Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 110
  • 791
  •   1
Отговори
# 165
Това казвам - в толкова ранна седмица бебето може да прави кълбета по цял ден, просто на ехографа така сте го хванали... Изобщо не съм чувала лекар да обсъжда предлежание толкова рано, защото няма никакво значение.

# 166
Какво означава главично предразположено? 🙄

# 167
Какво означава главично предразположено? 🙄

Че е надолу с главата, както трябва да е преди нормално раждане. Но това има значение в доста по-късна седмица.

# 168
И това проблем ли е? Моя приятелка каза, че нейното е застанало така още в 5 месец ама си роди на термин. Те се въртят постоянно, особено докато са още малки, не съм чула да е обезпокоително.

# 169
Не е проблем. Pistachio е обяснила.

# 170
Момичета, аэ съм с ужаснни болки в кръста и срамната кост. Дори сега не мога дс спя от болка. Вчера носих една чанта 3 кг и още по пътя болките в срамната кост така эагрубяха, че почнах да ходя като дървено човече клатушкайки се. И като цяло не мога да си вдигна крака и да эастана на един, болките са адски, примерно при обличане. Сега чета в нета, че такова силно раэхлабване на мускулатурата (эсбравих термина, а и не мога да го преведа) е предпоставка эа секцио, от което си ме е страх малко и не го искам честно каэано. Има ли някоя от вас с такъв проблем и наложило ли се е секцио? Опасно ли е, ако не е секцио? Иэобщо энаете ли нещо по въпроса?
Часът ми при АГ е другата седмица чак.

# 171
  • София
Приемаш ли магнезий? И мен така ме заболя корема от една 2-3кг торба и започнах да получавам крампи в краката, дори се събудих от болки през нощта и всичко отшумя като започнах да пия магнезий и но-шпа. В момента намалих дозата и пия само магнезий.
С йога или други упражнения може да се облекчи болката в кръста. Най-добре се обадете на АГ и го попитайте ако е нетърпимо.

# 172
Момичета вчера бях на преглед и малко се притисних. В 28 седмица съм и док каза, че имам завишено количество околоплодна течност, каза че за сега бебето няма индикаци за г. Диабет и да намаля сладкото. Не каза колко са ми водите зн ли на ехографдките снимки къде мога да видя колко са. Вие има ли сте такъв проблем, че доста страшни неща пише в нета. И още един въпрос как се справихте с подуването на краката и ръцете.

# 173
snowhite нормални са такива болежки - с наближаването на термина организма се подготвя за раждането и за съжаление такива неразположения стават все по-чести (особено болки в ставите и в сухожилията - отпускат се). Почивай си повече, ако болката е нетърпима се свържи с АГ. Но това не е причина за секцио (или трябва съвсвм да не можеш да се движиш, че да се стигне до там), спокойно.

Denki назначиха ли ти изследвания? Щом има някакви индикации не просто намали, а спри сладкото и органичи максимално въглехидратите. Подуването на ръцете и краката може да е признак на недостиг на белтъчини - увеличи приема на протеини.

# 174
Момичета може ли да ми кажете за тези завишени стойности?  Имам още изследвания и чакам да излезнат до няколко дни и тогава всичко ще изпратя на док,  но до тогава не знам дали да чакам ако е сериозно? И това Trace Intact някой има ли представа какво означава?

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 09:31 от Dalinda953

# 175
Не ми назначи изследване. Каза др оът който е след месец ще ми пусне облеменяване с глюкоза. Аз за това се притесних.

# 176
Обременяването с глюкоза се прави по-рано към 24та седмица, пък вие след месец ще сте 32ра - пуснете си го струва 8-15 лева в зависимост от лабораторията. При бременни се изследва само кръвна захар (без инсулин) 3 пъти.

Последна редакция: чт, 04 ное 2021, 10:23 от Одри ♡

# 177
Момичета може ли да ми кажете за тези завишени стойности?  Имам още изследвания и чакам да излезнат до няколко дни и тогава всичко ще изпратя на док,  но до тогава не знам дали да чакам ако е сериозно? И това Trace Intact някой има ли представа какво означава?

Не чакай, а веднага се свържи с АГ! Имаш или скоро си преминала възпалителен процес в тялото, а другото означава кръв в урината. Може би скоро си имала бъбречна или уринарна инфекция и сега следите дали си излекувана. Ако не е така, свържи се с АГ.

# 178
Имах вагинална инфекция за която все още не знам дали е излекувана.
А Тази кръв може ли да се дължи от взимането на цитонамазката,  защото след това дадох проба?  Сега ще пиша тога и на АГ.

Не чакай, а веднага се свържи с АГ! Имаш или скоро си преминала възпалителен процес в тялото, а другото означава кръв в урината. Може би скоро си имала бъбречна или уринарна инфекция и сега следите дали си излекувана. Ако не е така, свържи се с АГ.

# 179
  • София
Това в коя лаборатория е? На мен така ми излизаха резултатите в Медкрос, в която ме пращаше АГ и не е особено надеждна. Ако е същата там ми изкараха ТСХ 14.45 и си изкарах акъла да не съм отключила автоимунно заболяване и да не увредя детето с такъв скок на хормона. Като повторих резултата в Бодимед беше 1.2, което е в норма. Като се посъветвах с други лекари ми казаха да си правя изследвания само в Цибалаб и Бодимед.

Общи условия

Активация на акаунт