Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 25 151
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Е колко захар пък има в лекарства точно? Не съм хич фен на хапчета, на сиропи пък още по-малко, ама ако се стигне до там да трябва да ги пия, захарта в тях ще ми е най-малката грижа. Да, бих опитала народна медицина ако не е тежко състояние. Ама не защото може да глътна 1 грам захар в лекарството или там де да знам колко е.
И 5 да са - това е захар, не е цианкалий. Сигурна съм че черният ми дроб ще  произведе поне толкова и той, а пък още не съм се гътнала. От сериозна инфекция обаче може и да се гътна, тъй че не бих го мислила точно този аспект.
Елора ако не се лъжа беше споделяла че направо банки с глюкоза са й слагали след операция. Ами и тя не се е гътнала, след възстановяването си се е върнала към нормалното си хранене и режим и всичко.

# 556
  • София
Ще си пиеш лекарствата, как, ангината не е майтап.

# 557
Оф, ти защо не пита лекарката за  лекарства без захар или подсладители?
Аз отдавна питам за такива неща.
Иначе ангината е сериозно. Пий каквото са ти дали, после ще си влезеш в релси.

Да natka, така си беше. Е, оправих се, но трябваше време.
Чудя се дали от глюкозата започнах да задържам така вода след това?

# 558
  • Paris, France
Роси, при инсулин 10 или 14 на гладно, КЗ 5.6 или 5.8 и нисък витамин Д и моята коса падаше. Изследвай и Б12 и фолат, а може би и фолатни мутации. Нивата на цинка са ти много високи, което е странно предвид високия инсулин. Да не пиеш някакви витамини или минерали? Богати на мед (метала мед, не пчелен) храни, като меласа могат да ти помогнат, но веднага почвай вит Д и диета! Изчети първия пост! ИР ти е зле, много зле. Трябваха ми 3 години усилия за да преборя подобни стойности. Трябва ти и омега 3 за косата, но и ИР и всички консумирани Б витамини.

tays, и аз огладнявам вечер късно и даже нощем. Моят лаком котарак ме буди нощем за да му давам да яде и после понякога не мога да заспя от глад. Амиииииии...... ям. Отварям хладилника и вадя едно обезмаслено, бяло, прясно сирене(fromage blanc) с вкус на кисело мляко, сипвам вътре малко кокосови стърготини, чия, смлени бадеми, каквото имам за да не е съвсем без мазнина  малко канела и си хапвам толкова, че да се почувствам заситена и да мога да заспя. КЗ сутринта ми е по-ниска когато ям като съм гладна нощем, отколкото като не ям.

Ако имам нарязан магданоз и чесън в сол и зехтин, сипвам в киселото мляко и ям. Доста засища И на следващия ден не съм гладна.

Хотела и почивката са ново място, повече ходене, повече калории из ресторанта и там и на мене не ми се яде.

Ако искаш да не ти се яде късно вечер можеш да си изместиш прозореца за хранене по рано, като се насилиш да закусваш протеин.

Ако не ти е удобно ранно хранене и знаеш, че огладняваш в 22ч си приготвяш обемисто и засищащо хранене със зеленчук, протеин и си изяждаш втора вечеря. В моя случай си правех голяма салата и 3 яйца и си заспивах щастливо като поп без да се будя с висока КЗ, но тя моята и не е била висока.

Напоследък някои вечери в 22 и 23ч ям по 3 сурови жълтъка с 4 белтъка на омлет. Добре си ми е. Не закусвам на следващия ден.

Вчера постих. Вечерта към 7 ми се приядоха фъстъци, та ометох 2 шепи, но след това нищо друго не ми се дояде и в 6ч тази сутрин, като ме надра моя приятел, само станах и му сипах да яде и заспах отново. Досега не съм яла, не ми се яде, а вече е 16ч тук. 

Сутрешната ти КЗ не е висока. Да, случва се да се качи, но даже и 5.6 не е 6 или 7, та не я мисли, но докато не падне трайно няма смисъл да намаляваш храна. Приоритет ти е падането на КЗ, не отслабване, защото с КЗ над 5 ще губиш мускул, дори и да спортуваш.

За масло и сирене - предвид, че писа, че си имала проблем с холестерол мисля, че трябва да внимаваш с наситени мазнини или поне да приемаш достатъчно омега 3 като ги ядеш.

Миоки, на Нюкасълската си изяждах по кило спанак и ушите ми плющяха. Той е 90% вода. Ако се запържи в тиган хич не остава много. Е, не всеки ден, но 200 калории от листа, които може да са  kale, зеле, от цвекло, магданоз, маруля си изяждах. Вече не ям по толкова, но докато бях ИР гледах да ям листа всеки ден.

Момичета, налага се да пия лекарства за ангина, чиито състав е със захар, кскво ще ме посъветвате ? Да ги пия за няколко дни или да се опитам с народна медицина??

natka ти е дала хубави съвети. Да добавя, че дълга, бактериална инфекция ще ти влоши КЗ в пъти повече, отколкото 3-4 грама захар дневно, които са половината глюкоза. Ако е нещо леко и вирусно, може да пробваш народна медицина, но с бактерии аз не бих чакала и бих си почнала лекарствата.

# 559
Нещата дето ги водят за диабетици в аптеката не са много, не всяко има такъв вариант. А тези дето имат са обикновено с едни от най-гадните подсладители, то по-добре захар отколкото захарин, аспартам, цикламат... Говоря за сиропи и разтворими неща, то там има евентуално. В таблетни форми е такова мижаво количество ако има, че не си струва да го споменаваме.
И пак казвам, тая захар не е чак толкова много. Пишат я задължително щом я има, защото за диабетик трябва да влезе в сметките ако си смята единиците, ама това не значи че е с шепите.

# 560
Има захар, щом след един ден прием ме извадиха от кетоза. Дано не се вдига кз много. Ще измеря утре сутрин.

# 561
Ако е хапче с някаква захар, не е драма.
Ама всиките им сиропи, прахчета са с един тон подсладители и захари.

# 562
Iradkova, мен капсули с канела ме караха да ми прималява (не от ниско кръвно, а явно КЗ ми варираше)...по едно време усетих, че вместо да ми понижава КЗ като положителен ефект, аз се чувствах "като парцал" и докато не хапнех поне малко въглехидрат, не ми просветваше. Спрях ги и изчезнаха тези усещания. Та за мен са НЕ...Малко цейлонска канела слагам в кафето понякога и толкова.

# 563
Има захар, щом след един ден прием ме извадиха от кетоза. Дано не се вдига кз много. Ще измеря утре сутрин.
Как точно измерваш дали си в кетоза или не? И колко точно ти е важно да си в кетоза, че не помня точно на всеки случая какъв е?
Кръвната захар може да ти се вдигне дори и само от това че си болна, права е Елора че ангината не е нещо безобидно. Невена също ти го каза. В твой интерес е да се излекуваш по-бързо, вместо да влачиш инфекция и тя да ти вреди още.

# 564
Да, от заболяване се вдига КЗ така или иначе...Така че, желателно е да се излекува човек по-бързо. Излизането от кетоза може и от самата ангина да е, не чак толкова от захарта в лекарството.
Направих супа топчета със спанак и дайкон. Страхотна стана, никой вкъщи не пита дали има картофи. 😁 Сложих лук, тиквички, моркови, дайкон, доста спанак, топчета и застройка с 4 яйца и кисело мляко, естествено.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 19:58 от dolce miele

# 565

Миоки, на Нюкасълската си изяждах по кило спанак и ушите ми плющяха. Той е 90% вода. Ако се запържи в тиган хич не остава много. Е, не всеки ден, но 200 калории от листа, които може да са  kale, зеле, от цвекло, магданоз, маруля си изяждах. Вече не ям по толкова, но докато бях ИР гледах да ям листа всеки ден.

Е яж си го, това за мен е безумно. 90% вода, е че за чий да го ям тогаз, само да дъвча нещо. Мисля да си спестя тоя ужас Smile както и кейла, който си е храна за кози, не знам кой го измисли, че бил много полезен.

За хапчетата със захар, ако се налага, ще ги пия. Ако другото ми е по конец, захарта в лекарството не мисля, че е най-лошото в цялата работа.

# 566
Миоки, кейл не съм опитвала, ама виж тученица, която пък е храна за кокошки , много обичам. Свекървата все ме базика , че й подяждам кокошките, което не е лъжа де. Дават я по-полезна от спанака .

# 567
Nevena Virolan,
Относно цинк нямам представа  защо е такъв, пия единствено лекарства за високо кръвно.Аз бях на режима на Узунов или НВ-ВМ/ незнам все още до колко съществено се различават/ за 6 месеца свалих 19 кг, незнам какъв е бил тогава НОМА индекса.През това време не съм взимала добавки и през цялото време съм се чувствала добре. Ясно е че трябва да продължавам с режима, но незнам какво точно да предприема с тези изследвания  и къде да отида.

# 568
Да ти е вкусно е едно, ама да го ядеш, само защото някой е казал че е полезно, без да обясни защо и какво ще загубиш, ако не го ядеш е съвсем друго.

# 569
Роси, "режимът на а
А. Узунов" е всъщност ВМ-НВХ, но по-стриктен вариант- с фастове, с бронирани кафета, с ядене само на "зеленчуци, расли над земята"...😉

Общи условия

Активация на акаунт