци да го бяха правели през деня.

Сноу, всеки с извращенията си Grinning Един прекалява с едно, друг с друго. Но моето е доста вредно за организма.
Преди бях запозната с всики марки сладки, торти, знаех наизуст сладките щандове.
Сега всичко ми е непознато. Повечето са ми някакви нови неща.

Браво Rayy Grinning Страхотни са.

# 544
dolce miele,
Аз мисля че уж скрих имената, сега пак ли се виждат?
Извинявам се Relaxed, но аз като погледна сега поста ги виждам скрити???
нещо не правя както трябва явно.
Благодаря за мнението ти. Явно има доста неща които трябва да се коригират, но незнам при кой да отида.
Дали пак при ендокринолог или хематолог или незнам.Приемам съвети за даобри специалисти, които биха обърнали внимание на изследванията ми.

# 545
Браво, Ray!
Бледолилава, как си?🤗
Относно лягането, аз съм и винаги съм била сова. Най-ползотворните и креативни неща ми се отдават вечер...😁 Винаги съм обичала да спя до по-късно, но не ми се получава толкова често, както ми се иска...
Относно яденето вечер, то си е до човек и до психика. Инсулинов глад аз не съм имала, обикновено о даже и физически глад не е имало, но в миналото, когато съм хапвала вечер, било е по различни причини (основно емоционални). Да подчертая обаче, че в детството съм имала стресови ситуации и вероятно още оттам е тръгнало това с емоционалното хранене...Но е абсолютно въпрос на психика и емоции при мен, не на глад. Защото пък, когато съм била/съм психически устойчива, можела съм да си легна и адски гладна, със стържещ корем и да не ям, въпреки това...
Роси, и на хематолог, и на ендо. 🙂 И пак, подлагат нещата които ти казват на някакво съмнение и си проверявай и други източници или. Тук, в темата за Б 12 можеш да видиш оптималните стойности и мерни единици (там могат да те посъветват и за желязото също), също и за вит. Д в темата за него. В темата за Хашимото можеш да попиташ за щитовидната. Антителата ти са ок, според мен, но има някакъв вариант да имаш Хашимото и с антитела в норма, но на ехография може да се виждат промени по жлезата (това го казвам, за да го знаеш, не казвам, че със сигурност имаш Хашимото).

# 546
Ей много се развълнувах за себе си, хора! Къде е Лахезис да ми види стойностите с тия мазньочи, дето ям...

# 547
Рей, браво, браво ! Все така да си !

Момичета, четях ви , докато се возех в рейса и сега забравих точно кой какви коментари и съвети ми отправи, но ви благодаря !
Явно е емоционално при мен, не е въпрос на глад, а на провокативни мозъчни атаки, има - няма цЕл живот си обичам нещо да мушна преди сън. Забелязала съм, че като сме на почивка и се прибера в хотела, никакви позивни нощни нямам. Щото той и мозъкът ми се владее от липсата на нещо в хладилника. Joy

Само когато съм на някой крач от хладилника ми става така, но трябва да го боря. Хареса ми идеята с маслото, не съм пробвала, ще опитам.
Елорка, и аз имам шкаф, по-рано действах активно по артикулите Joy. Сега не ми пречи, дори купувам на мм разни неща да ги пробва, щото ми е любопитно дали ще му харесат. Не близвам никакви работи такива, но това не пречи нощем да си нарежа сметаново сиренце в плоска чинийка, да го ръсна обилно със зехтин и шарена сол и да си го прекарам през рецепторите, та да мирясам.
Колкото до закуската, е няма как да стане. Поне половин век не закусвам аз, а като дете бях злоядо същество и имах и белези по лицето , заради едно падане, когато баба ми ме гонеше с пълната паница попара. И сега съм на мнение, че в хотелите не трябва да предлагат закуски, направо си е обирджийство за такива като мен, не мога и не мога , освен кафето, при препълнените бюфети с чудесии, да хапна и това е то. А приятелката ми, с която най-често ходим семейно, е толкова сладокуса, че докато си къркам кафето и се радвам как се наслаждава на закуските, лелееее, чак очичките и светкат от благост. И като отвори устичката и пъхне мекичката и то е за реклама чак, с такова удоволствие яде. Не го мога това.
За вечер, ще трябва да се преборя с тези провокации, ае трудно е човек да срути 50 годишни усилия и да си създаде нови навици, но не  е невъзможно.
Мерси пак !

# 548
  • София
Tays, много е вкусно сметановото сирене, ама не засища. Ако искаш малко - парченце узряло сирене с подправки и силен вкус. Аз обичам много гауда с ким. Една хапка ти е достатъчна за вкусовите рецептори. Или бучка масло, ама оваляна в шарена сол.

# 549
Ей много се развълнувах за себе си, хора! Къде е Лахезис да ми види стойностите с тия мазньочи, дето ям...

Ще каже, че лъжеш като разпрана, че изследванията нищо не показват и че тя с нейните високи стойности цъфти от здраве и се чувства като на 20 години.

Таис, ха, знаех си, че нямаш истински глад. Просто един червей те ръчка да мушнеш нещо.
Значи няма нужда от закуска. Ще свикнеш и ще мине това желание.
Може и някой суров морков да гризнеш. Примерно белиш един малък и го хрускаш.

# 550
Rayy, страхотен резултат! Поздравления Relaxed

tays, и аз имам такива пристъпи. Подозирам, че това са някакви емоционални истории. Когато ми е прекалено натоварено или съм имала стресиращ ден, най-редовното ми беше да си сипя чаша вино. Тя от своя страна водеше до още една по време, на която пък вече почваше да ми се яде и без да имам нужда.

Идеите с маслото или вареното яйце с някоя хубава подправчица като самардала, например, може да задоволят мозъка и да си легне спокоен Simple Smile

Роси1608, не съм в положение да давам съвети, но понеже при мен имаше проблем с отношението LH/FSH, от гинекологът ми знам, че LH/FSH трябва да бъде 1. Всяко отклонение може да значи дисфункция на яйчниците. Най-добре покажи резултатите на гинеколога си.

# 551
Щом не е наистина глад ами човек просто си мисли за глупости... поне аз бих потърсила да се разсейвам с нещо, вместо да търся друга храна да заменям и да поддържам навика. Хубаво, ще изяде морковче или стрък целина примерно. И ще ги изяде с чиста съвест щото нали не е както е било едно време да яде вредности. Ама продължава с навика да търси нещо за ядене по време дето явно не я устройва, щом го прави на въпрос.
И аз ям късно вечер, но аз и късно лягам така че за мен е ОК и не търся как да го променя това.
Ако си е истински глад, значи във вечерята нещо не достига или общо в храненето. Дояждане с варено яйце или парченце масло би трябвало да свърши работа, те засищат много.
Ако не е така, бих опитала с чаша билков чай примерно. И то като временно решение. Пак го има познатото действие като ритуал с отиване в кухнята и вземане на нещо от там. Но с времето мисълта че няма да е храна вече ще изглежда напълно нормална. Като това стане, чаят може и с вода да се замени, а може и да си остане като навик, аз също обичам да се насладя на чаша билков чай вечер ама то чист чай с нищо не ми пречи. А и при мен е понякога, а не че натрапчиво търся нещо всяка вечер.

# 552
Не помня дали ви питах или не, но пили ли сте капсули канела? Има ли според вас смисъл човек да си вземе някакви. Пих около 2 месеца едни пролетта и се чудя сега дали да не взема пак за намаляване на кръвната захар. Знам, че пада и кръвното от тях, но се чудя дали и до колко имате опит.

# 553
Пила съм кафе с цейлонска канела.
Вкусно е, но ми падаше кръвното и спрях.
Нямам преки наблюдения за влияние на кз и инсулин, но има много статии където се пише това.

# 554
Момичета, налага се да пия лекарства за ангина, чиито състав е със захар, кскво ще ме посъветвате ? Да ги пия за няколко дни или да се опитам с народна медицина??

Общи условия

Активация на акаунт