Родени през месец април 2021 - Тема 6

• 19 530
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
алегра, при звярът когато пробвах да увелича интервалите на будуване, имаше проблем със заспиването и не само. съкратих ги и нещата се пооправиха. поне с дневния сън.

# 646
  • София
Alegra03,  и при нас има проблем с дневния сън, започна да дреме по 15-20минути, вечерно време не издържа и заспива в 18-18:30ч. Но от вчера почнах да го оставям да поспи 30мин вечерта и после като се размърда го вдигам от леглото и играем до 21:30-22:00ч. Ще видим днес как ще е, много ми се иска да оправи дневните дремки. Нови зъбчета за момента не виждам и не усещам, като го преглеждам, не е и болен. В количката също не заспива, вчера обикаляхме два часа и половина и не и не.

# 647
  • София
Alegra03, и при нас е ад. Буди се свеж като репичка 6.30 Сутрешният интервал го държи кратък,сега се пъна да го направя поне 2.30ч. и после ще видя. Денем отказва да се приспива в леглото си. Мъча се и да махна асоциацията гърда/сън. По-миналата нощ ме съсипа от будене  при уж чудесни дремки и интервали през деня и подходящ час на заспиване. Не са зъбите сега. Вчера 6 часа стоя буден от инат да не заспи в леглото си на втора дрямка/първи опит,ама все пак/. Скапах се.
От днес вкарвам и закуска,и супа за вечеря /след консултация разбира се/,че се отчаях. Снощи дадох супа за първи път,удържа до 00ч без да ме буди....уж. Не смея и да кажа,да не би да е случайност. Иначе вторият интервал го държи около 3.30ч.,третия различно около 4-4.15, но не иска категорично преди 20.30ч да започваме приспиване.  В ергономичната раница навън много обича да спи,ама тогава аз не мога да дремна и едва се влача.
И дневните дремки са по 40 мин,ако успея да доприспя с усилия /или люлеене в количка или гърда,ако ужасно ми се спи и е до мен/,да ги добутам до час.

# 648
Прочетете тази статия: https://mamospimise.com/growth-spurts-and-regressions/; има и много подобни на английски . Скоковете в растежа са преиначени. Синът ми спи добре през деня, вечер се буди и решихме да потърсим консултант: писах на две. Е познайте, едната ми каза, че до март нямало как да стане, защото синът ми ще е в постоянен скок Grinning Другата изобщо не коментира това и започна да работи по план - започваме на 15.01. Началото на февруари ще мога да споделя до колко съм доволна. В момента сме на интервали 2:45-3/3:20-3:30/3:30-3:45 и спи две дремки около 1ч 15-20 мин всяка; понякога 1ч 30 първа, 1ч втора, не доприспивам. Като беше на три дремки, имахме проблем с кратките, сега се оправиха нещата.

Да се оплача. Вече съм абсолютно отчаяна и нямам сили да се боря с ада на съня. Отказвам се, изобщо няма да си правя труда да се мъча със схеми и каквото и да е. Пробвах всички възможни съвети и варианти и не става и не става. Не, нещата стават още по-зле. Пробвах да става точно в 8. Това е всъщност единственият съществуващ режим. Става в 8, спала не спала през нощта. След това пробвах на 3:45 на 4 часа будуване, на 4.20. На всички възможни варианти заспива с истеричен рев. Допреди  седмица поне спеше по час -час и 20. С всеки изминал ден започна да пада на 50, 40, 30 минути и днес обедният сън стана 10 минути. След това трябваше да отида в парка за да поспи дето се вика поне 30 минути. Заспа със зор в 17:30 и поспа малко. Ето сега е вече почти 23:00 и не няма заспиване. Вече и кърменето не действа, и адаптираното мляко и носенето на ръце. И това вече ще стане 3 месеца. Хич не ми прилича на период. Преди поне имаше някакъв дневен сън, но вече не.
Консултантите по сън пишат:

"Не е подходящо да започваме да работим за подобряване на съня на детето, ако то се намира в период на усилен растеж, ако в момента или съвсем скоро се очаква да прореже  зъбче, ако детето е болно. "
Ето дори и консултация няма смисъл, те тия зъби "растат" от 3 месеца.

# 649
buhtichka88, ако не е тайна каква е цената на консултанта?
И други момичета са споделяли какво ще правят с консултантите. Аз много се чудя дали да се свържа с такъв, защото искам да променя начина на заспиване. Приспивам го единствено и само на гърда, съптветно никой друг не може да ме замести в тази задача. На моменти вече ми идва много тежко психическо, защото нямам никакво време за мъжа си, камо ли за мен самата. Дали имам нужда от консултант или статиите в интернет са достатъчни? На първо място май трябва извънземно търпение..

Иска ни се за няколко дни да отидем на спа с бебето и него също да го топнем в басейн. Минералната вода подходяща ли е? Някоя от вас посещавала ли е?

# 650
Здравейте момичета, при нас донякъде кашите лека нощ помагат за по-спокойни нощи. Набухваме го с 150-160 понякога и до 180 мл гъста каша хумана на лягане, и пак се буди през нощта, но е по-скоро за успокоение и гушкане, отколкото за дояждане. В смисъл не ставаме, лежим си в повечето случаи. Спя с него на едно легло заедно, иначе абсурд и той и аз да се наспим. Ако е сам се буди на всеки час-два максимум.

Това при положение че е здрав разбира се, има ли някакъв дразнител, нощите са АД.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 12:43 от omaini4e

# 651
Прочетох разни материали за регресии скокове в растежа. Ама тя моята не е спряла да скача от 3 месеца Grinning Тръгнах да увеличавам интервала на будуване, за да оправя нощния сън, а прецаках дневния изцяло.
Днес върнах обратно заспиване на по-кратък интервал. Стана в 8:15 и я сложих да спи в 11:30. В момента спи от един час. Но ще видим през нощта каква е ситуацията.
Според мъжа ми бебето страда от хронично недохранване и затова не спи. Тази нощ се събуди в 3 (заспа в 23). Без никакво предупреждение започна да плаче в истерия, дере се, писъци като от някаква силна болка. Мъжът ми се притесни, че явно нещо я боли силно. Междувременно ѝ направих 150 мл ам и го изяде като умряла от глад. Почти нямам съмнение вече, че кърмата не ѝ стига. Не е спряла, но явно не е желаното количество. Тази сутрин я кърмих и след това ѝ дадох направо 180мл. Еми изяде си ги. По цял ден иска да яде и се чудя това нормално ли е или просто не ѝ давам достатъчно количество мляко и твърда храна.
Аз също много се интересувам от минерални басейни. Умирам да отида до аква клуб котвата в Сапарева баня Grinning Но нямам представа ок ли е за бебета.

# 652
  • София
Alegra03, майка ми ходи с компания преди Коледа, специално беше питала за бебетата да заведем малкия. Момичето от комплекса й е казало, че водата е с подходяща температура за бебе, но се притеснява от силните серни изпарения, дали са ОК за малките човечета. Та се отказах за момента да го водим в Сепарева баня. Обмислям Сандански- Австрийския хотел, водата е минерална и топла, също така няма мирис, което е по-добре.

# 653
При нас нощния сън е що-годе добре, но дневния стана ужас. Не знам къде е проблема. Ако го оставя в неговото легълце след 10мин се буди и пищи да го махна. Ако го приспя на спалнията след 10 минути е станалал. Ако го оставя на тези 10 минути се спуква да реве. Почнах да легна с него и единствения начин да спи отново 3ч е ако аз 3ч гледам филм, чета книга и спя при него. В момента в който стана от спалнията е буден. Вече от седмица така спим. Следобед спи в количката. Вече не знам какво да опита с този сън, но поне спи.

Ние ходихме в хот спринкс с малкия и бях много доволна, но е много скъпо!

# 654
И при нас беше стана същото след 6-я месец, не съм целяла да го отбия, но той сучеше много рядко през деня, на 4 часа някъде, преди на по 2-2.5ч, и като вкарах и обяда..И се будеше вечер на час, час и половина - два макс.. започнах да предлагам АМ, и той изпиваше по 150мл от раз..и съответно не се будеше толкова вечер. Вече почти съм го отбила с вкарана закуска, обяд и следобедна.

Прочетох разни материали за регресии скокове в растежа. Ама тя моята не е спряла да скача от 3 месеца Grinning Тръгнах да увеличавам интервала на будуване, за да оправя нощния сън, а прецаках дневния изцяло.
Днес върнах обратно заспиване на по-кратък интервал. Стана в 8:15 и я сложих да спи в 11:30. В момента спи от един час. Но ще видим през нощта каква е ситуацията.
Според мъжа ми бебето страда от хронично недохранване и затова не спи. Тази нощ се събуди в 3 (заспа в 23). Без никакво предупреждение започна да плаче в истерия, дере се, писъци като от някаква силна болка. Мъжът ми се притесни, че явно нещо я боли силно. Междувременно ѝ направих 150 мл ам и го изяде като умряла от глад. Почти нямам съмнение вече, че кърмата не ѝ стига. Не е спряла, но явно не е желаното количество. Тази сутрин я кърмих и след това ѝ дадох направо 180мл. Еми изяде си ги. По цял ден иска да яде и се чудя това нормално ли е или просто не ѝ давам достатъчно количество мляко и твърда храна.
Аз също много се интересувам от минерални басейни. Умирам да отида до аква клуб котвата в Сапарева баня Grinning Но нямам представа ок ли е за бебета.

# 655
Аз да попитам нещо, понеже няколко майки бяха казали, че са карали корона с бебетата. Вчера мъжът ми излезна положителен, аз съм отрицателна за сега, но на малкия не знам как да му направя тест. В това малко носле как да бръкнеш? Ако аз съм отрицателна, а той няма симптоми мига ли да не го тествам? И двамата със съпругът ми сме ваксинирани и той няма никакви симптоми. Другият ми въпрос е ако малкия е положителен как да реагираме възможно най-бързо? Наистина искам да изпуснем болниците.

Благодаря ви, мили мами!

# 656
Аз да попитам нещо, понеже няколко майки бяха казали, че са карали корона с бебетата. Вчера мъжът ми излезна положителен, аз съм отрицателна за сега, но на малкия не знам как да му направя тест. В това малко носле как да бръкнеш? Ако аз съм отрицателна, а той няма симптоми мига ли да не го тествам? И двамата със съпругът ми сме ваксинирани и той няма никакви симптоми. Другият ми въпрос е ако малкия е положителен как да реагираме възможно най-бързо? Наистина искам да изпуснем болниците.

Благодаря ви, мили мами!

Аз се разболях като Райна беше на 1 седмица…и си бях доста симптом на с темп и кашлица и хрема. Но на нея й нямаше нищо ит моите симптоми, бяха ни изписали с едни капки за нос, защото имаше сополи. Които минаха за 2-3 дена оше преди моя ковид. И просто я наблюдавах и мъчех да кърмя за антитела. Но това беше март…сега мисля, че малко по- тежко го карат децата. Следи го за кашлица и температура

И аз да излея моята мъка - нито един зъб, лиги и дъвчене, отказ да яде - само ръфа бисквити и сухари Sad всяка вечер си пожелавам поне 1 зъб, но не

# 657
Isi-andi, когато се разболяхме бебето беше на шест месеца. Първо си направихме тестове вкъщи, които се оказаха положителни. Веднага се обадихме на личната си лекарка, тя ни даде направления за ПСР, на бебето също. ПСР съшо бяха положителни. Няма нишо страшно в тестването, нищо няма да му стане, може малко да мрънка. Изписаха му мама натура и сироп за кашлица+капки за нос, които не му дадохме тъй като не започна да кашля, само малко му беше запушен носа. Не съм спирал да кърмя, въпреки че пиех антибиотик. Не се сърахувай, най-важното е всичко да се улови на време.

# 658
Isi-Andi, Една приятелка миналия месец беше болна от ковид. Бебето на година и месец май не се е разболяло. Нищо му нямало. Направили са му някакъв тест, който е със слюнка, не са му бъркали в нослето. Ако кърмиш действай на воля Simple Smile И дано изобщо не се разболявате.
Аз сега съм болна, ама правих тестове и все отрицателни. Единият дори комбиниран и за грип а и б. И за тях съм -

# 659
Аз днес сутринта като направих тест излезна положителен. Никакви симптоми нито при единия нито при другия. Лекарката каза да отиде на ПСР. Ние няма, защото не виждам смисъл като сме с ваксина, те ще се застъпят. Малкия вчера много трудно заспа, защото не беше излизал, не беше хабил енергия и хоп събрах багажа вчера и днес отиваме на вилата ни. Там имаме двор и хем малкия ще тича на воля, хем няма да се налага да се срещаме с хора когато разхождаме кучетата, защото те ще се разхождат сами, та сме на въздух една-две седмици!😁

Общи условия

Активация на акаунт