ОСМИ клас 2021/2022 - Тема 3

• 37 529
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
  • София

Отчитам се, добре съм... общо взето. Днес е годишнина от смъртта на баща ми, не ми е весело. А и цяла седмица не съм наред - нямам корона, според маса тестове подред, пък и симптомите на никъде не съвпадат, но пък не знам какво ми е конкретно... и от какво от всичките възможни причини. Бляк. Оплаках се. А, за тестове никой не е питал, но пък и няма особено значение (мнението ми), Врячо влиза със зелен сертификат.

# 646
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз съм добре.
засега съм дубъл, но може и хет трик да направи Горинича.
забрави да се среше - върнах го от асансьора.
среса се, тръгна - забрави си бутилката с водата. върна се, поне близо беше и ме чу през балкона. Wink
сега очаквам да се обади, че е изпуснал автобусчето.

при нас има два случая в някой от шестите класове и класа е под карантина. този клас е дистанционно, другите си учат.
стол още няма, не мисля, че скоро ще има. родителите свикнахме да пращаме храна, децата си я хапват на разстояние едно от друго и без да се блъскат на опашки... за мен е по-приемливия вариант.

от родителската само хубави неща чух. още са ми зачервени ушите. Simple Smile

Скрит текст:
от математиката. Simple Smile до края на десета година (8 клас), на база усвоения материал се очаква децата да имат 6 или 7 от 9 точки.
нашичкият има 8. Simple Smile Simple SmileSimple Smile
по компютърни науки каза, че ако системата позволявала би му писал 10.
по химия каза, че до сега не ѝ се е случвало да работи с толкова любознателно дете. попита дали в България програмата е включвала всичко, което сега учат и той да "повтаря" един вид. обещах ѝ да направя сравнение между двете програми. Simple Smile

два месеца след началото на годината някой е видял, че в програмата му липсва чужд език, а според политиката на училището е задължителен.
имахме малко мрънкане у дома, че английския е всъщност чужд, но тук такива не минават и се наложи да прекъсне музиката за сметка на езика.  в България учеше немски и искаше да е с него за да му е по-леко, но не се предлага. предлагат испански, френски и арабски. Simple Smile Simple Smile избра си испански. Simple Smile така започнатите и недовършени езици стават три -  руски, немски и испански.
сега е два месеца след другите деца, но учителят е доволен, каза че бързо наваксва и не смята, че са необходими допълнителни мерки. та и тук не е оплакване.
по физика имат най-якия учител евър! чак аз искам да съм в училище Simple Smile Simple SmileSimple Smile възрастен, строг, изискващ и в същото време виждаш, че няма злоба, няма гадняреене, всичко прави с мисълта да ти даде колкото е преценил, че можеш да поемеш. в някои случаи повече отколкото ти си мислиш, че можеш. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и той го хвали, с една уговорка - да не бърза да отговаря, а да го прави с максимална точност и детайлност.
това при Горинич е проблем. той не по подробностите, но ще трябва да се научи. Simple Smile
малко се престарах. извинете.

# 647
  • София
Добри, звучи фантастично добре написаното от теб. Добре, че се решихте на тази стъпка, човек би ходил с голямо удоволствие на училище Kissing Heart

# 648
така е. с мерак ходи, с удоволствие учи, даже нещата които иначе не би избрал, като испанския. Simple Smile имат подход към децата и към представянето на материала, изискванията към домашните... към всичко.
за особени заслуги се дават точки. до миналата година, при 30 точки пиеш горещ шоколад с бисквитка заедно с директора.
децата обаче много се натиснали на точките и тази година са вдигнали мизата Wink за шоколада на 60. 
Горинич досега има 62. Simple Smile
на 30 имаш право да идеш без униформа на училище и да покажеш скритото си "аз". на първото показване искаше да иде с официален панталон (разбирай дълъг), риза и вратовръзка. разбрахме се, че при близо 40 градуса навън тая работа няма да е много добре и отиде с тениска на някаква игра. Simple Smile за второто ходене сам реши да ес друга тениска, с формули по математика ли, физика ли...
а закуската при директора се очертава да е тази седмица. Simple Smile

# 649
  • Варна
Дъждче, Бебчо, Мира, много сте мили, благодаря ви, че сте забелязали липсата ми Hug Следя темата, но не се обаждам, защото нямам особено хубави неща за споделяне напоследък и в общия минорен ковид тон не ми се искаше да добавям от личните си проблеми. Но засега се държа, вярвам, че и този път ще се възстановя и следващата ремисия ще е по-дълга.
Наборката е истинско слънце в живота ми. Спрявя се с всичко сама, не ми създава грижи, тийнейджърските изблици са на абсолютния минимум. С материала по никой предмет няма проблеми. За съжаление има 1-2 учители, които изобщо не са нясно къде се намират, но май е така навсякъде. По-разочарована съм от управата на МГ Варна - сайтът не се обновява с информация, никой не ни казва нищо нито за стипендии, нито за извънкласни дейности, нито за родителски срещи, не ни отговарят на запитванията в школо - мрак... Вече все по-сериозно се прокрадват идеи да се върнем в София и ако не беше толкова щастлива от новия си клас девойката, вече да съм го направила, но засега задържам да видя дали няма да потръгнат нещата като се върнат присъствено.
Смирам с мрънкането Simple Smile Радвам се на успехите на децата в новите училища (и държави!) и ми е много приятно да чета за тях, така че - пишете повече Simple Smile

# 650
Прегръдка, Dive ❤

# 651
дайв, да минава и да не се връща!
за детето. аз съм за там, където то се чувства добре.
не мога да кажа, че в личен план всичко ми е цветя и рози, но като му гледам блесналите очи ми минава. Simple Smile намирам си и забавления, та не съм съвсем капо.

и малко встрани от темата.
Скрит текст:
бащицата се е шашнал нещо.
във фирмата им тук има вече пет случая на болни (те всички са реално ваксинирани, не само на документ).
всички след пътуване в родните им страни, от различни държави са, та по-скоро летищата са проблема.
мисля, че се плаши повече заради нас и не знам как да го успокоя.
може би е затова, че сме в чужда държава. Sad не знам.
а имаме хубава здравна застраховка (дано никога не я ползваме)...

# 652
  • София

Скрит текст:
от математиката. Simple Smile до края на десета година (8 клас), на база усвоения материал се очаква децата да имат 6 или 7 от 9 точки.
нашичкият има 8. Simple Smile Simple SmileSimple Smile
по компютърни науки каза, че ако системата позволявала би му писал 10.
по химия каза, че до сега не ѝ се е случвало да работи с толкова любознателно дете. попита дали в България програмата е включвала всичко, което сега учат и той да "повтаря" един вид. обещах ѝ да направя сравнение между двете програми. Simple Smile

два месеца след началото на годината някой е видял, че в програмата му липсва чужд език, а според политиката на училището е задължителен.
имахме малко мрънкане у дома, че английския е всъщност чужд, но тук такива не минават и се наложи да прекъсне музиката за сметка на езика.  в България учеше немски и искаше да е с него за да му е по-леко, но не се предлага. предлагат испански, френски и арабски. Simple Smile Simple Smile избра си испански. Simple Smile така започнатите и недовършени езици стават три -  руски, немски и испански.
сега е два месеца след другите деца, но учителят е доволен, каза че бързо наваксва и не смята, че са необходими допълнителни мерки. та и тук не е оплакване.
по физика имат най-якия учител евър! чак аз искам да съм в училище Simple Smile Simple SmileSimple Smile възрастен, строг, изискващ и в същото време виждаш, че няма злоба, няма гадняреене, всичко прави с мисълта да ти даде колкото е преценил, че можеш да поемеш. в някои случаи повече отколкото ти си мислиш, че можеш. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
и той го хвали, с една уговорка - да не бърза да отговаря, а да го прави с максимална точност и детайлност.
това при Горинич е проблем. той не по подробностите, но ще трябва да се научи. Simple Smile
малко се престарах. извинете.

ИХААААА!!!
БРАВО!!!

Dive, бързо да минава, повече да не се появява...

# 653
  • В центъра на моретата
Ей, Dive, радвам се, че се завърна! В темата й липсваха позитивните ти и пъстри постове. Дано всичко покрай теб и семейството е вече наред.
Проблемът със сайтовете на училищата и информираността, не е само с МГ и при нас е така, ама вече спрях да очаквам каквото и да било.  Вероятно има училища, които са по - на ниво, но ...

katiABV, дано се оправиш бързо, а щом не е корона, вероятно е нещо сезонно.

Добри, браво на детето!  А защо не избра арабския, тъкмо ти щеше да помагаш Joy

Аз започнах да уча испански с Duolingo, че нали ще бягаме на по-топло, ама си трая на никой на казвам. Един ден влизам в стаята на дъщеря ми и гледам на бюрото й писала на испански - оказало се, че и тя решила да си го припомня (забравеното учено). А на мъжа ми му се появил банер на Duolingo, докато си разцъквал на лаптопа и вчера се похвали, че го е започнал. Joy

# 654
  • София
Аз започнах да уча испански с Duolingo...
Усмихна ме, защото за мен това приложение е велико за учене на език. Дори действа зарибяващо като игра и е удоволствие да се учи така. Още не мога да придумам набора да му отделя време, дори и 5-10 минутки на ден, но не спирам с опитите.

Dive, голямо гуш! Hug

Добри, никога няма да ми омръзнат цветните ти постове. Колкото са по-описателни, толкова по-добре.
Пред избора на Горинич и аз бих избрала ИЕ Wink .

# 655
  • България, София
Dive, голямо гуш от мен! Дано скоро всичко е зад гърба ти и никога повече да не се връща.

katiABV, съболезнования за баща ти! С времето болката не минава. Човек свиква с нея. Загубих майка ми преди 4 години.
Бързо да ти минават неразположенията. От банални вируси и настинки започнахме да се шашкаме до небето.

Добри, страхотно е, че младежът се чувства добре в училището. Пиши, разказвай. Интересно и цветно ми е, а и топъл полъх идва от разказите ти Simple Smile Обичам да ми е топличко Simple Smile

Събота се размазах от гледане на филми. Не помня от кога не ми се беше случвало. Ми то било хубаво Sunglasses

Рапорт даден Simple Smile

Хубав ден и спорна седмица за всички Hug

# 656
  • София
Ох, моето хлапе много е изтрещяло!
  Тия дни им поискали по английски обратна връзка-какво им харесва, как се чувстват, какво смятат, че може да се подобри за тях конкретно...И магарето се "раздало" по негови думи. Обяснил, че иска да му оценяват "есетата" по-строго. Омръзнало му от 5 клас да му обяснват, че разсъжденията му са зрели за възрастта му, че се справя отлично за възрастта си и т.н. И поискал да му ги оценяват като за по-голям, ако ги намират твърде добри "за възрастта му". ЖДНБ! Т'ва дете съвсем откачи! Flushed

# 657
  • София
Dive, бързо възстановяване ти желая Kissing Heart Знаеш, че имаш моралната ни подкрепа Hug
Ето че и Tsugumi_ се появи Kissing Heart

katiABV, приеми моите съболезнования за баща ти, да почива в мир. А на теб бързо възстановяване.

aunt Ogg, твоят син е намбър уан, усмихна деня ми.
Добри, твоите увлекателни писания са глътка свеж въздух. А и разказваш за неща, които на мен ми се струват мираж тук, в България Kissing Heart

# 658
леличке Ог, синът ти ме радва много. Simple Smile Simple Smile най-леко ми екогато ми е тежко. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

кой каза дуолинго? напънала съм испанския от няколко дена Simple Smile Simple Smile няма такъв кеф.
Ола! а после Оле. Wink

# 659
  • София
katiABV, дано се оправиш бързо, а щом не е корона, вероятно е нещо сезонно.

Благодаря! Засега лекувам синузит без преглед - симптомите съвпадат, нито лекарката иска да ме вижда в момента (за всеки случай), нито пък аз - серията лекари и кабинети, които са нужни за диагноза, при това без маска... Симптомите съвпадат, последният път много проблеми се появиха от това и хич не се влияеше от АБ, ако някой има съвети за синузит (изключвам хомеопатия и баене само) всякакви опитвам - не вярвам, че някой ще помогне, но пък пробвам всичко наред.

Велина... SadSadSad *hugs*

Общи условия

Активация на акаунт