Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 821
  • 791
  •   1
Отговори
# 480
Много Ви Благодаря. Първа бременност ми е и се притеснявам повече от нормалното
Здравейте. Първото ми кръвно изследване беше 93, а след 13-14часа 193.Попринцип съм чувала, че се увеличава двойно, но през 48часа, при мен защо стана така? Водя се мисля че в 4г.с
Всичко е наред, не се притеснявайте. Това не е точна математика. По-добре по-бързо да се увеличава, отколкото по-бавно.

# 481
Здравейте,
Знаете дали мога да пия еспумизан сашета при бременност.
Имам много газове корема и болки.
В 5г.с съм

# 482
Здравейте, момичета!👋🏼 Бременна съм в 15+2 и от 2-3 дни усещам бълбукане в корема, подобно на нервен тик. Тази сутрин обаче беше доста по-осезаемо и продължително потрепването. Когато си погледнах коема, видях как се мърда и подскача леко. Продължава вече доста дълго време (около час до момента). Надявам се да е бебето. Първа бременност ми е и не съм сигурна. Според вас възможно ли е да е то? Възможно ли е да са контракции? Да се притеснявам ли?
П.П. Със задна плацента съм и съм много слаба (ако е от значение).

# 483
Доколкото знам при първа бременност, бебето започва да се усеща на по-късен етап, около 20-та седмица, но ест. при всеки е индивидуално и има много фактори. Може при вас да е по-рано. Но чак да се вижда мърдане и подскачане в 15с, бебето е още много малко.

# 484
Аз започнах да усещ лекички движения в 16 г.с., но бяха доста слабо осезаеми. Бях 54 кг, което е далеч от много слаба, но дори и при доста слаб човек ми е трудно да си представя, чак бебето да се вижда как мърда. Това ми се случи поне месец по-късно.
И контракции не вярвам да са - при контакции коремът се втвърдява.

# 485
Доколкото знам при първа бременност, бебето започва да се усеща на по-късен етап, около 20-та седмица, но ест. при всеки е индивидуално и има много фактори. Може при вас да е по-рано. Но чак да се вижда мърдане и подскачане в 15с, бебето е още много малко.

Вижда се, да и то много добре.. Затова не знам да се зарадвам ли или да се плаша. Когато съм легнала по геъб, се вижда ясно помръдването.
Благодаря за бързия отговор!

# 486
Да, в 15-та седмица е доста рано, наистина, но това не значи, че не може да стане. Наистина при всеки е различно. Явно вие си го виждате и усещате на този етап.

# 487
Според мен е напълно възможно да е бебето. Макар да е малко, не е изключено да се мърда и върти по-активно и да се усеща. Жените със задна плацента усещат движенията много по-рано. Щом продължава около час, едва ли са газове. Контракции няма как да са, тогава коремът се втвърдява и няма никакво движение.

Вижда се, да и то много добре.. Затова не знам да се зарадвам ли или да се плаша. Когато съм легнала по геъб, се вижда ясно помръдването.
Благодаря за бързия отговор!

# 488
Възможно е да са някакви мускулни спазми. На мен ми се е случвало да ми играе мускул и то доста време, но е било на ръка и на крак. Не е изключено да е и бебчето. А си помислих да не би да са къркорения и движения на чарвата, но пък не би трябвало да са притиснати, тъй като бебчето е съвсе мъничко сега. Само предполагам на какво се дължи. Но на ехограф може да се разбере дали е от бебчо.

# 489
Cookie__1, също в 16гс почнах да усещам бебчо . Първа бременност, задна плацента. За мърдане на корема даже и не съм се сещала да гледам .

# 490
Аз също съм със задна плацента. Почнах да го усещам леко към 16-17г.с, но движения не е имало толкова рано.

# 491
Здравейте, момичета!👋🏼 Бременна съм в 15+2 и от 2-3 дни усещам бълбукане в корема, подобно на нервен тик. Тази сутрин обаче беше доста по-осезаемо и продължително потрепването. Когато си погледнах коема, видях как се мърда и подскача леко. Продължава вече доста дълго време (около час до момента). Надявам се да е бебето.

Аз с първата бременност усетих доста отчетливо бебето в 16г.с. за пръв път. Бях със задна плацента.

Сега усетих бебка още в 12г.с. С предна плацента съм. Виждах и пулсиращите вени, кръвоснабдяващи плода много отчетливо. В 15г.с. вече беше отчетливо движение. Сега съм в 24г.с.
Аз също съм доста слаба. С двете бременности в 15г.с. бях при 1ва 45кг, а при 2рата 43кг, а съм 168см. Увеличих талията от 60см на 75см тогава
Така, че при такива като мен определено мястото е доста малко за бебета и го опровергавам 2 пъти, че не е възможно да се усети как рита бобче или смокиня в корема.

# 492
  • sofia
Абсолютно и аз смятам, че при по-слаби жени с по-малко мазнини в района на талията, движенията са по-ясни и разпознаваеми.

# 493
Здравейте на всички, имам въпрос за болежка. Първа бременност ми е. В 23 седмица съм. Боли долу вляво при движение, в седнало положение не, само при вдишване. Едновременно също го усещам някак си отзад по средата, направо все едно ануса боли. Не са газове, нз, но е ново и ще изчакам. Не ми се ходи на лекар за всичко, което ме бъзне.

# 494
Аз също имам болка в ануса.
Мисля че са газове. Писах ви по рано да питам дали мога да пия еспумизан и пробиотик

Общи условия

Активация на акаунт