ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 3

• 37 556
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Моите и двамата си ги носят.
И двамата имат мини портмонета, т.е. стандартни, но нямам умалени.
На баткото побира максимум 20 лв. На девойката е някак по-дълбоко та не стърчи.
Младежът го носи по джобове, докато девойката е с мини чанта навсякъде (телефон, портмоне, маски, че и малко шише завода ще прибере. Той също има мини чанти, но съвсем малко ги ползва, поне се научи като излиза да слага една мешка та има къде са си държи нещата.

Гита, може да се е мушнала между учебници или  мебелите, може и вертикално да се е прилепила нейде.

# 601
Не й давам да я носи. Стои в шкафа, именно за да не я загуби. Иначе кумата ми я глобиха преди време, че не съхранявала личната карта на 15г. си дъщеря, като бяха обрали детето в трамвая. Луда работа. Отишли и заявили за кражбата, а след месец им дойде съобщение за глоба. Разбира се, падна при обжалване, но тогава имаше противоречие.в ЗБД, че хем личен документ за самоличност, хем родител да отговаря за съхраняване и пазене.

# 602
  • София
Гита, аз веднъж така си търсех една снимка три дни, сигурна бях, че е в чантата ми. Накрая се снимах отново, след което я намерих между страниците на един тефтер 😳 Виж, може да е попаднала в някоя тетрадка или учебник.
Моята девойка си носи всичко в портфейла - лична карта, ученическа лична карта, карта за градски транспорт, дебитна карта (май само пари няма в тоя портфейл 😂). А въпросният портфейл стърчи от джоба на якето 🤭 Направо изтръпвам като си помисля колко лесно може да изпадне 😨

# 603
  • София
Моят си я носи в портмонето. Кака му носеше двустранно ламинирано копие, но я бяха проверили полицаи в центъра и се беше разминала с устна забележка заради копието. И оттогава си носят оригиналите.

# 604
  • София

Носи я, ама... абе, да кажем, че миналата година тъкмо пред олимпиадата търсих като луда ученическа карта и в крайна сметка вадих нова, добре, че я извадиха за ден, че не ми се мисли...

# 605
  • София
Моят син я носи в портмоне, заедно с картата за градски транспорт и пари в брой, отскоро - и дебитна карта. Сега портмонето е във вътрешния джоб на якето, но в топлите дни стърчи от някой външен джоб.
Добри, Горинич ли беше успял набързо "да загуби" ЛК - някъде из седмокласните бумащини Joy

# 606
Лошото е , че той е твърдо син на баща си и смята, че да носиш портмоне не е готино и съответно няма такова- всичко тъпче по джобовете. Направо не знам как му оцелява картата за градския транспорт, но да загубиш л.к. е доста по-сериозно!

# 607
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сякаш не помня да я е губил, но като нищо може да е свършил и тази работа. за кратко, защото отдавна вече е в моя портфейл.
тук не му трябва, стои си в новото вкъщи. Simple Smile
носи копие от паспорта в училище, а паспорта е в моята чанта когато излизаме. но тук няма как да излезе сам.

# 608
  • София
И двамата си я носят в портмонетата, заедно с картата за ГТ. Банкова карта нямат. Щяхме през някой от уикендите да отидем до банката в МОЛ-а да им направим, но като въведоха сертификата, не ми се обяснява с охраната, че съм само до банката. Сигурно го чуват по сто пъти на ден 😂
И аз се притеснявам от загубата на ЛК, но пък в крайна сметка трябва да са отговорни.

# 609
  • на Мелмак
Пари, лк, дк, всичко й е в портфейла. От малка има, свикнала е. Засега, пу-пу, нищо не е загубила. Иска на училище, всеки ден ме пита дали случайно няма да ги върнат сега, другата седмица.... Иска.

# 610
  • В светлината на слънцето
Моите и двамата си я носят винаги - наборът в тефтерче за документи, каката - в телефона.

# 611
  • София
И моят я носи.
Има си калъф, като този
В него са ученическа карта, лична карта, здравна карта и карта за градски транспорт.
Докато беше малък е губено многократно.
Сега надявам се вече има изградени навици.

# 612
  • Ланкър, планините Овнерог
Моята има портмоне, в което има две снимки на корейци Simple Smile Друго няма.
Картата за ГТ й е в телефона ( на гърба под калъфа). Мислех, че там е и ЛК отдолу, ама не.

# 613
Нашата карта е у дома. Загуби ли я ще се плаща глоба, а той си е разсеян. За ГТ ползва ученическа карта, която си е валиден документ за навсякъде. Този месец карта за транспорта  не сме купували, няма да и купуваме докато не тръгнат присъствено.

# 614
  • В центъра на моретата
Ходихме преди два дни да пускаме заявление за лична карта. Смятам, че трябва да я носи, да не говоря, че не изглежда на 14 г., а на доста по-голяма и ако я спрат, трябва да е в нея.
Аз съм взела няколко йо-йо, които са закачени във всичките й  раници (не ги махам от там), като на него стоят ключовете, ученическата карта с картата за ГТ (всяко на отделна халка с малка карабинка). Като се наложи да вади нещо - изтегля йо-йо-то и показва/отключва и отново ги пуска в раницата.  Ползва такъв вид калъф, ама кожен: . Като сменя раницата, откача всичко и го закача на другата раница. Портфейлът е отделно.

Смятам още едно такова да взема за личната карта. Ваксинационния сертификат е като приложение в телефона й, но отделно го ламинирах сгънат и мисля и него да вмъкна някъде.

Общи условия

Активация на акаунт