Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 983
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 435
Напълно е възможно, но с първото ми дете обърна внимание на това, че имам контракции, и АГ трябва да изпише лечение. Нямам друго обяснение, освен пропуски, които можеше да завършат фатално.

# 436
Аз се чудя дали Чорбова стреми към секцио/неестествено раждане или не. Имам позната раждала два пъти при нея - един път естествено и един път секцио, което тя каза че е трябвало да има защото не се било обърнало бебето. Надявам се да е така, защото в стари теми за нея съм чувала ужасни отзиви и за това как искала да предизвиква най-често на системи раждане и би било добре да чуя и няколко други мнения.
Родих при Чорбова преди няколко месеца и дума не е ставало за секцио. Доволна съм от нея, беше мила по време на раждането. Не обича да я занимаваш с излишни въпроси и си е правя жената. При въпроси по време на бременноста отговаря в рамките на деня по имейл, а телефона си вдига винаги. Ако искате някой да ви се усмихва и да си говорите може да чакате 2-3 часа пред кабинета на доктор Гагова. Не ме разбирайте погрешно, много е готина, но аз лично нямах желание да вися по 2 часа за женска консултация..

# 437
  • Замък сред облаците
При Гагова не се виси на всяка ЖК по 2 часа. Понякога има закъснение, например по-миналата седмица я чакахме да слезе от родилна, защото едно момиче раждаше. Мисля, че това е повече от валидна причина за изчакване. В последствие не претупва момичетата, отделя достатъчно време за преглед, разпитва и обяснява подробно.

# 438
Ще пиша за последно в тази тема понеже заради Чорбова се отказах от болница Вита. Всяка бременност е различна, преглед от две три минути веднъж месечно при бременна с тромбофилия и други оплаквания е не само несериозно, но е и опасно. Единственият и плюс е че отговаря по имейл и тел бързо, но  често с такъв рязък тон, че на човек да му стане неудобно, че е попитал. А това да отговаряш на бременни пациентки го намирам за нормално за проследяващ бременност АГ. Ако на живо я питаш нещо, реакцията е в стил какво ме занимаваш. Отговорите по имейл са с половин дума, комуникацията с този лекар за мен беше мъчение. Освен това имаше груби пропуски на всяка крачка и как да няма като препуска през прегледа все едно трябва да бяга някъде, а ти си дошъл да я занимаваш с глупости, че имаш и наглостта да я питаш как да си пиеш лекарствата.

Разбирам колко е изкушаващо за безпроблемно бременни, за които най-важното е да минат бързо, да си мислят, че недоволните са някакви инфантилни патки, които искат да ги водят за ръчичка, но от моя личен опит аз се уверих че има причина Чорбова да е единственият лекар във Вита, при когото толкова бързо да можеш да си запишеш час, и тя не говори добре за нея.

Пак казвам за раждане съм чувала добри отзиви.

# 439
Ще пиша за последно в тази тема понеже заради Чорбова се отказах от болница Вита. Всяка бременност е различна, преглед от две три минути веднъж месечно при бременна с тромбофилия и други оплаквания е не само несериозно, но е и опасно. Единственият и плюс е че отговаря по имейл и тел бързо, но  често с такъв рязък тон, че на човек да му стане неудобно, че е попитал. А това да отговаряш на бременни пациентки го намирам за нормално за проследяващ бременност АГ. Ако на живо я питаш нещо, реакцията е в стил какво ме занимаваш. Отговорите по имейл са с половин дума, комуникацията с този лекар за мен беше мъчение. Освен това имаше груби пропуски на всяка крачка и как да няма като препуска през прегледа все едно трябва да бяга някъде, а ти си дошъл да я занимаваш с глупости, че имаш и наглостта да я питаш как да си пиеш лекарствата.

Разбирам колко е изкушаващо за безпроблемно бременни, за които най-важното е да минат бързо, да си мислят, че недоволните са някакви инфантилни патки, които искат да ги водят за ръчичка, но от моя личен опит аз се уверих че има причина Чорбова да е единственият лекар във Вита, при когото толкова бързо да можеш да си запишеш час, и тя не говори добре за нея.

Пак казвам за раждане съм чувала добри отзиви.
Може и да сте права, разбирам ви. Аз си мислех, че просто, когато няма проблем не намира за нужно да стои и да си разговаря с пациентите. Ако наистина подхожда по същия начин и когато пациента има проблем, разбира се, че не е приемливо.
Виждала съм как отделя повече време на момичета с проблеми, но явно не винаги е така и сте абсолютно права да сте разочарована.

# 440
  • Sofia
Здравейте!
Имам няколко пъпроси относно раждането във Вита. Следя се при д-р Марияна Мирчева, но тя не изражда.
Как протича раждането във Вита без избор на екип? На всяка родилка ли правят епизиотомия? Има ли начин да не правят? Вярно ли е, че при най - малкото минават към секцио? Практикуват ли да ти дадат бебето за допир кожа в кожа след раждане? И също така отложено клампиране.
Благодаря предварително!

# 441
Здравейте,

Като съвсем наскоро раждала естествено във Вита мога да отговоря поне на част от въпросите. Предполагам всеки лекар процедира различно, аз не бих ви посъветвала без избор на екип. При д-р Мая Василева епизиотомия се прави само при нужда, тя направи всичко възможно да извади бебето без тази процедура и успя! Все пак бях предупредена, че може да се наложи. Имайте предвид, че във Вита обичат да пускат окситоцин и да слагат епидурална упойка, защото се забързва раждането, не обичат да чакат с часове. Секцио д-р Василева също прави само при нужда или при усложнения в естественото раждане. Факт е, че във всеки един момент са готови за секцио, но аз мисля, че това е за доброто на бебето и родилката. Моето бебе се роди посиняло, заради оплитане в последния момент около пъпната връв, наложиха се реаниманиционни действия, вярвам че за него секциото щеше да е по-безопасния и нетравмиращ вариант. За допир кожа в кожа, да практикуват, стига бебето и ти да сте добре, веднага ти го дават и акушерката дори ти помага да започнеш кърмене. За отложено клампиране по-скоро питайте, аз не съм се интересувала и незнам.

Последна редакция: ср, 08 юни 2022, 14:12 от slaveia84

# 442
Здравейте,

Като съвсем наскоро раждала естествено във Вита мога да отговоря поне на част от въпросите. Предполагам всеки лекар процедира различно, аз не бих ви посъветвала без избор на екип. При д-р Мая Василева епизиотомия се прави само при нужда, тя направи всичко възможно да извади бебето без тази процедура и успя! Все пак бях предупредена, че може да се наложи. Имайте предвид, че във Вита обичат да пускат окситоцин и да слагат епидурална упойка, защото се забързва раждането, не обичат да чакат с часове. Секцио д-р Василева също прави само при нужда или при усложнения в естественото раждане. Факт е, че във всеки един момент са готови за секцио, но аз мисля, че това е за доброто на бебето и родилката. Моето бебе се роди посиняло, заради оплитане в последния момент около пъпната връв, наложиха се реаниманиционни действия, вярвам че за него секциото щеше да е по-безопасния и нетравмиращ вариант. За допир кожа в кожа, да практикуват, стига бебето и ти да сте добре, веднага ти го дават и акушерката дори ти помага да започнеш кърмене. За отложено клампиране по-скоро питайте, аз не съм се интересувала и незнам.

А защо не препоръчвате без избор на екип?

# 443
  • София
Здравейте! Надявам се не питам в грешната тема. Има ли момичета, които са ползвали пакет за Фетална морфология във ВИТА? Интересува ме по-малкият, който е 510 лв. Доволни ли сте? Имаше ли полза от него? Как се заплаща? Първата ми фетална е на 01.07. Трябва ли предварително да заявя пакета или може в деня, в който отида за фетална? Благодаря предварително!

# 444
Здравейте,

Здравейте,

Защото поне според мен лекарите са различни, има огромно значение кой води раждането, както и предварително изграденото доверие между лекар и пациент.

# 445
  • Sofia
Здравейте! Надявам се не питам в грешната тема. Има ли момичета, които са ползвали пакет за Фетална морфология във ВИТА? Интересува ме по-малкият, който е 510 лв. Доволни ли сте? Имаше ли полза от него? Как се заплаща? Първата ми фетална е на 01.07. Трябва ли предварително да заявя пакета или може в деня, в който отида за фетална? Благодаря предварително!
Здравейте!
Може и в деня, в който отидете на фетална - така ми казаха на рецепцията. Моята първа е на 14.06. и след нея ще мога да дам повече подробности как седят нещата с плащането, дали е на веднъж или на два пъти.

# 446
Здравейте!
Може и в деня, в който отидете на фетална - така ми казаха на рецепцията. Моята първа е на 14.06. и след нея ще мога да дам повече подробности как седят нещата с плащането, дали е на веднъж или на два пъти.

Какво включва този пакет? Защото аз минах 3 ФМ и са по 150лв, тоест общо 450лв

# 447
  • Sofia
Здравейте!

Какво включва този пакет? Защото аз минах 3 ФМ и са по 150лв, тоест общо 450лв
Копирах от сайта им, там са 4 на брой :
"1. Бременност 11-13 г.с.
-    скрининг за генетични аномалии
-    скрининг за прееклампсия
-    скрининг за изоставане в растежа
-    ранна фетална анатомия
-    биохимично изследване

2. Бременност 20 г.с.
-    фетална анатомия
-    скрининг за преждевременно раждане

3. Бременност 23-24 г.с.
-    фетална ехокардиография

4. Бременност 30 г.с.
-    късна фетална морфология
-    оценка на състоянието на плода"

# 448
  • София
Здравейте!

Супер, много благодаря! От няколко дни все не уцелвам момента да им звънна и не успявам да се свържа с тях, явно си имат работа.

Ще очаквам допълнително инфо!

А тези, които вече са раждали във ВИТА, наблюдавали ли сте различно отношение, ако сте се следили при друг лекар, а не при този, който води раждането? Следя се при д-р Бикова във ВИТА 1, но тя води раждания в друга болница. Насочила съм се към д-р Василева за раждането и затова питам.

Здравейте!

# 449
При д-р Василева отидох в 34-та седмица, преди това се следих в Надежда. Веднага ми допадна отношението й, изключително изчерпателна, не претупва. Свързах се с нея специално заради раждането. И след раждането ме е посещавала, много е грижовна.
В сигурни ръце сте. Успех!

Последна редакция: чт, 09 юни 2022, 13:35 от 17154

Общи условия

Активация на акаунт