Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 922
  • 791
  •   1
Отговори
# 525
Предполагам, че има всякакви случаи, при мен лично уголемяването беше след раждането, станаха като балони 😃😃 Бях взела от лидълските сутиени и явно бях уцелила номера някак. Иначе подгръдната ми е същата, старите сутиени там ми стават.

# 526
В началото гърдите се наливат много, докато се регулира кърмата. При мен до към третия месец се успокоиха. Сутиените за кърмене са тип спортни бюстиета, т. е мека "чашка", всъщност няма такава, което позволява удобство и при по-пълни гърди и след регулирането.
Общо взето е индивидуално. С първото дете качих 3 размера. Сега 2. Бюстът не се влияе от теглото, изпълва го млякото. Реално слабея постоянно (на мен така ми действа кърменето), но гърдите са на макс. Това е един естествен силикон 😁

# 527
  • Sofia
И при мен няма никаква връзка наддаването/свалянето на килограми с размера на гърдите.
По време на бременностите качих малко кг (6-7кг), не забелязах уголемяване. Носих си същите сутиени до края. Имах болки в гърдите, потичане на коластра още от 4-ти месец. Но това дългоочаквано уголемяване на бюста по време на бременност така и не се случи - бях с чашка В.
След раждането обаче стана страшно, още в родилното. Веднага след раждането се бях разделила с излишните кг. През първите 3-4 месеца обаче бях буквално като с балони. Не съм купувала сутиени, защото не се чувствах удобно с тях. А и както споменаха другите, размерът на гърдите постоянно се променяше според това дали бебето скоро се е хранило.
Аз избрах да си накупя бюстиета за периода на кърменето. Оказаха се страшно удобни, защото пасваха на всякакви промени в гърдите, а и бяха достатъчно ластични, за да ми позволят да кърмя бебето отгоре през деколтето, без да ме стягат.
Сега пак смятам да не се затормозявам със сутиени, ами да си намеря подходящи бюстиета.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 12:39 от Brin de muguet

# 528
Мале така като ви чета, благородно завиждам. И моите не се уголемиха, може би съвсем леко в началото ама сега като се гледам са си същите.
Аз трябва ли да се притеснявам, че нямам коластра още? 👀

# 529
Адриана, аз също нямам (35 седмица съм). Мисля, че не е нужно по време на бременност, просто при някои се случва.
Мен пък това с уголемяването супер много ме сдухва, не искам изобщо поп-фолк размери. Дано не стане много зле положението след раждане. Наистина сутиени тип бюстиета са по-малко рискови.

# 530
Аз също нямам коластра 25гс съм.
Бюста започна да расте още в 3ти месец... вече съм повече от 1 р-р отгоре .. а до 9ти месец нз... а казват, че като слезне млякото се подували още... ами освен наистина бюстие ... а в къщи с блузи/нощници за кърмене. Майка ми казва, че като ме е родила гърдата и е била по - голяма от главата ми Joy та очаквам го

# 531
Здравейте момичета 🌷
 Бременна съм в 16 г.с. и имам едно питане. Имате ли неразположения в стомаха след прием на храна например. Прави ми впечатление, че след като хапна и леко после ме свива стомаха. Пия пробиотик и ме успокоява после, но се чудя дали е от анатомичните промени, които може би се случват. Знам ли, в другиден ми е редовния преглед при АГ и с него ще го обсъдя също. Успех на всички и спокоен ден 🍀❤️🌟☀️

# 532
Сноуи, не искаш уголемяване, защото си имаш 😀
При мен го няма този ефект, наистина. Поне като се гледам в огледалото. Вече след раждане, не знам, дано се увеличат поне малко 😀
Ти си почти накрая вече ❤

А за коластрата, аз четох, че при повечето идвала накрая вече, но при някои явно се проявява по-рано.
Моя приятелка роди началото на този месец и коластрата при нея се появи към средата на 9-ти месец.

# 533
  • София
След раждане при мен лично стана нещо страшно... После само с месец кърмене си увиснаха, не много, но все пак увиснаха.

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 13:17 от I.R.

# 534
  • Sofia
Да, за коластрата аз се изплаших, като видях, че гърдите ми сълзят в 4-ти месец. Веднага се обадих на АГ и тя каза, че е коластра и че е нормално. Продължиха да си сълзят до края.

А за уголемяването след раждането - аз им се радвах на вид, но за сметка на това  когато бяха най-големи преди кърмене бяха болезнени. След като се нахрани бебето вече нямаха формата на "силиконени" 😆, едни такива кръгли и стегнати, ами бяха хем големи, хем увиснали 😄.

# 535
Да, като са пълни, са твърди и големи като силиконови. Като ги изсуче, спихват 🤣🤣
Аз си бях супер преди с чашка Б, не съм много доволна сега, не знам как ще са след като спра.

# 536
  • Sofia
Преди кърменията бях чашка В и след тях пак съм си чашка В. Кърмила съм два пъти по 1г - 1,1г. При мен формата на гърдите за щастие не се промени, не увиснаха. Същите са си като преди първата бременност и по форма и по размер. Говоря за чашката. Иначе обиколката при гръдния кош се разшири още по време на първата бременност и така си и остана.

Сега ще видим как ще е с тази бременност. Дано да имам кърма и кърменето да не се отрази на гърдите.

# 537
Здравейте. Искам да попитам този тест отрицателен ли е или положителен. Прилагам снимка. Благодаря Blush

# 538
  • София
Здравейте. Искам да попитам този тест отрицателен ли е или положителен. Прилагам снимка. Благодаря Blush

Аз не виждам добре, но ако има втора черта, дори и много бледа, е положителен. Ако е много рано и хормона не пораснал достатъчно, може да бъде така. Когато аз си правих тест на първия ден от закъснението беше отрицателен, на втория много бледа черта, на третия ден отидох на лекар и установи бременността с вагинален ехограф. Изчакайте 1-2 дни и повторете теста със SureCheck или най-сигурен резултат ще имате при кръвен тест.

# 539
Нз на кой ден от МЦ е правен теста, на мен чертата ми сивее.

Общи условия

Активация на акаунт