Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 65 954
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 480
Не съм видяла, че става дума за наосигурени, така може. 2500 платих аз за секцио през март.

# 481
Здравейте!
Съвсем случайно попаднах на това видео, за първи път виждам тази дама. Става дума за естествено раждане без упойка в болница Вита. Стаята на девойката е същата, като тази, в която бях и аз. Има кадри от самото раждане, може да представлява интерес за някоя от вас.
https://www.youtube.com/watch?v=N1G_-yUQ-2w

# 482
  • София
Някой ще ми обясни ли какво влиза в пакетите? Каква е разликата между нормално раждане пакет и пакет “плюс”, който е посочен в сайта?

# 483
  • Замък сред облаците
Пакет основен нормално раждане - раждате при който е на смяна
Нормално раждане плюс - с избор на екип
Нормално раждане вип плюс - с избор на екип и самостоятелна стая

# 484
момичета, сред вас има ли някоя, която се е следила в друга болница, но е родила при д-р Василева? Повече ме интересува за естествено раждане, дали поема случаи по спешност?

# 485
  • Замък сред облаците
По принцип е добре да се свържете с докторката до 32-34 гс.

# 486
  • София
На някой издавали ли са му болничен лист за майчинство 45 дена преди това? Самият АГ ли го прави?

# 487
  • Замък сред облаците
Да, следящият АГ го издава.

# 488
На някой издавали ли са му болничен лист за майчинство 45 дена преди това? Самия АГ ли го прави?
Да, аз съм при Чорбова, следващата седмица ще го издаде, още преди месец видях, че в амбулаторния лист е отбелязано от коя дата ще бъде, явно си ги следят, не е нужно вие да казвате.

# 489
Здравейте,

А защо сменихте Надежда с Вита за раждането? Моля да споделите мнение и впечатления.
Благодаря Ви!

[/quote]

При д-р Василева отидох в 34-та седмица, преди това се следих в Надежда. Веднага ми допадна отношението й, изключително изчерпателна, не претупва. Свързах се с нея специално заради раждането. И след раждането ме е посещавала, много е грижовна.
В сигурни ръце сте. Успех!
[/quote]
[/quote]

# 490
Момичета, някой със скорошна информация относно престоя, предполагам все още няма свиждания, но майката може ли например да слезе долу до аптеката/ кафето или не се излиза  от отделението?

Също и има ли сешоари в стаите и сапун за ръце?

# 491
  • Sofia
Сапун за ръце има, сешоари - не.

# 492
  • София
Здравейте, възможно ли е да се откаже клизма преди раждането?

# 493
Едва ли, как ще подсигурите изчистването на червата?

# 494
  • Замък сред облаците
Клизмата е необходима по две причини:
- при напъване освобождава място за бебето - ако не я направите просто ще дефекирате на родилната маса и ще изложите плода на бактерии като еширихия коли примерно
- ако се стигне до спешно секцио в хода на раждането при пълни черва и коремна операция, каквото е секциото, има опасност от неволна перфорация на червата и ролята на медицинския екип е да я сведе до нула.

Общи условия

Активация на акаунт