Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 832
  • 791
  •   1
Отговори
# 465
Само ретинола съм спряла аз.

# 466
Ползвам си същата козметика както преди да забременея. Единствено намалих използването на почистващи за лице продукт, защото е салицилов спирт 1 процент и хлорнитромицин 250мг по 1-2 пъти в седмицата

Здравей! Би ли споделила какво правиш с тях, как ги ползваш по принцип?

# 467
Някой с опит с жълтеникаво зацапване? Не твърде обилно, но прочетох, че може да е знак за изтичане на амниотична течност.

# 468
Здравейте, вчера бях на последна фетална при проф. Марков и нещо ми каза за плацентата питах го вс наред ли е той каза да но се притисних. На листа от него е написъл каква е, но не мога да разбера. Ще прикача снимка и ще се радвамнякой ако е ходил при него да сподели зн какво означава това което е написъл. Пипринцип в началото бях с плевия но започнала да се дига.

# 469
  • София
Аз съм с предна плацента. Каза, че всичко е наред, но по-трудно ще усещам бебето.

[/url]

# 470
Denki, предполагам че това Ant e anterior, тоест предна плацента. Нищо притеснително, щом се е вдигнала вече.

# 471
Много благодаря че мн се бях притиснила чеми говореше че на дупки нищо не разбрах и затова.

# 472
Ant е anterior placenta, което е предна. И аз съм с такава. Нищо страшно няма. Аз чакам следващия скан да ми кажат дали се е вдигнала, че моята е ниска.

# 473
Ползвам си същата козметика както преди да забременея. Единствено намалих използването на почистващи за лице продукт, защото е салицилов спирт 1 процент и хлорнитромицин 250мг по 1-2 пъти в седмицата

Здравей! Би ли споделила какво правиш с тях, как ги ползваш по принцип?

Здравей, да няма проблем. В едно шише спирт 1% (салицилов) разтварям една ампула хлорнитромицин ( в аптеките вече искат рецепта за него ако си намерите такава в която да не искат добре) и с това си почиствам лицето, с памуче или тампон за почистване един до два пъти в седмицата против пъпки е. И то преди лягане вечер. След това може да сложиш някакво леко хидратиращо кремче,защото спирта изсушава.

# 474
Подбирате ли козметиката, която ползвате по време на бременността или ползвате същите продукти ?
Как ви се струва състава на този елексир ?
https://woodenspoon.eu/produkt/majestic-drop/

Аз го позлвам от няколко 3-4 месеца, бременна съм в 24-та седмица. Стори ми се чист състава и на своя глава го ползвам. Не съм имала никакви негативи към момента.

# 475
Намалила съм козметичните продукти, които използвам, до абсолютния минимум като вид и са с максимално изчистен състав. Не ми е проблем, и без това от ароматите на почти всичко ( дори от такива, които са ми били любими) ми се обръща стомаха и не ги понасям...

# 476
Почти нищо не съм променила. Ретинол и ретиноиди така или иначе не ползвах, но спрях млечната киселина. По принцип не е противопоказна по време на бременност и кърмене, но кожата е по-склонна към поява на пигментни петна, а всички киселини я правят по-податлива.
По-принцип избягвам алкохол денат и феноксиетанол, доколкото ми е възможно.

# 477
  • до най-прекрасния мъж
Някой с опит с жълтеникаво зацапване? Не твърде обилно, но прочетох, че може да е знак за изтичане на амниотична течност.
Слагаш ли нещо вагинално? Утрогестан или друг прогестеронов препарат? Аз имам същото, няколко капки по превръзката. По принцип седи мазно и мисля, че е от Утрогестана. Спряха ми го окончателно преди 2 дни и днес ще видя как е. Иначе, мисля, че изпускам и по няколко капки урина. В 36 г.с. съм, водите ми са си напълно ОК и нямам спонтанно изтичане.
Ако се притесняваш, че са води, имало някакъв тест от аптеката, с който се проверява как се оцветява течността по превръзката.

# 478
Здравейте. Първото ми кръвно изследване беше 93, а след 13-14часа 193.Попринцип съм чувала, че се увеличава двойно, но през 48часа, при мен защо стана така? Водя се мисля че в 4г.с

# 479
Здравейте. Първото ми кръвно изследване беше 93, а след 13-14часа 193.Попринцип съм чувала, че се увеличава двойно, но през 48часа, при мен защо стана така? Водя се мисля че в 4г.с
Всичко е наред, не се притеснявайте. Това не е точна математика. По-добре по-бързо да се увеличава, отколкото по-бавно.

Общи условия

Активация на акаунт