Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 207
  • 791
  •   1
Отговори
# 390
Предполагам, че сърби от разтягането на кожата. Аз съм в 30+5. и мен ме сърби. Всеки път като ме сърби, мажа пак и се облекчава. Правя така по два-три пъти на ден.

# 391
yoanamch, при мен се появи сърбеж при употребата на Мустела крем против стрии. Това, че продуктите са специално за бременни, не означава, че всяка кожа не реагира индивидуално на съставките. Възможно е да ви сърби и от самото опъване на кожата.

# 392
Ако не е от козметиката, сърби от опъването и по-скоро от това, че кожата на бременните става доста суха, ако и по принцип имате такъв проблем, вероятно се обостря (при мен беше така и с двете бременности). Мажех се с олио, кремове постоянно, грам не ме облекчаваше, нито хидратираше особено, чаках да мине просто и си се чешех 😂

# 393
Здравейте, момичета пак съм аз. Направих си кръвен тест. Това ми излезе, долното е за антитела. Ако може да ми кажете нормално ли е това чхг за закъснение от 4 дни.

# 394
  • до най-прекрасния мъж
И аз имах до скоро такива пристъпи на сърбеж. Мажа с кокосово масло и ме облекчава. Първите месеци цялата кожа на гърди, корем, лице ми се лющеше на парцали. Спря около средата на бременността. Но след 6ти месец започна опъването на кожата, заради растящия корем и сърбежите. Скоро влизам в 9ти месец и вече е една идея по-добре. Но гледам да мажа често, поне през няколко дни.

# 395
Аз имах доста проблеми с тези сърбежи. При мен започнаха към началото/средата на втория триместър. Краката и ръцете ме сърбяха много, особено вечер. Мажех се постоянно с олио против стрии или кокосово масло - не помогна.

След около месец се обринах цялата по корема и гърдите, получих някакъв обрив, много сърбящ, изплаших се много. Отидох веднага на лекар - пуснаха ми кръвни, но казаха, че се случвало доста често и може да не отмине до края на бременността. Направо ми се изправи косата. Кръвните ми бяха в норма, но започнах да търся как да лекувам този обрив. Едната от теориите е, че черния дроб се натоварва изключително много по време на бременност и ако не се чисти, избива с ей такива кожни неразположения.
Лекарите не са много наясно какво точно ги причинява тия обриви и вдигат ръцете, казвайки “ами ерупция на бременността”. В повечето случай се проявява при жени с близнаци/тризнаци, при които кожата се опъва повече и в последния триместър. Да, но се случва да се появи и по-рано.

Има много промени в тялото и никой не знае къде може да го избие. Аз винаги съм имала мазна/нормална кожа. В момента е супер суха, ако някой ми беше казал, че ще си видя кожата толкова суха, нямаше да му повярвам.

# 396
Здравейте, момичета пак съм аз. Направих си кръвен тест. Това ми излезе, долното е за антитела. Ако може да ми кажете нормално ли е това чхг за закъснение от 4 дни.

Кога е била последната ви менструация ?
Ако имате редовен цикъл би следвало да сте в 4 седмица, за коята според стойността на ЧХГ е ниска. Пуснете пак след 48 часа. Успех

# 397

Ако имате редовен цикъл би следвало да сте в 4 седмица, за коята според стойността на ЧХГ е ниска. Пуснете пак след 48 часа. Успех
Първия ден на последната менструация е на 16.10., цикъла ми идва на 30 дни.

# 398

Първия ден на последната менструация е на 16.10., цикъла ми идва на 30 дни.
Не съм медицинско лице, сравнявам на база моя опит и това, което съм чела. Пуснете си още един тест след 2 дни, а сега може да обсъдите с гинеколога си. Успех !

# 399
Здравейте!
По време на бременност някой пил ли е метфогамма изписана от еднокринолог при лека форма на гестационен диабет ! Това лекарство ще навреди ли на плода?

# 400
Здравейте!
По време на бременност някой пил ли е метфогамма изписана от еднокринолог при лека форма на гестационен диабет ! Това лекарство ще навреди ли на плода?
Какви са ви стойностите на кръвната захар, че изписват медикамент. При мен ендокринолога назначи само диета и ежедневно мерене на кръвната захар. Медикаменти каза в много краен и тежък случай, до края не се наложи. Но си пазех диетата.

# 401
Може ли да кажете накратко какво включваше диетата? Какво хапвахте?

# 402
Здравейте. Днес си направих кръвен тест. Добре ли е според вас?

# 403
Здравейте!
Не е подходяща метфогамата по време на бременност. Трябва да спазвате диета - ниски въглехидрати най-общо казано.

# 404
Здравейте!
Какви са ви стойностите на кръвната захар, че изписват медикамент. При мен ендокринолога назначи само диета и ежедневно мерене на кръвната захар. Медикаменти каза в много краен и тежък случай, до края не се наложи. Но си пазех диетата.
Кръвната ми захар беше 5.1 през месец октомври, а последното изследване на кръвната захар е 5,48

Общи условия

Активация на акаунт