Многодетни мами 5

• 12 630
  • 273
  •   1
Отговори
# 105
Дрехите на децата  - още като бебета, та чак до сега - с нашия прах,т.е. праха за големи! На ръка не пера и не смятам тепърва да започвам....

WILD_cat има някой прихващат от въздуха,т.е. от много малко - не знам ти дали си от тази порода! Но успех ти  желая!!!!!

# 106
  • София
wild_cat,сигурна съм,че може  Wink Бебето,което очаквам е от такова"пазене". Laughing

А за праха за пране,аз използвам един Израелски-за бебе и друг-за нас.Доволна съм.

Илинче,как сте?Докъде докарахте ремонта?

# 107
Цоцоланке , Теди кажете марки - да се ориентирам. Цоцоланке ти от първия ден у вас ли с този за вас переш?
Дивото коте последните 2 бременности и на мен са ми от пазене. Преди 3-4 години уж правехме опити за бебе, и нищо не се случваше. Реших че е от ЕГН-то и почти спрях да се пазя, освен около ОВУЛАЦИЯТА - и щом се запазих на ову-то , първия месец не ми дойде. За съжаление казах ти не я спасихме тази беба , но 3 мес. по-късно тя сама се върна при нас.
Един много смешен случай с наши приятели.
Гаджета са те 3-4 години, обаче той не ще да се жени и решават да се разделят. Добре но той след няколко месеца почва ремонт във къщи и няма стълба....та звъни й той да вземе стълбата и тя - ок! (тя беше лудо влюбена във него). Та отива той за въпросната вещ , и след 2 месеца тя му се обажда - честито ще ставаш тати! Ми как така бе? Ти помниш ли стълбата....
Родиха бебката , ожениха се и сега още една си имат .... и т.н.
Теди , много си права! Сега отидох в темата за 50-те % градина, добре че не я изчетох - чак скачам от яд!
Нямам думи! Но имам решение! Развеждаме се масово и с децата на палатки пред партийния дом! Да ни хранят, обличат, топлят и всичко останало! Че да не би да не сме заслужили? - На майтап - това последното, но много се ядосах от начина по който се дискутира!
Може да не е много в контекста на твоето питане но , за тях се сетих ! Не се отчайвай - всичко с времето си!

Последна редакция: пн, 06 ное 2006, 19:55 от ClanG

# 108
wild_cat,сигурна съм,че може  Wink Бебето,което очаквам е от такова"пазене". Laughing

Направооо... не знам!
Много ми е рано да гадая аз , но понеже ми е много странно тези дни , а видимо съм си здрава... знам ли? Да не би като по чудо ....? Ще видим - има време.
Дивото коте последните 2 бременности и на мен са ми от пазене. Преди 3-4 години уж правехме опити за бебе, и нищо не се случваше. Реших че е от ЕГН-то и почти спрях да се пазя, освен около ОВУЛАЦИЯТА - и щом се запазих на ову-то , първия месец не ми дойде. За съжаление казах ти не я спасихме тази беба , но 3 мес. по-късно тя сама се върна при нас.
Един много смешен случай с наши приятели.
Гаджета са те 3-4 години, обаче той не ще да се жени и решават да се разделят. Добре но той след няколко месеца почва ремонт във къщи и няма стълба....та звъни й той да вземе стълбата и тя - ок! (тя беше лудо влюбена във него). Та отива той за въпросната вещ , и след 2 месеца тя му се обажда - честито ще ставаш тати! Ми как така бе? Ти помниш ли стълбата....
Родиха бебката , ожениха се и сега още една си имат .... и т.н.
Това със стълбата ми хареса!
Сега се сетих аз - да питам : като майки, бременели и раждали по повече от два пъти, усетихте ли по-рано някакси, че има някой там, вътре във вас? В смисъл - познахте ли още преди тестове и разни подобни, че се е случило нещо? И как?
Говорила съм с прятелки, които са били бременни за трети и т.н. път и казват, че веднага разбрали, че са забременели - още през следващите дни...  Освен тези ми две лентички долу други бременности съм нямала, та не знам...

# 109
Отг. на ClanG - пера с Ариел, взимаме от 15кг. от Метро и сметнато на килограм прах ни излиза евтино! Да, от първия ден пера с него! Нямат алергии, нямат нищо. Но да ти кажа честно, то с тези памперси - не  е както преди-по-малко дрехи има за пране.
WILD_cat  - с Рая разбрах на 6-я ден от зачеването,че съм бременна, преди тестове и ултразвук! Но с Йоан се усетих в края на втория и началото на третия месец. Леле, няма да забравя как ходихме всички на улразвук за да разберем дали съм бременна!
Имах някакви подозрения,че съм бременна,но изключвах всякаква бременност! Направих си тест - и хоп 2 чертички! Записах час при лекар и отиваме ние - цялото семейство. То в чакалнята само жени, само ние правим изключение. Влязох аз, разбрах щастливата вест и след като свърши прегледа излизам ,а те на врата залепени и ме питат - Има ли бебе? Аз - Бременна съм! А те - вярно ли? Да! Знам и друго - всички бяхме като замаяни..... Учудващото дойде и като им казах,че съм във втория месец и след 1 седмица влизам в третия месец!!!!!! С Лъчо се гледахме, гледахме - все едно ни беше да чакаме първо дете! Един ден с него не знаехме накъде ходим и се притеснявахме за куп неща, но се окопитихме бързо и ...... Шока за роднините бе пълен! А и много от роднините научиха като бях в 7 месец и не знаеха как да реагират. Но в интерес на истината се калих с много отрицателни и отвратитни коментари по наш адрес още като бях бременна! Ама да са живи и здрави! Аз нали съм щастлива... какво ме интересуват другите!

# 110
Аз пък нито веднъж не се усетих веднага, че съм бременна. Въобще, това интуиция, шесто чувство и т.н. не са ми силната страна. Мъжът ми е по-добре в това отношение от мен. Много добре се допълваме.

# 111
  • София
Здравейте, момичета!
При нас празниците приключиха за този месец. Беше много хубаво и на втория рожден ден, но за съжаление още не мога да ви покажа снимки. Може би утре Simple Smile
Днес ни се развали телевизора. Другият се развали преди две седмици и днес вкъщи е една такава особена тишина... Изобщо не съм свикнала, той по принцип по цял ден работи.
Аз бебка я прах само в началото с бебешки прах, Персил, течен. Най-голямата в началото на ръка, после в пералня, но с бебешки, не помня до кога... Но честно да ти кажа, не мисля, че има много смисъл... Ако детето ти прояви някакви алергии, може да смениш праха, но истината е, че колкото по-"бебешки" е праха, толкова по-малко пере. Аз също пера с Ариел и от третия месец с него пера и бебешките дрешки. А прането на ръка според мен е не само трудоемко, ами и разваля дрешките, развлачват се някак си...
Аз досега не съм усетила нито една от бременностите си... Сега с третата бях убедена, че имам проблеми с щитовидната жлеза, независимо че имаше една бледа втора линийка на теста. Така се бях ошашкала... То бяха едни драми, вече си представях как ще ме оперират и разни такива, ревах два дни. Накрая като си направих втория тест и излезе доста ясно втората чертичка се чудех на кое да се радвам повече, че не съм болна или че ще имам бебче...
Цоцоланке, направо ти съчувствам за майка ти!!! Аз моята за една седмица едва я изтрайвам и честно казано, сърди се не сърди си я изпращам вкъщи... По-добре малко да ми се разсърди, че и отказвам помощта, отколкото да се скараме по-жестоко, както се е случвало вече, когато е прекалявала с гостуването.
Последно да ви се оплача, че много ме боли зъб от снощи, сега ходихме и ми сложиха арсен, за да спре болката, защото отказаха да вадят долен мъдрец без снимка. Така че утре следобед съм на "гилотината"...

# 112
Най се подразних от мотива ,с който идва - защото ми е било трудно и с деца, и с работа! Били стояли на студено, гладни и пр. Това не е вярно!!!!!!! Но иди ги разправяй на майка ми. За нея ако няма закуска, обяд,вечеря и евентуално намазана филийка в 10 и 16ч. - все едно децата не са яли! Ужас! За нея неща от рода на пици, спагети, сандивчи - не са ядене. Като кажа в Дч,че ще правя нещо от това изброеното и баща ми пита - И все пак - какво ще ядем! Нещо това поколение не може да приеме храната на нашето! А децата ми са спретнати, чисти, здрави, на топло... Но иди го разправяй това на майка ми!!!!!!! Но - добре дошла! Какво да правя! Вече мисля за екскурзиите дето ще ги направим из региона! Смятаме да я заведем до Петрич-Мелник, Рупите. Дано колата издържи само!

cvyrche съчувствия мила за зъба! Дано ти се размине най-леко и бързо!

# 113
Никълъс  на  wright днес става на 3г.! ЧРД! Безгрижно детство, здраве и много радост да носи на мама, тати, братчета и кака! Весел празник wright!  newsm59

# 114
  • Пловдив
Честит Рожден ден на Никълъс! Да е жив, здрав, весел и щастлив!!!
 newsm38  bigdance2 bdbaloni happy bd baloni

# 115
  • София
bdbaloni ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, НИКЪЛЪС!!! bdbaloni Да расте здравичък и много весел и щастлив за радост на мама и тати!!! И много подаръци да получи! Весел празник на всички!

Ето снимки и от нашия рожден ден, втория Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=74899

# 116
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА НИКЪЛАС! МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТИ И ДА ПОРАСНЕ ГОЛЯЯЯЯЯМ И УМЕН!

Момичета, чета ви размислите за майките и ви се чудя как не осъзнавате колко е хубаво да имаш майчица, която каквото и да ви каже напреки едва ли го е казала с лоши намерения!Майките обичат толкова безкористно и за тях е нормално да се месят, защото ние сме им деца.
Тази сутрин Косьо си беше пуснал Емил Димитров да си слуша преди да тръгне за детска и аз се заслушах в един текст за възрастната майка и за сина, който не се появява да я види в старческия дом на смъртния и одър. Разплаках се, просто покъртителен текст.
Радвайте се, че имате майки и че са ви живи и здрави, това дава сили, макар и дистанционно! Човек осъзнава колко е хубаво да има кой да ти се меси и дудне когато този някой вече го няма!
Дори и свекървата и тя е майка и поне на внуците си мисли доброто! И моята свекърва е с по-различен темперамент от моя и странна птица, ама децата има на кого да кажат баба. Понасяме се заради децата и това е, те само усещат електричеството, което протича между нас и задават въпроси, но аз от пиедестала на баба не я свалям, каквито и да са ми чувствата към нея Naughty.
А за въпроса на Клан Г относно праха за пране- израелският Сано Максима за бебе и другите варианти - течен, за чувствителна кожа, омекотител бебешки горещо препоръчвам. Страхотно качество, много изгоден като цена, защото е концентрат и стига за 35 пранета минимум и най-важното-не се произвежда в Румъния, нито от Фикосота Шумен! Това определено означава модерни технологии и качество!
Много ползотворен ден желая на всички Hug

# 117
Честит рожден на Никълас! Да е жив и здрав и все така да радва мама тати и всички вкъщи! Весел празник!  bigdance2

# 118
Прити, къде го има тоя Сано Максима?
Цоцоланке, Колко излиза 15кг. Ариел? Аз перях с него , но такива големи разфасофки не съм виждала, щото Метро ми е много далече, на около 20 км. и не си струва за един прах май. Иначе получавам каталозите но като гледам цените на другите неща май не са по евтини, или не толкова че да си струва ходенето до там и обратно. Пък и не пускат малкия, а аз няма на кого да го оставя.
Като поотраснаха децата и малко взех да не обръщам толкова внимание на праха, пък и скъп ми е Ариела, та минах на Тайд, но последния път купих Бонукс, щото нямаше друг - ми нямам забележки, пере си ок! Мъж ми нали все с ризи ходи, изпират се добре, аз по тях преценявам.
Мали, колко глупости изписах за единия прах - ма сама жена, скучно ми е !
ЧРД на Никалас - щастлив да е ! Жив и здрав! И много да слуша хубавата мама!
Цоцоланке, много добре те разбирам! Моята майка почина преди 8 години, но и тя така "с най -добри намерения" ми скъсваше нервите. Ми това що така, ми не така - онака, аз направя нещо, тя веднага кусур му намери. А свекървата същата! Ами остави това, ама ги тъпче непрекъснато със сладкиши, и аз полудявам! Щото с мъжа ми държим на здравословното хранене, и тя ме докарва до истерия. Но напоследък не сме в много добри отношения, и не ми звъни непрекъснато както преди, та съм къде къде по-спокойна и ЩАСТЛИВА! Май вече писах че на помощ от нея не мога да разчитам и айде, нема нужда некой да ме учи на 36 години как да си гледам семейството.

Последна редакция: вт, 07 ное 2006, 11:37 от ClanG

# 119
Честит рожден ден на Никълъс bdbaloni
За праха-аз перях с Тео бебе в началото,след това с нашия.

Общи условия

Активация на акаунт