Коледа 2021/2022

• 98 422
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 645
  • Bарна, морето, сините вълни

И от мен напукани сладки

# 646
  • Русе
Имам продукти за ванилени рохлички. В къщи решиха, че искат нещо по-различно , нещо с пълнеж. Дали ще се получи с това тесто да направя накакви сладки от типа на септемврийките, но с пълнеж орехи и накакво сладко?  Ако някой има идея споделете рецепти . Благодаря!
P.S Вече са готови Капучинови звезди, минищолени и меденки.

# 647
Тази година ми се върти в главата да направя панетоне, но не намирам рецепта. Някой дали е правил или ще прави панетоне  по изпитана рецепта.

# 648
  • София
Тази година ми се върти в главата да направя панетоне, но не намирам рецепта. Някой дали е правил или ще прави панетоне  по изпитана рецепта.
Отвори youtube, напиши panetone  и ще си намериш твоята рецепта, има най-различни от хубави до още по-хубави.
.

# 649
  • München, Deutschland
Днес искам само едно да ви кажа - тумбачето първа е грижаааа.... NotesNotesNotes

Ама ганашът ми тоя път стана жесток. Окомерът е най-точният мер. 😃

Честно казано сериозно взе да ми писва. Остават само линцерите, тестото ми е готово. Меденките на Пейчев са замислени, но ще са след голямата офанзива. 😃 В събота ще отпътуват килограми сладки към България, живи и здрави да сме, така че имам да опаковам усилено.

Мечтая си вече за деня, в който ще мога да подредя нашите сладки в красиви подноси и ще ги снимам. 😃

# 650
  • Mostly in my mind
Хриси, ти си машина!!!
Кои са сладките на първата снимка от дясно. Може ли рецепта, извинявам се, ако сте коментирали. Но изглеждат много вкусни.

# 651
# 652
Добро утро! Току що забърках и аз едни щолен курабии, но не успях да изпека, че трябваше да приспивам едно мъниче нетърпящо отлагане 😁
При мен отиде по-малко брашно, около 180-200 гр., но тестото ми се стори добре и реших да не добавям повече. Ползвам същото на Дивела, от другого сложих бадемово.
Микса от подправки е страхотен ♥️ хем аз пропуснах карамфил и черен пипер.

# 653
Каква ще ви е коледната вечеря? Какво сте планували да направите? Сладко, солено?

Някой да има лесна рецепта на меденки? До сега все на Джемма правя и тази година планувам да ги направя, но исках и още един вид.

На мен напуканите сладки никога не ми стават. Около 3 пъти съм ги пробвала и нц! Grinning

# 654
как е възможно да не стават? слагаш точна доза бакпулвер, нали? и не ги препичаш? това е.

chrissy, тези с ганаша посредата в дупчица кои са, рецепта? като цяло - браво Simple Smile

# 655
  • София
Каква ще ви е коледната вечеря? Какво сте планували да направите? Сладко, солено?

Някой да има лесна рецепта на меденки? До сега все на Джемма правя и тази година планувам да ги направя, но исках и още един вид.

На мен напуканите сладки никога не ми стават. Около 3 пъти съм ги пробвала и нц! Grinning

За меденките - виж рецепатат на лулумба за търновксите меденки, звучат страхотно, не съм ги правила още, обаче.

За напуканите сладки - аз правя по рецептата на Вкуснотека, страхотни са.

# 656
как е възможно да не стават? слагаш точна доза бакпулвер, нали? и не ги препичаш? това е.
Преди години като излязоха на мода и всички ги правиха и бяха хит реших и аз да ги направя и ....фал. Нямам идея от къде беше проблема.

# 657
  • София
Chrissy да давам ли адрес?Чудя се кои сладки да подхвана тези дни...
Преди време мисля в тази тема се коментираха основни коледни ястия и по-точно коледно свинско с мандарини от блога на Люси.И понеже ми се искаше да опитам нещо различно го направих и мога да споделя,че се хареса.
Вярно,че на вкус и цвет товарищей нет,но +1 от мен за тази рецепта.

# 658
Каква ще ви е коледната вечеря? Какво сте планували да направите?

Печена патка с картофи и карамелизирани моркови и лук. За сладко, мисля да направя Павлова във форма на венец.

# 659
Някой в темата питаше за прозрачни сфери, в които могат да се сложат сладки, днес ми попадна, че в Змееборец има различни видове
https://zmeeborets.com/index.php?route=product/search&search … D0%BD%D1%87%D0%B5

Общи условия

Активация на акаунт