Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори 73

• 37 794
  • 791
  •   1
Отговори
# 570
Но то и в БГ не всеки АГ следи кръвоток толкова рано. И все пак за мен е странно.
[/quote]

Това беше едно от моите притеснения. Затова правих ранната фетална морфология. Но то и в Бг по каса повечето прегледи са разговор, мерене на кръвно и кг. Не е по различно отколкото в Англия, така като ви чета.

# 571
Според мен много зависи от лекаря. Не вярвам, че само в България са всевъзможни вариациите. Тук има лекари, които гледат на всеки преглед безплатно с ехограф, има такива, които си спазват 3-те прегледа и си плащаш за още; някои дами плащат някакво големи такси за изледвания, други не плащат нищо, трети плащат само такса за взимане на биологичен материал; една плаща 40 лева за болничен от ЛКК, друга не плаща нищо.
Мен също ме изненадва приятно отношението, което Snowwhite получава, намирам го за много хубаво. Моите срещи с немското здравеопазване са неособено положителни.
Съгласна съм напълно с Mulberry.
За мен, ако има възможност да се избегне един спонтанен аборт, а камо ли, не дай си, Боже, три, с ранни прегледи, си е направо престъпление да не се правят. Рисковете не са само за физическото здраве. Аз точно това не харесвам в здравеопазването в доста по-развити държави от нашата, от които за много други неща бихме могли да вземем пример.

# 572
  • Sofia
И в Б-Я почти всички прегледи са платени. Както писа gigi91, само три ехографа са поети от здравната каса за цялата бременност.
Аз миналата бременност не бях рискова - две нормално износени бременности с две живородени деца.
Но на третата се установи, че ембрионът е спрял развитие в 6гс. Чакахме до 9гс, нямаше промяна. Попитах АГ не може ли да си изчакам аборта сам да си тръгне, каза "не", защото не знае кога и дали изобщо ще тръгне. Нямах никакви индикации за наближаващ аборт, нито болки, нито кървене.
Представям си, ако бях чакала с мъртъв ембрион до 12гс... Абсурд.
Затова сега с тази бременност се следя на две седмици (при двама различни).

# 573
Емонка, ти в голям град ли беше в Германия? Интересно ми стана иэкаэването ти. Аэ не съм в голям, макар че на мястото, на което живея, има 3 основни града и доста други малки, които се ,,полэват" почти като един, но пък общо са около 300.000 души сигурно... 😄

# 574
Момичета привет, може ли някой по-вещ да ми каже дали правялно разбирам. Бременна съм в 12г.с вчера пуснахме изследвания за Цитало мегаловирус и това са ми резултатите. Доколкото разбирам IGG означава, че имам някакъв имунитет ли, един вид че съм прекарала този CMV или не. Утре ще се чуя с доктора и сега доста се притеснява. Моля помагайте.

# 575
Въпрос към момичетата на които им е поставен Резонатив (анти Д гама глобулин) в 28г.с. : каква беше дозата,която Ви сложиха - половин ампула (1мл) или цяла (2мл) ?

# 576
Въпрос към момичетата на които им е поставен Резонатив (анти Д гама глобулин) в 28г.с. : каква беше дозата,която Ви сложиха - половин ампула (1мл) или цяла (2мл) ?

На мен ми поставиха една цяла ампула Резонатив мускулно в 28 г.с. Нямах странични ефекти с изключение на незначителни локални такива (лека болка на мястото на убождането и загряване, отминаха бързо).

# 577
MulberryW благодаря много!АГ-то ми е написал на рецептата едни милиграми,които се равняват на половин ампула,а на мен ми сложиха цяла ампула,което си е двойна доза и направо се изприщих. Веднага му писах на Вайбър,но предполагам в момента не може да ми отговори. Но доколкото четох, цяла ампула от 2мл си е нормалната доза. А бременният ми мозък веднага превъртя 😄😄.

# 578
MulberryW благодаря много!АГ-то ми е написал на рецептата едни милиграми,които се равняват на половин ампула,а на мен ми сложиха цяла ампула,което си е двойна доза и направо се изприщих. Веднага му писах на Вайбър,но предполагам в момента не може да ми отговори. Но доколкото четох, цяла ампула от 2мл си е нормалната доза. А бременният ми мозък веднага превъртя 😄😄.

На мен ми беше изписана цялата ампула и затова ми я сложиха. Доколкото знам е нормална доза. Blush

# 579
Емонка, ти в голям град ли беше в Германия? Интересно ми стана иэкаэването ти. Аэ не съм в голям, макар че на мястото, на което живея, има 3 основни града и доста други малки, които се ,,полэват" почти като един, но пък общо са около 300.000 души сигурно... 😄

Snowwithe 12, аз живея от близо 3 години в Берлин. По официални данни 3,5 млн.души, а по неофициални-5 млн.души. Аз изобщо не съм доволна от здравеопазването тук. Мога да напиша роман за негативния ми сблъсък със системата тук😁 Единствено се моля да се роди живо и здраво момченцето ми💙 Ако нямах проблем с придобита тромбофилия и съвет за непрепоръчително пътуване,  доста често щях да отскачам до БГ за изследвания и допълнителни консултации. Напълно разбирам момичетата, които имат предишни загуби и държат за по-чести прегледи, независимо дали са по здравна каса или платено.

# 580
Някой има ли спомен и наблюдения през декември месец рая тойс пускат ли намаления на всички стоки ? Кога пускат -30 процента ?
Следя конкретно Cybex

# 581
Здравейте ! Колко често ви викат на прегледи през първите 3 месеца ?
Извинявам се, ако това не е правилната тема.

# 582
Зависи. Ако всичко е нормално в месеца веднъж.

# 583
Мисля, че 1 и 2-ия триместър ако всичко е ок, е веднъж на 4-5 седмици, после в 3-ия триместър е по-често.

# 584
Сега ще ви шокирам 😁При нас в Англия първите три месеца няма прегледи. Първия е в 12та седмица. До тогава чакаш и се надяваш всичко да е ок.

Общи условия

Активация на акаунт