Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 36 263
  • 791
  •   1
Отговори
# 135
Някоя от вас дали е чувала или от личен опит да знае, зрението по време на бременност влошава ли се? Утре съм на доктор и него ще питам, но все пак, ако и вие знаете нещо..

Последно време като зачета нещо и не мога да фокусирам добре в началото, а не нося очила попринцип..

# 136
Някоя от вас дали е чувала или от личен опит да знае, зрението по време на бременност влошава ли се? Утре съм на доктор и него ще питам, но все пак, ако и вие знаете нещо..

Последно време като зачета нещо и не мога да фокусирам добре в началото, а не нося очила попринцип..
Аз - втора бременност и на далече (особено вечер) едвам фокусирам и като цяло не виждам добре. По принцип съм с астигматизъм и леко късогледство с много малъл диоптер (-0.25) и не нося очила/лещи, но и през двете бременности много ми се влошава зрението, за щастие после се нормализира..

# 137
Aleksandra618461, в един от редовните седмични бюлетини за бременност на NHS UK замъгленото зрение беше включено като възможен "проблем", който може да настъпи и да отшуми след раждането. Разбира се, това не пречи да се прегледате и да изключите други възможни причини, ако е необходимо.

"Задържането на вода може да увеличи налягането в очната ябълка и да направи роговицата по-дебела, което води до замъглено зрение. Хормоналните промени също могат да попречат на овлажняването на очите и зрението ви може да стане замъглено. Добрата новина е, че замъглено зрение по време на бременност обикновено не е сериозен проблем."

# 138
Благодаря ви за отговорите.

Butterfly, вероятно е нещо подобно като при теб, защото и аз съм с много лек астигматизъм и късогледство, че не се е налагало корекция до сега.

Mullberry, не го усещам като замъгление, а по скоро трудно фокусиране и присвивам очи, за да прочета по малък шрифт, но все пак утре ще си питам и лекаря да видим той какво ще изкоментира.

# 139
Влошава се, да. Точно както го описваш. Офталмологът ми каза да отида на преглед отново след като спра да кърмя, ако имам намерение да кърмя, защото до тогава хормоните оказват сериозно влияние и не може да се определи точен диоптър.

# 140
Моя диоптър пък не е мръднал. И аз очаквах промени, но, не. В началото на 6м ходих точно с тази цел ако се налага и очилата да сменям, да не си наредя още повече без да усетя, но не се наложи. Дано и така си остане.

# 141
Моят диоптер е лек, но эасега не се е влошил.

# 142
Здравейте,имам следния проблем и съм много притеснена.Има ли някоя от вас на,която и се е случвало нещо подобно.
Последната ми менструация беше на 03.08.
Поради здравословни проблеми се наложи да спра кърменето и да ходя на инжекции.Първата ми инжекция беше преди 5дни (и тогава спрях да кърмя).
В неделя получих еднократно зацапване.И вчерашния тест за бременност беше положителен.Две много отчетливи черти.Веднага отидох на гинеколог,защото по последна менструация ми излизаше,че съм почти в 14г.с.
За нашо учудване нямаше нищо на ехографа.Каза,че матката била готова за бременност,била удебелена,но вътре фетус няма.
Предположи,че е извънматочна и ми каза да направя кръвен след три дни и отново да отида на преглед.
Другия вариант беше,че може да съм заченала преди 15-20дни и все още да съм в ранна бременност,за това яйцеклетката още да не е слязла.
Но в мен изникват въпроси..
Ако съм в ранна бременност,защо чертите са толкова отчетливи..много ярка червена черта.?
Възможно ли е да съм забременяла при положение,че нямам цикъл и кърмих..?
Може ли да е имало фетус,но с инжекцията преди няколко дни да сме прекъснали развитието и да съм направила мисед,за това да съм имала зацапване два дни след инжекцията..??
Много ми е странно и объркано..Благодаря..

# 143
Здравейте. В потвърдена от АГ 6г.с. съм. Каза, че все още не се вижда ембрион поради началния етап на бременността.
Та имам следния проблем - вчера при уриниране имаше ярко червена кръв, необилна, беше еднократно. Нямам болки, АГ все още не ми е върнал обаждане.  Притеснена съм, на някоя от вас случвало ли се е нещо подобно?

# 144
  • София
Здравейте. В потвърдена от АГ 6г.с. съм. Каза, че все още не се вижда ембрион поради началния етап на бременността.
Та имам следния проблем - вчера при уриниране имаше ярко червена кръв, необилна, беше еднократно. Нямам болки, АГ все още не ми е върнал обаждане.  Притеснена съм, на някоя от вас случвало ли се е нещо подобно?

Веднага в спешното. Аз така подходих с лекота в 6г.с., защото някъде бях чела, че е нормално и направих спонтанен аборт. За съжаление го научих по трудния начин, но няма нормално кървене, особено ако е ярко. Не е притеснително ако е кафеникаво зацапване, защото това е стара кръв, но във вашия случай не чакайте, защото може да е фатално. Докторът от спешното тогава ми каза при следваща бременност има ли кървене да не отлагам прегледа, за да се установи какво не е наред и дали има нужда от приемане на утрогестан за задържане.

# 145
  • Sofia
Другия вариант беше,че може да съм заченала преди 15-20дни и все още да съм в ранна бременност,за това яйцеклетката още да не е слязла.
Но в мен изникват въпроси..
Ако съм в ранна бременност,защо чертите са толкова отчетливи..много ярка червена черта.?
Възможно ли е да съм забременяла при положение,че нямам цикъл и кърмих..?
При положение, че си кърмила и все още си нямала цикъл, няма как да знаеш кога е щяло да ти дойде. Много е вероятно да сте хванали първата овулация.
Положителен тест с две ярки черти не означава автоматично, че ще се види нещо на ехограф.
Изследвай ЧХГ, и ако е над 1000-1500, тогава вече може и да се види на ехограф.

А, да, и ако кърмиш и имаш цикъл, той може да е нередовен. И пак стигаме до там, че няма как да знаеш кога би трябвало да ти дойде следващия път, тоест не знаеш кога можеш да си в овулация.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 10:34 от Brin de muguet

# 146

Веднага в спешното. Аз така подходих с лекота в 6г.с., защото някъде бях чела, че е нормално и направих спонтанен аборт. За съжаление го научих по трудния начин, но няма нормално кървене, особено ако е ярко. Не е притеснително ако е кафеникаво зацапване, защото това е стара кръв, но във вашия случай не чакайте, защото може да е фатално. Докторът от спешното тогава ми каза при следваща бременност има ли кървене да не отлагам прегледа, за да се установи какво не е наред и дали има нужда от приемане на утрогестан за задържане.
Съгласна съм напълно,че всяко кръвотечение по време на бременност е притеснително и е нужно да се посети лекар. Включвам се да добавя, че кафеникавото зацапване също не е за подценяване,както много лекари казват. Може би наистина повечето пъти не е нищо страшно,но при мен спонтанният ми аборт започна точно с кафява кръв и лекар,който дори ми се скара,че го занимавам, защото било нормално. Много бързо нещата ескалираха и бременността приключи...така,че и аз препоръчвам при всяко съмнително течение или като цяло неразположение да се посети лекар,дори да се окаже фалшива тревога.

Последна редакция: ср, 03 ное 2021, 10:37 от KaterinaGeorgievaa

# 147
Bein de muguet Благодаря за отговора 🌹
Да,лекарката ми каза да направя ЧХГ в петък.
Предните ми две бременности ги разбрах,когато бях на по-4-5седмици.И чертите бяха бледо розови.За това се учудих,когато този тест беше с ярка черта от там направих асоциация,че може да е напреднала бременност.Благодаря отново..

# 148
HENA, според мен няма как да сте с извънматочна бременност в 14та седмица и нищо да не усещате или докторът нищо да не види.
Възможно е да сте било прекалено рано да се види каквото и да е на ехограф, независимо колко наситена е била чертата на теста. Това със слизането на яйцеклетката не го разбирам, ако овулацията ви е била преди две-три седмици, то яйцеклетката отдавна е слязла, просто няма как да се види толкова рано. Вижда се на около 10-14 дни закъснение, което вие нямате, ако смятаме, че овулацията е била преди 15-20 дни.
Да, може да забременеете без цикъл и кърмене, много жени така забременяват.
Това зацапване не е мисед, той протича с обилно кръвотечение, болки, съсиреци и изхвърляне на плода в зависимост от седмицата.
Защо при съмнение за извънматочна ви праща на тест чак след 3 дни?

# 149
Аз бих си направила тест още днес и ако е положителен, бих го повторила в петък. Не бих чакала, чудейки и тревожейки се.

Общи условия

Активация на акаунт