Раждане в МБАЛ ВИТА - тема 9

• 66 047
  • 1 036
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, здравейте, знаете ли от коя седмица най-рано е възможно раждане в болницата? В комента съм 34+4 и се притеснявам, ако започне по-рано дали има смисъл да ходя към болницата или направо МД. Има ли някоя от вас, която е родила във вита преди 36+0 седмица?

# 706
  • Sofia
Моята АГ ми е казвала, че там може да се ражда от 34г.с.

# 707
Пижама може би не е лоша идея. Зимата си беше хладно, въпреки централния климатик и аз лично бях с клин под ношницата. Зависи как сте раждала и дали ще бъдете в състояние да го облечете и съблечете. Колко броя - зависи колко дни ще сте в болницата, ще ползвате ли и тяхните нощници и т.н. Еднократно бельо не ми е удобно, купих си нормално бельо за бременни от H&M, не съм го изхвърляла, изпрах си го, не съм и имала кой знае какви аварии. Подплънки за сутиен не ми трябваха, защото нямах чак толкова кърма, но пък при някои жени се случват течове още в болницата. Специална марка нямам, за мен са просто консуматив и до момента съм взимала много и най-различни, каквито има в аптеката. Единствено е хубаво да имат лепенка за прикрепване към сутиена, а не да са свободно"хвърчащи".

# 708
  • В твоето съзнание...
Привет, момичета,

Търся си лекар за ЖК, бях се насочила към Вита поначало, но после се разколебах. Надявам  се да си намеря лекар при който часовете що годе се спазват и не се чака по 2+ часа, дали можете да препоръчате такъв доктор?

# 709
Дойчиновски си ги спазва, като изключим тези, които са в началото на работното време по обяд/ранния следобед, защото понякога закъснява. Но го разбирам, все пак идва от болницата, все нещо може да е изникнало. Но дори тогава не е с повече от 30-40 Мин и обикновено наваксва бързо. При мен за щастие няма проблеми и ме преглежда относително бързо, без да се чувствам просто претупана Simple Smile

За подплънките - със сигурност ще заложа на многократни, но за там сигурно ще взема обикновени. В момента ползвам тампончета за грим, понеже се случва да капна Grinning И еднократни гащи ще взема, пък дано не се налага и мина само с превръзка. Дрехите ще ги мисля на място. Зависи колко е клинч януари Simple Smile

Въпрос за вагиналното раждане - не че няма да си питам док, но да проуча Simple Smile Нямам намерение да си мъкна кинезитопката с мен в болницата, но все пак дали е опция да се разхождаш насам-натам, ако всичко е ок и състоянието позволява? Или те слагат да лежиш и да си чакаш разкритието и после напъваш по гръб? Чувала съм и двата варианта от различни болници като предпочитани методи.

# 710
Привет, момичета,

Търся си лекар за ЖК, бях се насочила към Вита поначало, но после се разколебах. Надявам  се да си намеря лекар при който часовете що годе се спазват и не се чака по 2+ часа, дали можете да препоръчате такъв доктор?
По принцип при д-р Чорбова си се спазват винаги и не се чака с часове.

# 711
Inferiya, можеш да се разхождаш, даже със системата, отделен е въпроса, че на мен хич не ми се разхождаше, въпреки че си мислех, че ще се опитам Grinning

# 712
Да де, то и аз за моженето питам Grinning вече дали аз ще мога си е друга тема Joy

# 713
  • В твоето съзнание...
30-40 минути не са драма, аи при мен също всичко за сега е наред и прегледите ми са доста бързи, не ми е проблем изобщо.

Иначе бях гледала някъде че имат такива топки в отделението, но не знам дали е вярно...

Дойчиновски си ги спазва, като изключим тези, които са в началото на работното време по обяд/ранния следобед, защото понякога закъснява. Но го разбирам, все пак идва от болницата, все нещо може да е изникнало. Но дори тогава не е с повече от 30-40 Мин и обикновено наваксва бързо. При мен за щастие няма проблеми и ме преглежда относително бързо, без да се чувствам просто претупана Simple Smile

За подплънките - със сигурност ще заложа на многократни, но за там сигурно ще взема обикновени. В момента ползвам тампончета за грим, понеже се случва да капна Grinning И еднократни гащи ще взема, пък дано не се налага и мина само с превръзка. Дрехите ще ги мисля на място. Зависи колко е клинч януари Simple Smile

Въпрос за вагиналното раждане - не че няма да си питам док, но да проуча Simple Smile Нямам намерение да си мъкна кинезитопката с мен в болницата, но все пак дали е опция да се разхождаш насам-натам, ако всичко е ок и състоянието позволява? Или те слагат да лежиш и да си чакаш разкритието и после напъваш по гръб? Чувала съм и двата варианта от различни болници като предпочитани методи.

# 714
  • Замък сред облаците
Можеш да се разхождаш, и топки има също.

На Гагова часовете също се спазват, стига да не е закъсняла заради някое раждане или да се наложи да преглежда някоя бременна по спешност. С оглед на факта, че прегледите са важно нещо, аз за закъснения нямам против, защото отделя на всяко момиче нужното време вместо да те изпрати за 5 мин. И все пак с изключение на 2 пъти за 9 месеца където беше в родилна зала, повече от 30-40 мин закъснение не се е случвало и то само два-три пъти.

# 715
  • В твоето съзнание...
Пак казвам, че до час е напълно разбираемо Simple Smile Но да чакам 2 часа + и то с маска на устата ми дойде в повече. Пък и не очаквах, че така ще се получи и вода не си бях взела, което вече си е моя грешка. Иначе разбирам, че винаги може нещо да се случи и да се получи разминаване, не съм чак такова мрънкало Simple Smile)))

Можеш да се разхождаш, и топки има също.

На Гагова часовете също се спазват, стига да не е закъсняла заради някое раждане или да се наложи да преглежда някоя бременна по спешност. С оглед на факта, че прегледите са важно нещо, аз за закъснения нямам против, защото отделя на всяко момиче нужното време вместо да те изпрати за 5 мин. И все пак с изключение на 2 пъти за 9 месеца където беше в родилна зала, повече от 30-40 мин закъснение не се е случвало и то само два-три пъти.

# 716
При Василева беше масова практика. Била съм и във Вита при нея, и в другия кабинет, който забравих вече къде е. Не се е случвало да чакам по-малко от час, даже се е стигало до два и половина. Нито си преценяваше времето, нито колко пациента да му се не види може да приеме за ден.

Иначе вода задължително, ако ще само за половин час да излизам Grinning Раничката на гръб, вътре шал, ако ми пече или сега ми духа, ветрилце и водичка. В началото бях "герой" и не си взимах, сега не си позволявам волности Grinning Научих си урока от миналата година като ми спираха цикъла, че с хормоните шега не бива Simple Smile

# 717
При мен по време на напъните бях  легнала само по гръб, хич не ми беше удобно,  по едно време станах да пробвам права опряна на леглото. Аз се надявах да мога да съм по-седнала и така да напъвам,  защото щеше да ми е много по- лесно, но ми казаха,че не било практика .  Знам че има топки, но аз не стигнах до тях, директно в предродилна,защото контракциите ми бързо се засилиха. Даже бяхме и две жени,които заедно раждахме, тя вървеше с около час напред от мен и слушах/ има преграда не се вижда, ако на някой му се случи да не се притеснява/ какво я инсруктират екипа и ми помогна.

Съвет за епидуралната- хубаво нещо е наистина, но ако ще я слагате, я слагайте когато ви кажат възможно най-рано, защото има едно техническо време на подготовка и да подейства, при мен реално това стана чак на около 9 см  т.к. аз чаках маскимално , а и   първо обезболяваха  другата жена и не се очакваше толкова бързо да стигна разкритие, та почна да ме поотпуска точно на напъните, от което нямаше много полза, т.к. беше трудно да ги контролирам.

Аз си бях взела и халат за над нощницата и ми беше добре, не е толкова жега, т.к  климатикът е централен, дори лятото беше прохладно.

# 718
Ако секциото ми е сутринта, задължително ли раздвижването е на другата сутрин или има шанс още същия ден след 6-8ч. да стана?

# 719
  • Замък сред облаците
Седнала трудно ще напъваш, физически няма как да се разтвори таза така. А топките са в предродилна зала, не по стаите. Мен ме сложиха на топка да спомогне за разкритие както и клечах до леглото за част от напъните.

Общи условия

Активация на акаунт