Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ или кето - Тема 42

• 24 969
  • 726
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Тази Саксенда е 350 лв. Rolling Eyes Че и под наблюдение. Вярно, за 300 кг човек може и да е оправдано.

# 181
iradkova, аз лично вигантола бих го приемала всеки ден по 7 капки с нещо мазно. Бих изследвала и Б12 .
За 3 месеца на режима да няма сваляне на килограми чак ми е странно. Да не би нещо да бъркаш?
ЯВно от сливиците е црп-то.

# 182
Мда. За съжаление голяма част от лекарите продължават с абсолютно погрешното "трябва да отслабнеш за да издравееш".
Точно обратното е : след оздравяване идва отслабване , един вид отслабването е страничен ефект.
За операцията нямам думи.
Трябва време за да тръгнат нещата. В крайна сметка не е станало за 3-6 месеца и влошаването. Според мен чак след 6 месеца може да се види подобрение, в повечето случаи. Има и изключения,  когато човек се е усетил бързо/навреме.
За витамин Д: аз взимам 15 капки всеки ден и ми беше необходима 1 година за да не съм под долната граница.

# 183
На 96кг стомашен байпас... както казах, този явно продава операции. Не че съм учудена де MoneyMoneyMoney

Кг може и да няма минус за това време, ама обиколки? Подобрение в показателите не е никак малко.

# 184
Iradkova, как да няма хормонален проблем?! 🤐 Има и още как...Аз при инсулин на гладно 15 и КЗ 5,7 (до 6 макс съм стигала на гладно) за мен нямаше никакво отслабване..."Въртях" едни 1-2 кг нагоре-надолу в началото...А да не говорим за времената когато консумирах, дори и минимални количества, варива, пълнозърнести, повече плодове (тогава си мислех, че се храня много здравословно и си беше така...но на фона на други хора които не подбират много какво ядат). Казвала съм го и друг път, не само при висок инсулин, аз и при висока КЗ (над 5,5) и режим не отслабвах. Чак при КЗ около и под 5 забелязах по-бързо отслабване.
Какво всъщност ти е подобрението, защото няма стари изследвания? И друго което казваш, казала си на лекаря, че си на нвх и нискомазнинно хранене- сигурна ли си, че не си всъщност на нисковъглехидратно, но високопротеиново хранене? Защото излишен протеин също може да вдига КЗ и инсулин...
За байпаса какво да коментирам...😆 Явно е поредният лекар според който пациентът само лежи, яде, после пак лежи и пак яде...и постоянно преяжда, разбира се, хапвам и боклуци в изобилие...🙄
Колкото до 300-килограмовите...гледах преди в Италия едно предаване по тв, жена с такава операция на стомаха казваше, че е отслабнала, че яде малко, но че операцията не е решила нейния проблем. Защото в главата си тя е останала онази жена с наднормено тегло която постоянно мисли за храна, че сега и' се иска да може да яде, но тялото и' не иска тази храна и че на практика сега е по-нещастна, отколкото преди...Съжаляваше, че вместо операцията не е обърнала повече внимание на начина по който мисли за храната. Че сега, дори и да пожелае няколко пъти годишно да "преяде"...не може да го направи. Говорим за хапване на някой празник в нормално количества (примерно, казваше, не мога да хапна нормален десерт, защото съм сита още преди да съм довършила предястие или основно...). Казваше, че вече не се наслаждава на храната по същия начин...Та...няма магически пръчки и човек трябва да си реши преди всичко проблемите "в ума", да оправи храненето, да се движи...чак като последна опция би трябвало да са такива операции.

# 185
Егвийн,  и на мен ми се случва понякога, но не ме държи минути. Преминава за секунди. Не мисля, че има връзка с конкретните бисквити, по-скоро с това че са бисквити. Не ми се случва от "нормална" храна а от сладки неща. Не съм обръщала внимание повече от това.

...
Миоки, аз точно това имам предвид. Че при консумация на храна, нетипична и нережимна към момента, която предполагам рязко вдига кръвната захар, слюнчените жлези реагират. Какъв е механизма не разбирам. Определено не ми се случва, когато се храня чисто. Нито от плодове и шоколад. Тоест е някакъв индикатор свързан с кръвната захар (не знам дали инсулина се вдига толкова бързо), по който може индиректно да се направи някакъв извод, че дадена храна не влияе добре.

# 186
Iradkova, много ми е странно твоето неотслабване.
Но какво точно ядеш? Дай да видим едно тридневно меню.
За 2 месеца поне нещо трябваше да мръдне.
А хапчета пиеш ли? Какви?
Сега ти попрехвърлих коментарите. 157 и 95 кила е много.
Но пишеш, че в началото си отслабвала.
Поне има промяна в стойностите, което  е хубаво, но трябва и килата да спадат, защото махането на мазнините повишава /отслабването/ инс. ч-ст.
А движиш ли се? Вода пиеш ли?
Да не би нещо да пиеш, което да ти държи кз и инсулин високи?

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 17:18 от Елора

# 187
Елора, не съм много съгласна, че със самото махане на мазнини се подобрява инс. чувствителност...Зависи и какви са мазнините, колко са вгх, има ли движение и достатъчно (но не прекален) протеин и др. Освен това, и сега стойностите не са чудесни, преди са били и по-зле. Има някакво подобрение явно, но не при всеки с 1-2-3 месеца режим нещата се променят коренно. На мен ми отне повече време за КЗ, при инсулина някакво спадане имаше. Чак при фастовете се пораздвижиха по-сериозно нещата при мен.
И наистина...нека видим примерни менюта!

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 16:32 от dolce miele

# 188
Долче, имам предвид отслабване.
От бързане не се изразих правилно.

# 189
Долче, имам предвид отслабване.
От бързане не се изразих правилно.
Имала си предвид собствените мазнини, а не тези които ядем. Ясно. Някой друг също може да те разбере погрешно...🙂

# 190
dolce miele, Елора, реших да си записвам какво ям и пия в една таблица и накрая ще споделя с вас и да видим дали не бъркам нещо. Възможно е да има повече протеини, от колкото трябва. Всеки ден ям месо - понякога и за обяд, и за вечеря. Пия магнезий (в началото само по 500 мг вечер, но след обсъждане в групата го вдигнах на сутрин и вечер), пия масло от вечерна иглика сутрин, селен вечер. Спрях витамин Д 2 седмици преди изследването, за да видя реалното ми положение. От днес го почнах отново като пих накуп 20 капки, но ще се коригирам да е всеки ден по 7.

Не се движда достатъчно - основно събота и неделя, когато имам време да изляза да се разходя с детето. Тогава правя по 8-10 000 крачки. През седмицата съм на стола пред монитора от 9:30 до 19 - 19:30, понякога 20:00 ч. И това е основен проблем. Ставам до тоалетна и да отида да си взема месо и зеленчуци за салата. Това, което се случваше през тези месеци е следното - успявам да бъда на режима 5-7 дни и след това рязко ми пада тонуса и енергията и почва да ми се спи следобед. При което търся нещо, което да ме вдигне бързо и взимам протеиново барче (уж някое с по-малко въглехидрати) или пакет бадеми или кока кола без захар (така достъпна в офиса!!!). И след това пак 5 дни на режим без отклонение и пак рязък спад в енергията. Не зная дали това е нормално, може ли да се пребори, трябва ли човек да съумее да остиска на този енергиен спад, ако след това ще премине? Изпадали ли сте в такова състояние?

Относно водата - гледам да я пия по-равномерно разпределено през деня. До момента съм на литър и половина и продължавам. До лягане ще съм изпила 3 литра вода, но дали е достатъчно при положение, че пия по 4-5 кафета на ден?

Ще ви досадя още малко след няколко дни като опиша какво съм хапвала и пила за този период.

Благодаря ви за вниманието!

П.П. Това са изследванията от преди 1 година, които ми бяха назначени. Има подобрение определено

Последна редакция: чт, 21 окт 2021, 16:44 от iradkova

# 191
iradkova, барчета, колички, печени ядки, липса на движение. Ти определено все още не се храниш както трябва.
Трябва ти поне за 6 месеца качествен режим, само домашна храна. Че то и суровите ядки трябва да се ограничат, тя ми яде печени бадеми.
Ако ще съгрешаваш, то да бъде веднъж в месеца на цикъл и то с домашно приготвен сладкиш без захар.
Назад дори дадох рецепти.

Аз вече я докладвах Ирен.
Бананчета, хлебчета, чайчета с мед.
Жената иска да оздравее, не само да слабее. Нещо което явно ти не си направила.
А грейпфрут да се препоръчва наляво и надясно е също слабоумие.
Най-малкото защото не знаеш дали отсреща нямат болна щитовидна жлеза и ако хората пият хормон, лошо им се пише с тоя грейпфрут.

# 192
iradkova, наистина е възможно да си на по-високопротеинова диета отколкото организмът ти има нужда. Ако желаеш да продължаваш да се храниш така, трябва да вкараш по-серизно движение и силови тренировки, за да може повечето протеин да се използва за градивен материал. Липсват ти и мазнините предполагам. Аз ако ям пилешко филе със салата на обяд, след 1 час ми се доспива и ми падат батериите. Ако добавя авокадо, този ефект изчезва.
Аз се чудех дали няма някакъв начин в заглавието на темата да се вкара и името на режима, който спазваме тук. Така тъпите включвания може би ще намалеят и отслабващите и оздравяващи с ИР на плодове най-накрая ще си направят отделна тема, няма да спамят тук и няма да ни сочат с пръст колко нездравословно се храним. Даже се чудя защо няма такава активна тема, хмм, защо ли, защо....

# 193
Елора, Rayy, благодаря за насоките. Започвам корекции и ще споделя какво съм хапвала, за да кажете дали съм на прав път.

# 194
И снимки съм давала - преди и след.
А също и всяко изследване, което съм правила съм публикувала  тук.

Общи условия

Активация на акаунт