Как бихте се почувствали ?

• 5 200
  • 98
  •   1
Отговори
# 30
Причината е ,че майка ми иска да съм до нея
и да помагам вкъщи . Имам право на общежитие единствено при редовно обучение ,а ако работя в такъв случай трябва да бъде на 4 часа . Благодаря на всички съвети,задействах се по въпроса да се опълча ,в търсене на работа съм.

# 31
Форумът е сила! Simple Smile

# 32
Ето отново силата на този форум - "непостижимо ми е да работя", казват му "намери си работа" и той - хоп, да, готово, вече си търся работа Simple Smile За по-малко от 3 часа.

Писали сме заедно.

# 33
Чуди се дали е нормално да се държат лошо с него. Но според мен първо виж въпроса за студентските заеми, търсиш работа - намираш и гледаш каква е заплатата, изчисляваш дали ще ти стигне за храна, консумативи или наем-в зависимост дали си в общежитие, а може и да намери съквартирант, с който да делите наема.

# 34
  • София
Иска да изохка момчето от майка си и лошият брат, докато мие чинии.
Аз извън усещанията на форума, на 21 направих най- голямата крачка към независимост в тоя живот и си подплатих живота днес.

# 35
Бих се почувствала, че родителите ми правят намек да се изнасям. Това с обидите на фона на това, че помагаш в домакинството е причината да мисля, че искат най-накрая да поемеш пътя си самостоятелно.
Говори с баща си, че имаш такова намерение да се изнесеш и по реакцията му ще разбереш. Даже го питай дали ще те подкрепи с 1/2 наем докато завършиш. Може да видиш как ще почнат изведнъж да те уважават.

# 36
Явно е по-лесно да кажеш "не мога" или друг да ти е виновен, вместо да вземеш живота си в ръце. Племенника ми е редовно обучение. Тежка специалност, на общежитие. След първата година и лято, стана самостоятелен. На третата има и солидни спестявания в банковата си сметка!
Явно те е страх да скъсаш нишката с родителите си и ти харесва да мрънкаш.
Още повече, че университета ти е в друг град..Повечето деца изпитват жажда да се откъснат(от родителите си)  и избягат в гоелемия град..

И 25лв на седмица?! При родители адвокат и лекар. Съвсем на пързалка изглежда.
70 е бюджета ми за ученик ..

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 21:12 от Рози и Бодли

# 37
В Пловдив има глад за неквалифицирана работна ръка. Коя е причината да не кандидатстваш за общежитие, да си намериш работа и да живееш там? Със или без помощ от твоите родители.
И как точно учиш редовно, като пътуваш всеки ден, играеш ролята на личен шофьор на братчето и на Пепеляшка за родителите?
Дано не станеш учител, че хич те няма с логиката...
В Пловдив заплатите на неквалифицираната работна ръка са твърде ниски.

Ама според мен пързаляш яко, авторе.
Имаш 25 лв на седмица, пък караш кола, че го играеш и шофьор на брата. И пестиш. Уж не си в същия град студент.
Не знам каква кола караш, ама с 25 лв и градското на седмица за брата няма да можеш да платиш, камо ли за извънградско.
Лекар и адвокат, двете класически паралийски професии, пък ти хвърлят 25 лв седмично и за повече трябва да се молиш.
Мечтаеш и учиш за учител, но нямаш време да работиш.
Всичките ти проблеми имат решение и половина, но ти не го взимаш.

Ако темата е реална, не говори добре за възможностите ти.

# 38
Я покажи за коя чанта, дето си я харесал, не ти стигат парите.
Broken Heart

# 39
Като се държиш като жертва - мачкат те. Има много начини да се наложиш и на малкия ти брат да не му хрумва да се занимава с теб. За обидите на майка ти, не може родител да си обижда децата, това е до възпитание. Тук няма какво да направиш, толкова й е акъла.
Работа може да намериш почасова, такава през почивните дни или нещо на смени тип дневна, нощна 2 дни почивка. Ако излезеш на квартира със съквартиранти, наемът ще е далеч по-поносим. Варианти много, стига да искаш. И да си стоиш във вас, нито майка ти ще стане по-мила, нито нещо ще се промени значително.
Аз също учех редовно, още от 2 семестър на 1ви курс почнах да работя от април до октомври, сезонна работа. Да, баща ми плащаше семестър и учебници, но всичко друго си го плащах аз. Никой не ми държеше сметка за какво си харча парите, защото си бяха мои. Ходила съм на изпити след нощни смени и пак съм се справяла и то не посредствено. Като е мотивиран човек, получава се. Разбирам, че сега е една идея по-трудно заради Ковид, но все ще излезе нещо, стига да търсиш.

# 40
25 лв. както споменах са ми джобните ,не зная аз ли не обяснавам или вие четете това,което искате . Горивото ми го сипват родителите . Пловдив ми е на малко километри, ходя за упражнения и се връщам. Както казах и се храня вкъщи . Това , че родителите ми имат добри професии не значи,че трябва да ми дават много пари . Не е намек за изнасяне, защото съм се изнасял при роднини за няколко дни и ме умоляват да се върна,защото вкъщи няма кой да върши работата. Това с работата съм го мислил много преди да ми го напишете тук . Благодаря на хората ,които дадоха съвети . Целта на темата е описана и в самото заглавие. Питал съм баща ми да помогне със заем ,отговорът е ,че няма нужда от изнасяне при положение ,че университета ми е толкова близко  .

# 41
Ако си студент редовно обучение, до 26 г те считат, че си от това семейство. Семейството ти трябва да те издържа. ...
Като почнете да пишете наизуст Grinning
В закона ли го пише това?
Възможно е, но няма значение.
Да ти кажа, че ако го пише някъде, поголовно не се спазва тоя закон.

Авторе, вземи се осъзнай, порасни и си търси работа. Ако майка ти пак ти каже, че и трябваш и кажи да ти плаща заплата или да си гледа работата.
Учила съм редовно и съм работила на 4 часа.
Гледай да ставаш самостоятелен, че роднините ти не са стока.

# 42
А на братчето колко джобни дават?

# 43
  • София
На братчето сигурно повече, щото си има гадже. Мъж е, трябва да черпи. Sunglasses
Авторе, съжалявам да ти го кажа, но майка ти гледа на теб като на льольо. Давам ти малко храна за размисъл.

# 44
Ами престани да се задълбочаваш в мисли как се чувстваш и действай да го завършиш това образование с някакви хубави оценки в дипломата и да се разкараш от там. Отношението каквото такова, кофти е да те обиждат, да, окей. Свикни с това да не бъдеш оценен, тепърва ти предстоят още подобни неща, такъв е света, вместо да се оплакваш използвай времето си по-целесъобразно като искаш да постигнеш нещо и да те уважават.

Общи условия

Активация на акаунт