Образователен Говорилник - тема 19 (предизборна, ДО, Будители, Хелоуин, Ковид и др.)

• 24 334
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
Dream, интересен начин за извъртане. Тук никой не е говорил за ваксиниране на деца.
Коментарите тръгнаха след изказване на Ашли къде да пишат хората, които не искат да се ваксинират и са против мерките. Къде точно виждаш деца в картинката?
А след като възрастните са толкова загрижени за децата, защо не ваксинират себе си или не спазват мерките супер стриктно, за да направят защитен вал за децата?

# 181
  • София
Това, което исках да кажа, че с това надсмиване над неваксинираните не постигате търсения ефект.
A според теб какъв толкова ефект търсим да постигнем. Да не мислиш, че тук някой очаква, че от написаното ще се разлее така желаният ефект върху цялото общество Simple Smile. То ако беше така, направо пари трябва да плащаме, за да влезем във форума. (Чакай да не давам излишни идеи).

Може да са те затрили, защото написа нещо от рода на "Може ли да не говорим за..." и това да е против правилата на форума. Не зная, аз не съм те докладвала.

# 182
Аз така и не разбрах какво са изтрили. Хем се заричам да не пиша и от 2-3 дена не мога да се сдържа просто.
Онзи ден върших сто неща едновремено, включително толкова се бях подпалила, че не затварят кръчмите, а само училищата, че оставих един боб на котлона и излязох. Вече трети ден вкъщи мирише ужасно на пушек. Пак малкият дявол.

# 183
  • софия
Dream, аз за първи път си поволявам да си изказвам мнението. Нетолерантността на анти ваксина мненията са толкова крайни и жестоки, че има хора в обкръжението ми които не знят, че сме ваксинирани. Да не съм луда да си правя харакири някакво.
Та граченето , всеки за неговият си отбор е пропорционално . И нямам за цел във форум да убеждавам който и да е, просто изпускам парата и си изказвам възмущението.

Иначе съвсем ме обърка - наистина ли някой иска да си ваксинираш децата? Колко са големи всъщност?

доп: аз видях поста, и аз не знам защо са го изтрили, може би за да не се случва поредната полемика.

Дъждец, знам точно какво изживяваш. И пердета прах и килими прах..... мани мани, и животните ми бяха вкъщи та добре, че комшийката видяла пушека да излиза от всички места на прозорци, врати, пукнатини и видяла каква мъгла е вкъщи. И добре, че бяхме на квартира, та тя знаеше, че не се заключва вратата и влязла и отворила де що има прозорци и врати и ми изкарала животните.... Да ти кажа честно, скоро няма да се измирише. Съжалявам! Sad

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 13:47 от Амели

# 184
  • София
И аз изпушвам. Според мен не е правилно да се харчат държавни пари за тестове, за да може някой да отиде на работа, но да не се дават пари за тестове на децата, за да могат да ходят на училище.

И другото - днес гледах по ТВ колко собственици на бизнеси казаха, че ще съкращават персонал заради мярката със сертификатите. Ам чудесно - ама пак като данъкоплатец не съм ОК да се плащат обезщетения за безработица на съкратените от ситуацията. За къде-къде по-смислени каузи се сещам, че може да се похарчат средствата.

И за Каролев ми е мъчно.

# 185
  • София
Аш, същото мисля и аз.

# 186
  • София
Ако не друго, на Стойчо мога да му призная, че след заповедта му, темата рязко живна Joy

Чудя се, дали e_to още ни следи. Те бяха от първите заразени в България и си спомням, че ни беше обещала паеля, а ние чакахме Генералът да я пусне от карантина Simple Smile И освен това, тогава карантината им беше 28 дни  Simple Smile

# 187
  • София
Е, сега от първо лице ще мога да ви кажа дали ваксините работят и предпазват от тежко разболяване - след като детето беше болно миналата седмица /от училище със сигурност, вече е добре, мисля/, от днес съм с 2 домашни антигенни положителни. Хоум офис съм и с никого не се виждам, та е сигурно, че е от нея. Втора ваксина през май. От 2 дни съм със запушен нос и леко дразнене в гърлото, от днес лека умора и болки в мускулите /точно като от ваксината втория път/. Тя беше доста по-зле - силни болки в гърлото и силна хрема, въпреки това теста й беше отрицателен /но не съм сигурна колко добре си го взе/.
След като написах в групата на класа се оказа, че имало и други родители положителни тази седмица, но явно решиха да кажат след моето известие.
Ще ви държа в течение. Blush

# 188
Споко, леко да го караш с три дни хрема и не си търси симптоми зорлем.

# 189
  • София
Олив, леко да го изкараш и бързо оздравяване! Flowers Hibiscus

# 190
  • софия
мммм чудно, Олив Simple Smile Ще си хортуваме тука заедно, ше имаш повече време за фрума Simple Smile
Леко да минава и да следваш съвета на Нот.

# 191
  • Отвъд алеята зад шкафа
Бързо да минава, Olive!

# 192
  • София
Леко да е, Олив!
И ние у нас тестваме ваксините - щерката е с положителен, ние с баща й засега отрицателни. Аз съм с Астра от февруари и май, мъжа ми с боледуване февруари и Янсен август.
Детето засега си е добре, учи си онлайн.

# 193
Стига, бе, и вие ли, от училище ли👍

# 194
  • София
Бърди, да й мине леко? Тя ваксинирана ли е или не?

Общи условия

Активация на акаунт