Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 785
  • 791
  •   1
Отговори
# 495
Как се справяте при болки в мъдреца.. направо бузата ми се е подула. Агто каза, че само парацетамол мога да взема..

# 496
Аз също имам болка в ануса.
Мисля че са газове. Писах ви по рано да питам дали мога да пия еспумизан и пробиотик

За еспумизан не знам. За пробиотик със сигурност може. Аз първо пих БиоГайа, сега  пия Астарте.

# 497
Гергана - еспумизан мисля, че не е препоръчително да се взима по време на бременност. Поне тук не го препоръчват, за БГ не знам. Добре е да се консултираш с лекаря си, той най-добре може да ти каже.

Блу Гърл - може би е добре да отидеш на зъболекар. Аз преди години имах проблеми с мъдреците, единия ми се възпали от нищото и бягах спешно при хирург да ги вади. Точно една от мислите ми беше, че ако се случи по време на бременност, ще е доста зле, защото няма да мога да направя много, а болката беше неописуема. Дано при теб е нещо по-леко и не се налага спешна интервенция.

Специално когато става въпрос за приема на лекарства в темата, не винаги може да се отговори компетентно, защото момичетата тук не сме лекари и няма как да кажем "да" или "не" за определен вид лекарства.

Но пък се споделя личен опит, което е полезно и е хубаво, че можем да сме си от полза.

# 498
Как се справяте при болки в мъдреца.. направо бузата ми се е подула. Агто каза, че само парацетамол мога да взема..

Задължително зъболекар. Аз също имах проблеми с един зъб, а имах чувството, че ме болят три...

# 499
                                                                              Аз бях по същия начин и с парацетамол ми мина.

# 500
  • София
Зъболекарят няма смисъл да се отлага, защото ще стане по-зле. Най-подходящо е ходенето във втори триместър. Може да се слага и упойка, има безопасни такива. По-опасно е да чака раждането, защото може да настъпят усложнения. Аз ходих в 4 месец и оправих един кариес и почистих зъбен камък. Не, че имах много, но разбрах, че е препоръчително за предотвраването развитието на бактерии.

# 501
Зъбен камък чистих два пъти даже по време на втората бременност, има склонност да се отлага заради високи нива на хормоните и подуване на венците. Пробиотик пих без проблем заради постоянни газове, много ми помогна, АГ потвърди, че е ОК.

# 502
Аз също имам болка в ануса.
Мисля че са газове. Писах ви по рано да питам дали мога да пия еспумизан и пробиотик

За еспумизана- Не знам дали става за бременни, но сестра ми дава на бебето и ( на 45 дни) продукт за колики, взет от Германия. Спомена, че е абсолютно същото като състав като еспумизана, но е в по-малки дози. Ако се сетя и за името, ще се редактирам.
Аз използвам Нео бианацид. Като изсмуча хапчето, след 10тина Мин винаги се оригвам и изпускам газове.
Само толкова мога да помогна ☺️

# 503
Момичета, някоя от вас ползвала ли е това олио против стрии на Uriage? Има ли аромат?
Сега ползвам на Мустела и съм доволна (то няма абсолютно никакъв аромат, което ми харесва), но ми се иска да пробвам и нещо различно.

# 504
Не съм ползвала козметика на Uriage. Но против стрии ползвам олиото на Palmers и чиста свинска мас.

# 505
Благодаря ви! Утре рано имам час за зъболекар. Парацетамола ме успокои, защото на моменти … не се издържа.
Иначе без проблем ми правиха кариес, чистене на зъбен камък и т.н в първите месеци. Сега съм в края на шестия и се надявам да може да се реигира правилно. Само да не ме боли.. не искам да усеща бебето това .

# 506
Момичета, някоя от вас ползвала ли е това олио против стрии на Uriage? Има ли аромат?
Сега ползвам на Мустела и съм доволна (то няма абсолютно никакъв аромат, което ми харесва), но ми се иска да пробвам и нещо различно.
Има аромат, да, макар и лек. Ползвах го през бременността и имам още 2 флакона, продължавам да ги ползвам. Хубаво е, аз много харесвам марката като цяло. Да знаете, че коремът често се цепи след раждането, не по време на бременността.

# 507
  • до най-прекрасния мъж
Коремът се цепи точно по време на бременност, но кожата е изпъната и не се вижда. Като родите и коремът спадне, кожата се отпуска и се виждат стриите. Неприятно, но факт. Дори да не виждате стрии по време на бремеността, веднага след раждане може да установите, че имате. Иначе, аз мажа с кокосово масло и тестер от олиото на Хипп. Хареса ми олиото, мирише приятно. Кокосовото също е много приятно.

# 508
Здравейте дами, с две седмици закъснение и ЧХГ 530 , дали има бременност според вас ? Теста вкъщи е негативен.

# 509
При такъв резултат има бременност, но ми се струва нисък за такова закъснение. Има ли вероятност то да е изчислено грешно, засичали ли сте овулация? След 48 часа пуснете още едно изследване за ЧХГ, за да видите как расте.

Общи условия

Активация на акаунт