Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 159
  • 791
  •   1
Отговори
# 285
Тези показатели се коментират само заедно с измерванията при ФМ. Само те нищо не значат.
Не се притеснявайте и си изчакайте лекаря да се върне. Никой друг не може да коментира адекватно.

# 286
Момичета,  някоя от вас сблъсквала ли се е с бактерии при бременност?  От септември лекуваме Клебсиела Пневмония и Ентерококус Фекалии,  Ентерококите са изчезнали на нейно място се е появила Е. Коли.....  Не знам вече какво да правя с тези бактерии...  14г.с съм и направо съм страшно притеснена за бебето....

# 287
  • София
Аз бях с бета Стрептокок в начална бременност.

# 288
Момичета,  някоя от вас сблъсквала ли се е с бактерии при бременност?  От септември лекуваме Клебсиела Пневмония и Ентерококус Фекалии,  Ентерококите са изчезнали на нейно място се е появила Е. Коли.....  Не знам вече какво да правя с тези бактерии...  14г.с съм и направо съм страшно притеснена за бебето....

На 8.10 ми взеха проба за МБ в ДКЦ Св.София, защото там се регистрирах за ЖК. На следващата седмица имах час при моя следящ лекар (не по НЗОК, за това ходя на двете места) и си взех резултата точно преди да отида при него - имаше изолирани множество Клебсиела и единични Протеус.
Лекарят ми каза, че е напълно неадекватен резултат, а и аз нямах абсолютно никакви оплаквания или симптоми. Настоя да повторим изследването и след като повторихме, в друга лаборатория,  секретът  ми излезе чист.
Просто в предната лаборатория е била зацапана пробата ми. Колкото и абсурдно да звучи това със зацапване на пробите, се е случвало и на две мои приятелки, така че не зная дали ще Ви е от полза, но аз ще Ви дам малко странен съвет - да си повторите изследването и на друго място за всеки случай (освен разбира се ако нямате конкретните симптоми, характерни за тези бактерии).
Пожелавам Ви успех и всичко да бъде наред с Вас и бебето Ви Hug

# 289
От  септември от когато я имам нямам симптоми,  само днес усещам леко запушен нос но не знам дали се дължи на бактериите.  До сега само в Надежда си пускам МБ частно ходя там,  а петък ще се записвам при друга по НЗОК и ще видим тя като ми вземе дали ще излезе тази гадина... 
Странното е,  че една се махне и веднага друга се появява и се въртим в един омагьосан кръг..  Само се моля на БОГ,  да няма нищо на бебчо и да издържим до финала  ....  дългочакано ее нашето съкровище и най - много  се притеснявам да не спукат около плодните води..

На 8.10 ми взеха проба за МБ в ДКЦ Св.София, защото там се регистрирах за ЖК. На следващата седмица имах час при моя следящ лекар (не по НЗОК, за това ходя на двете места) и си взех резултата точно преди да отида при него - имаше изолирани множество Клебсиела и единични Протеус.
Лекарят ми каза, че е напълно неадекватен резултат, а и аз нямах абсолютно никакви оплаквания или симптоми. Настоя да повторим изследването и след като повторихме, в друга лаборатория,  секретът  ми излезе чист.
Просто в предната лаборатория е била зацапана пробата ми. Колкото и абсурдно да звучи това със зацапване на пробите, се е случвало и на две мои приятелки, така че не зная дали ще Ви е от полза, но аз ще Ви дам малко странен съвет - да си повторите изследването и на друго място за всеки случай (освен разбира се ако нямате конкретните симптоми, характерни за тези бактерии).
Пожелавам Ви успех и всичко да бъде наред с Вас и бебето Ви Hug

# 290
Кой и как да ги спука околоплодните води?

# 291
Гадните бактерии..  Прочетох,  че може да навредят на плода и да спукат околоплодните води..

Кой и как да ги спука околоплодните води?

# 292
Мисля, че е по-добре за теб и за бебето да спреш да четеш и да опиташ да се успокоиш. С това притеснение вредиш много повече .
Обсъди с лекар това, което те притеснява.

# 293
  • до най-прекрасния мъж
Имах Клебсиела точно преди трансфера. Заради нея ми отложиха ЗЕТ. На контролата след месец пак излезе, но вече кръвните ми бяха добре и докторът прецени, че не е опасно. Бях на Зинат за 7 дни преди и след трансфера. Беше се изчистила след това, явно не е била масово втория път. Имай предвид, че Клебсиела предизвиква много гадни болки при уриниране и парене. С другите 2 бактерии, които са ти изолирали, се борих 2 години и половина. Гадни и упорити са, може просто да ги имаш и да не ти създават проблеми, но да ти излизат на МБ. При мен беше така - малко количество, почти без симптоми, неповлияващи се от АБ. Накрая станах резистентна към всички АБ и потърсих алтернатива. С вагинален и орален пробиотик ги оправих. Така че, моят съвет е да приложиш и това като помощно лечение. Консултирай с доктора си, но мисля, че няма да навреди.

# 294
Аз от началото на годината си имам постоянно бактерии.  Това е, че почти съм без никакви симптоми,  само със Стрепкоките имах мирис и сърбеж.  С другите не усещам дискомфорт. От началото на годината до сега само 2 чисти МБ съм имала за това отлагахме и трансферите доста време.  Пробвала съм и съм слагала какво ли не.  Вагинални и Орални антибиотици,   диета само с фибри без никакво сладко, млечни и газирани продукти и ефект никакъв.  От 1 година съм с пробиотик и ваг.  Лактобацили но нищо не помага.  Не знам тези гадини от къде се навъждат постоянно.  Стерилна урина пусках и тя чиста.  Днес АГ ме вика да поговорим и да видим какво лечение ще предприеме...

Имах Клебсиела точно преди трансфера. Заради нея ми отложиха ЗЕТ. На контролата след месец пак излезе, но вече кръвните ми бяха добре и докторът прецени, че не е опасно. Бях на Зинат за 7 дни преди и след трансфера. Беше се изчистила след това, явно не е била масово втория път. Имай предвид, че Клебсиела предизвиква много гадни болки при уриниране и парене. С другите 2 бактерии, които са ти изолирали, се борих 2 години и половина. Гадни и упорити са, може просто да ги имаш и да не ти създават проблеми, но да ти излизат на МБ. При мен беше така - малко количество, почти без симптоми, неповлияващи се от АБ. Накрая станах резистентна към всички АБ и потърсих алтернатива. С вагинален и орален пробиотик ги оправих. Така че, моят съвет е да приложиш и това като помощно лечение. Консултирай с доктора си, но мисля, че няма да навреди.

# 295
Накрая станах резистентна към всички АБ и потърсих алтернатива. С вагинален и орален пробиотик ги оправих.
Blue, може ли да споделиш кой вагинален пробиотик взе? И беше ли бременна тогава? Аз в момента съм с е. коли в стерилната урина и съм на антибиотик Аугментин за 10 дни. И аз като Далинда много се притеснявам за бебчето, но док каза че този АБ не е вреден за бебето. Искам да си купя вагинален пробиотик за да не стане от едно нещо после да лекувам друго, като гъбички например. Четох че Лактобор гел може да се прилага по време на бременност. Някой ползвал ли го е? Иначе както Далинда е писала тези бактерии са опасни за бебето лекар ми го обясни и не трябва да се подценяват.

# 296
Днес бях при АГ,  говорила е с микробиолога защото те ме знаят, че цяла година се боря с тези бактерии.  Съвета на д-р Христова (микробиоложка)  е да слагам 14 дни живи Лактобацили и след това веднага да вземем МБ.  Притеснено ми е,  че няма да пия АБ,  но преди 7 дни пих и казаха, че за сега няма да ми изписват,  ще видят дали ще има ефект от лактобацилите,  което малко ме съмнява,  но надежда винаги има.  Само дано да не стане нещо на Бебчо ...  🙏 Иначе питах док.   И тя каза , че са в колонизация и щом нямам симптоми още не са се развихрили.. 

[quote author=blue.angel link=topic=1378575.msg43779823#msg43779823 date=16365041  Иначе както Далинда е писала тези бактерии са опасни за бебето лекар ми го обясни и не трябва да се подценяват.

# 297
  • до най-прекрасния мъж
Аз така отлагах първо година и половина ЦС, после близо година две инсета. Някак между всичко успях да направя първо ЦС и после двете инсеминации. Първият път не знам как се изчистих. Бяхме на море, върнахме се и пуснах МБ да видя какво става. Беше ми писнало от АБ. Излезе чиста. Направих ЦС и след месец излезе пак Ешерихия. Пих АБ, излезе Ентерокок. Тогава направих курс от 14 дни с Лактажин. Изчистих се. Правихме първото инсе, което беше неуспешно. При подготовка за второто, няколко месеца по-късно, отново излезе Ентерокок. Тогава отидох при един лекар Венеролог, който ми направи директна микроскопия и каза, че не съм за АБ. Изписа ми три месеца да слагам Флоражин, като трябваше да спирам само по време на МЦ. Направих го и се изчистих. Сега, зимата излезе Клебсиела и взех да слагам Гинофилус, но така и не го започнах, защото забременях. В хладилника ми е и си чака реда. За щастие, по време на бременността ми излизат чисти МБ.

# 298
Здравейте, планирам бременност, а ми предстои скенер на глава. Мисля да го наравя по време на цикъл (2-3 -ти ден вероятно). Въпроса ми е след това безопасно ли е да се действа за забременяване или трябва да изчакам следващия цикъл?

С първата бременност, без да знам, съм правила рентгенова снимка на зъб (в 4 г.с. съм била) и нямах проблеми, но все пак знам, че скенерът облъчва много повече. Не знам ще има ли проблем като е преди овулацията?

# 299
  • София
Няма противопоказания след това. Единствено преди каквото и да е образно изследване ви питат дата на последна менструация.

Общи условия

Активация на акаунт