Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 66 002
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Благодаря за отговора! Сега вече съм спокойна на 100 % Relaxed

Здравейте!

Супер, много благодаря! От няколко дни все не уцелвам момента да им звънна и не успявам да се свържа с тях, явно си имат работа.

Ще очаквам допълнително инфо!

А тези, които вече са раждали във ВИТА, наблюдавали ли сте различно отношение, ако сте се следили при друг лекар, а не при този, който води раждането? Следя се при д-р Бикова във ВИТА 1, но тя води раждания в друга болница. Насочила съм се към д-р Василева за раждането и затова питам.

Здравейте! Надявам се не питам в грешната тема. Има ли момичета, които са ползвали пакет за Фетална морфология във ВИТА? Интересува ме по-малкият, който е 510 лв. Доволни ли сте? Имаше ли полза от него? Как се заплаща? Първата ми фетална е на 01.07. Трябва ли предварително да заявя пакета или може в деня, в който отида за фетална? Благодаря предварително!
Здравейте!
Може и в деня, в който отидете на фетална - така ми казаха на рецепцията. Моята първа е на 14.06. и след нея ще мога да дам повече подробности как седят нещата с плащането, дали е на веднъж или на два пъти.

При д-р Василева отидох в 34-та седмица, преди това се следих в Надежда. Веднага ми допадна отношението й, изключително изчерпателна, не претупва. Свързах се с нея специално заради раждането. И след раждането ме е посещавала, много е грижовна.
В сигурни ръце сте. Успех!

# 451
Здравейте,

Следя се в друга болница, но се ориентирам за раждане във Вита с избор на екип.

Бих искала да ви питам, ако знаете:

- НСТ/тонове се правят в болницата, където се следя към момента или вече при този, с когото се уговарям да води раждането?
- Направление 7 и 45 дневен болничен - отново - издава се от лекаря, при когото се следя или от този, при когото искам да родя?
- Каква е цената на тонове във Вита?

Благодаря ви предварително! Animal Hatching Chick

Последна редакция: пт, 10 юни 2022, 09:43 от sunnymagnolia

# 452
Не знам защо не препоръчвате да се ражда без избор на екип  като тогава си раждате при този на смяна. През деня завеждащата Чорбова е там, а нощно време викат И лекар на разположение, който е някой от Чорбова, Богословова, Гагова. Ще е хубаво някой, раждал без избор на екип, да каже. За мен няма логика отношението да е по-различно.

# 453
  • Sofia
Относно ФМ, обадих се вчера на рецепция, плаща се цялата сума на пакета преди самия преглед.

# 454
Относно ФМ, обадих се вчера на рецепция, плаща се цялата сума на пакета преди самия преглед.
Не знам защо не препоръчвате да се ражда без избор на екип  като тогава си раждате при този на смяна. През деня завеждащата Чорбова е там, а нощно време викат И лекар на разположение, който е някой от Чорбова, Богословова, Гагова. Ще е хубаво някой, раждал без избор на екип, да каже. За мен няма логика отношението да е по-различно.

За мен няма логика да раждаш в частна болница, да плащаш доста пари, но да спестиш някой лев за избор на екип. Нали затова избираме частната болница пред държавната, за да сме сигурни, че ще получим най-доброто от най-добрия лекар, избран и проучен от нас, лекар на който сме поверили най-ценното си, нашия живот и този на бебенцето си. Аз примерно като раждах, на смяна беше една много млада докторка, която видимо още се учеше от д-р Василева и колкото и да ми беше симпатична, не бих искала тя да води раждането.

# 455
Дори на смяна да е някоя млада, задължително идва лекар от сорта на Чорбова, Богословова, Гагова. Това са лекари, които може би бихте си избрали така или иначе. За мен важни са и акушерките (дори не по-малко важни). Все пак престоя е 4-5 дни, а за едно нормално раждане, те са доста по-около теб  да не кажа че почти само акушерката си беше на двете ми нормални раждания във Вита. За секциото също те бяха на челните позиции за всичките ми притеснения и въпроси. Във вита имат най-добрия екип от акушерки в родилна зала и родилно отделение  според мен.

# 456
  • София
Здравейте, знае ли някой колко струва последната ФМ при Д-р Мирчева?

# 457
Здравейте, знае ли някой колко струва последната ФМ при Д-р Мирчева?

Всички са по 150лв

# 458
  • Sofia
В коя седмица трябва да се свържем с лекаря, с който сме избрали да раждаме, при положение че сме се следили при друг? Благодаря!

# 459
  • Замък сред облаците
Препоръчително до 34та.

# 460
Имам една чуденка или е по-скоро въпрос относно багажа за болницата.
На сайта на Вита, а и в книжките, които има в самата болница има посочен списък с нещата необходими за престоя.
Чудя се дали са достатъчни и дали ми трябва да си нося нощници за кърмене, превръзки, знам че има помпа за кърма, но моята дали ще ми е полезно ако е с мен?
Дрехите за изписване (моите и на бебето) кога се носят? Изобщо споделен опит в това отношение ще ми е много полезен. От утре започвам 33та седмица..времето рязко взе да свършва 🤣.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 11:39 от NI_CI

# 461
Нощници дават, но на мен не ми допаднаха много. Превръзки също носят достатъчно. Помпа за кърма не ми е трябвала, слагах бебето на гърда, бяхме за 3 нощувки, естествено раждане. Дрехите за бебето може да ги донесе таткото, когато те изписват или да си ги сложиш в багажа, ако имаш място, както ти е по-удобно.

# 462
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които са родили нормално, даваха ли ви да се разхождате и да сменяте позиции или задължително се ражда на магаре? Особено ме интересува раждане с д-р Василева, защото смятам да съм при нея.

# 463
Имам една чуденка или е по-скоро въпрос относно багажа за болницата.
На сайта на Вита, а и в книжките, които има в самата болница има посочен списък с нещата необходими за престоя.
Чудя се дали са достатъчни и дали ми трябва да си нося нощници за кърмене, превръзки, знам че има помпа за кърма, но моята дали ще ми е полезно ако е с мен?
Дрехите за изписване (моите и на бебето) кога се носят? Изобщо споделен опит в това отношение ще ми е много полезен. От утре започвам 33та седмица..времето рязко взе да свършва 🤣.
При мен се случи така че отделението беше фул и се налагаше постоянно да им напомням да ми донесат вода, превръзки, памперси за бебето. (а понякога и те забравят и трябва да си искаш повторно) малко все едно си просиш.Иначе всеки път като си поискаш нещо са безкрайно любезни, но аз си се чувствах неловко. Аз си носих 2 нощнички за всеки случей и си ми влезнаха в употреба, въпреки, че ползвах и техните. Също така си носих и превръзки да си имам с мен и един пакет мокри кърпи. Добре ще е да вземеш и някакъв крем за подсичане, при мен липсваше. За помпата си носих моята и честно казано си ми влезна в употреба с препълването. Ако кърмата е повече (мисля че беше ако е над 30 мл) се съгласяват да стерилизират. Но ако ще носиш помпа си вземи и нещо с което да я миеш. Вземи си и нещо връхно, че климатиците са им централни и е 22-23°, на мен си ми беше малко хладно. И тъй като моя милост обича да си ходи с повечко багаж, си бях помъкнала и възглавницата за бременни. Ползвах я за кърменето да си подпирам ръката и беше супер удобно

# 464
Момичета, имам въпрос към тези от вас, които са родили нормално, даваха ли ви да се разхождате и да сменяте позиции или задължително се ражда на магаре? Особено ме интересува раждане с д-р Василева, защото смятам да съм при нея.

Мен ме насърчаваха да се разхождам, за да слезе бебето, но честно казано на мен въобще не ми се разхождаше и в един момент просто подпирах стойката на системата и просто чаках да усетя напъни, за да мога да се кача на магарето и да се почва. Ако питаш дали може да се роди другаде освен на магарето, отговорът е не.

Общи условия

Активация на акаунт