Коледа 2021/2022

  • 98 445
  • 1 123
  •   1
Отговори
# 690
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 050
зелено камъче, аз приготвям локумките по тази рецепта:

# 691
  • Мнения: 156
Здравейте! Правили ли сте сладки с матча? Ако някой е правил, може ли да сподели рецепта?

# 692
  • София
  • Мнения: 3 671
Аз днес пекох линцери на Йоана с лешници, май на Наталина ми харесват повече, много странен аромат имат, а и тестото беше предизвикателство много често трябваше да го охлаждам. Е, на вкус са доста приятни.
Борих се и с въпросните финландски/минс пай сладки. От няколко рецепти правих микс, та не знам какво се е получило на края. На вид ги докарах.

# 693
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Криси какъв робот препоръчваш?

Моят е по-стар модел и има и сокоизтисквачка за твърди плодове, но явно новият модел е този:

https://www.amazon.de/Philips-HR7762-90-K%C3%BCchenmaschine-Stan … %2C542&sr=8-7

Има рендета, бъркалка за тесто, нож за раздробяване, блендер, бъркалка за яйца (нея не я ползвам)... Май това са накрайниците. А, има и изтисквачка за цитруси.

# 694
  • In transit
  • Мнения: 14 451
Касиопея, и аз благодаря за идеята с рулото. Хич не ми хрумна. За следващата доза ще се коригирам. Grinning

И ние ще правим за Коледа капама по бански. Миналата година пропуснах, но сега ще я направя. Правя я както в написала Хелена, само, че вместо петрохан слагам домашен суджук. Освен нея ще направя питка, обикновено правя руска салата, но тази година фаворит е салатата с риба тон и картофи у дома.
Някакъв ордьовър обмислям също, имам няколко идеи в главата.
За десерт ще е зукото или кростата с шоколадов крем...не съм решила.

Лиани, на вид са супер.

Али, ако имаш планетарен миксер с плоската бъркалка чудесно се измесва маслено тесто. И с блендер става, ако ти е по-мощен, но на моя му е малка купичката (500мл)

# 695
  • София
  • Мнения: 12 260
Здравейте! Правили ли сте сладки с матча? Ако някой е правил, може ли да сподели рецепта?
Да, но много е специфичен вкуса им, матча не от всеки се приема добре, специално аз я отхвърлих, не е моето и преди няколко страници това се коментираше, трябва да си внимателна, а иначе ще ти пусна рецептата, виж я, но аз няма да ги повторя
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_10.html


..............
Криси какъв робот препоръчваш?
Не съм Крсиси, тя вече ти е отговорила, но ще разрешиш ли да добавя и моето мнение ползвам  ето този и съм много доволна, и не, не ползвам всичко, не ми е необходимо, но нека да си го имам, знам ли кога ще ми скимне
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 22:05 от marchеva14

# 696
  • Бургас
  • Мнения: 24 940
Но ме подсетихте за едни много вкусни прости български соц сладки - с мас, вино, локум, орех и оваляни с пудра захар.Може ли оригиналната рецепта
Зелено камъче, заповядай!
https://bg-mam.ma/p/1168752/39994709
От дете само тях правя. Страхотни са.

# 697
  • През девет планини в десета...
  • Мнения: 1 348
Но ме подсетихте за едни много вкусни прости български соц сладки - с мас, вино, локум, орех и оваляни с пудра захар.Може ли оригиналната рецепта
Зелено камъче, заповядай!
https://bg-mam.ma/p/1168752/39994709
От дете само тях правя. Страхотни са.
Много ти  благодаря. Още утре ще направя. Може би ще сложа и орехче за разкош.А някой знае ли кой локум е истински, еластичен и ...абе едновремешния, този сега е имитация и може да ми се разтече по време на печенето.

# 698
  • Русе
  • Мнения: 6 366
Скрит текст:
Прекрасни рецепти показвате и ви се възхищавам за енергията и хъса който имате. Аз влязах да вида някаква идея за основното меню и разядки, пък то почти няма. Наблягате на сладкото. Но ме подсетихте за едни много вкусни прости български соц сладки - с мас, вино, локум, орех и оваляни с пудра захар.Може ли оригиналната рецепта ако я имате.Бъдете здрави и весели.

Ето някои идеи за Коледни ястия и сладки
https://ipeychev9.blogspot.com/search/label/%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0

# 699
  • Мнения: 15 117
На Захарни заводи си е хубав локумът.

# 700
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 172
liani, много добре са станали финландските. Поръси ги и с пудра захар за заснежен ефект.

За Коледа и НГ имам някаква що годе яснота, но е още в процес на избистряне. За Коледа със сигурност пуйка с кестени. Много ми хареса салатата на Дюзев от Черешката, та мисля тя да е. За НГ дъщеря ми си е поръчала пъдпъдъци в бекон. Мисля си и за цяло парче врат с някаква глазура. Салата - нямам идея още.

# 701
# 702
  • Шумен
  • Мнения: 5 276
Зарибихте ме и мен с тези орехови торбички, точно се чудех в какво да вложа останалите ми натрошени орехи Simple Smile
Днес официално и аз се впуснах в печенето на сладки. До тук изпекох  по една доза сладки с печати ( любимите на ММ ), капучинови (моите са кръгли нямам малка звезда) и напукани шоколадови сладки. В хладилника ме чака половин доза зебри, и по една доза портокалови с капки шоколад и Сицилиански сладки. Планувам да замеся доза рохлички и може би половинка от локумите с мас и едни пак маслени с крем сирене.
Пак се олях, но родните много им се радват Grinning

# 703
  • Мнения: 275
Здравейте! Започнах коледните сладки с рохличките - една доза за опитване, че с това скъпо масло не ми се рискуваше. Свършиха на момента, уникални са, направих двойна доза - чакат ме да ги изкарвам и заминават, сякаш сладки не бяха виждали:). Тази вечер докато спят ще направя четворна доза и ще ги скрия. Искам да попитам в рецептата на Наталина пише да се съхраняват в картонена кутия, а моите са само метални, това проблем ли ще е?
И още нещо  има линцери с лешници или орехи и без такива тъй като никога не съм правила кои бихте ми препоръчали?
Благодаря Ви!

# 704
  • Мнения: 15 117
Линцерите на Наталина ти препоръчвам.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … qHhiJkcpHWyiwBJzv

Съхранявам в метални кутии, застлани с пекарска хартия.

Общи условия

Активация на акаунт