Златна есен вън царува, МАЙ-ско бебче в мен к

• 11 865
  • 278
  •   1
Отговори
# 180
                           Здравейте Май-ски Май-чета,
         Аз отдавна не съм писала, защото бях  за около месец в София, където нямам постоянен достъп до Интернет. Междувременно успях да изкарам и едно грипче и това доста ме стресира, но за сега ехографът показва тупкащо сърчице и всичко в норми, каквото се надявам и да остане при всички нас до края. Иначе и мен силно ме гони параноята - не съм пропуснала седмица за ехограф Embarassed
         Виждам, че вече  всички се интересуваме от пола - миналата седмица на поредния преглед ми казаха, че май ще е момче, ама не е ли много рано???Все пак  11-та гс??? Иначе каквото дойде, чакаме си го с много любов и вълнение......
         Пожелавам ви хубава седмица и приятна вечер!!!!

# 181
Последния път, когато са ме гледали беше 17.10... и ми казаха, че всичко е наред...но може да скокна само за един ехограф, да знам че мърда...поне:))))

ами аз бях долу-горе в твоето положение: последно бях на 13 октомври и не изтраях до там някъде ноември, а отидох още на 1ви по 2 причини: лекуваха ме с едни антибиотици от една бактерия и исках да проверя всичко наред ли е и бях минала 12 седмица и исках да се уверя, че всичко е нормално  Heart Eyes

така че това решение взех аз - платих си, щото нали касата поемала 2 ехографа, но поне се успокоих и взех да раздухвам на приятели новината  Laughing  малко ми беше неприятно, че ми взеха пари, щото незнам кво им котства един преглед с машинката, та вече съвсем съм се замислила да се местя към Шейново... и това беше единственият негатив  Peace

та - моят съвет е да отидеш на преглед - така ти ще си спокойна   bouquet   пък и не виждам НИТО ЕДНА ПРИЧИНА защо да си ограничаваме срещите с бебенцето  Crazy

# 182
ми вероятно и в шейново ще те записват на преглед веднъж в месеца. просто такава си е практиката. сега при мен периодът между двата прегледа ще е 5 седмици - от 12 г.с. ще отида чак в 17 г.с. ама аз си знам какво да пия при контракции и как да се церя. опитът от предишната бременност си казва думата Simple Smile

добре дошла на милена №2 Simple Smile

# 183
  • София
Аз пък още кашлям и се притеснявам за бебчо дали е добре Weary. от вчера си взех Стодал да пия и се надявам да ми помогне, макачр че засега не виждам особено разлика, ама то още е рано. Мился,че е от гърлото и се надявам да е само оттам. Дано скоро мине Sad

# 184
Добре дошла, Милена!!! Пожелавам ти приятни емоции с нас във форума и лека бременност!

Хм, аз нали ви писах, че в събота съм на консултация, но само ми направиха картон...нищо друго:( на преглед и изследвания съм чак на 5.12!! Тогава ще е и БХС. И сега се чудя, как толкоз време няма да се гледам и т.н. на 5.12 ще съм в 17 седмица...верно, че (да чукна на дърво) нямам проблеми досега, не съм повърнала нито веднъж и тем подобни, ама ми се струва много далечно:(Sad

Може ли да кажете какво е усещането при контракциите????? как да ги разпознаем, ако ги имаме???

10х

Привет момичета,конракцията е свиване и отпускане на корема ако се притесняваш преглед при доки задължително. Naughty

# 185
Добре дошла Миленка 2при нас е доста забавно ще ти хареса,а и по бързо ще мине бременността на всички нас. HugМомичета утре съм на преглед при доки,сигурно няма да има ехо граф ще ме регистрира за ЖК така ми каза на предишният преглед.Миленка2 забравих да ти кажа,че и моят термин е на 21май.Лека и успешна седмица.  bouquet

# 186
Сега и аз да попитам нещо макар и да прозвучи глупаво. Аз свиване и отпускане не усещам но понякога усещам леко мърдане в някоя част на корема. Възможно ли е да усещам бебето или е контракция? И тези контракции не могат ли да се установят от лекаря при преглед?

# 187
Ехоо, девойки мари убави! Ето ме и мен!
Аз бях позачезнала покрай еуфорията със сватбата, но ето ме отново!
Да ви се похваля, поръчах си рокля най-сетне Joy Просто незнам как продавачката в магазина ме изтърпя. Ходих там точно 5 пъти преди да реша, че точно от този магазин трябва да си купя. В крайна сметка намерих това, което търсех - нещо без банели, за да не ме стягат и да не стоя права все едно, че съм глътнала бастун (все пак и бебо трябва да се чувства комфортно на сватбата baby_neutral), купихме на мъжо костюм, резервирахме ресторант, записахме си час за "Красно село" за 26-ти и въобще напредваме с организацията...
Абе въобще, като ти опре ножа в кокала всичко става за нула време.
Но и да ви се оплача - пак съм болна от обиколките в студа. Този път ме боли гърло. Вие какво пийвата освен чайчета?? Чудя се дали да не си купя някой сироп, но пак трябва да се изконсултирам с аптекарката.
Виждам, че сте разисквали въпроса с Фолиевата киселина - аз свърших първата опаковка и си купих втора, но хал хабер си нямам кога трябва да го спра това чудо. Нали не е вредно, ако се пие и малко повече? Мойто доки от поликлиниката нищо не каза по въпроса и аз си пия, докато не ми кажат стоп. От друга страна отдавна спрях Дуфастона, който пиех - още в 11 седмица май беше. Почти постоянно пия Магнерот 2 по 1 табл., но вчера ми свърши и още не съм си купила. Нямам си на представа дали трябва да го продължавам, а при лекарката ще ходя чак на 16-ти ноември.
Та това беше от мен новото. Утре пак ще има "юруш на маслините", защото тепърва ни чакат покани, халки, подаръчета за гостите и т.н. и т.н.

Поздрави засега от мен и ми пожелайте успех!

Тони

# 188
за фолиевата не се косете - четох нейде, че в английско питейната вода се обогатявала по изкуствен начин с фолиева. занчи, не е вредно. просто, предполагам, че след някое време не действа по въпроса за предотвратяване на млформации при плода, защото бебето вече се е оформило.
кати - не знам, мила. аз усетих бебето в 12 г.с. и съм сигурна, че е то. и сега ме побутва тук-таме. извън това почти непрекъснато имам болки ниско долу в корема. което хич не е на добре. каквото-такова...
тони - малеее, ама вие този месец ли, бре хора. бравос. куражлии. по наше време ние тръгнахме да си записаме час за рутуалния дом половин година по-рано. и тогава се оказа, че още нямат тефтер за следващата година. леличките много ни се смяха на ентусиазма  hahaha само гледай да не се юркаш много, че да не стане някоя беля. аз пак като черна станция да се проявя

# 189
И аз да се включа днес, че до сега просто не мога да стигна до форума. Направо започва да ми писва от работа. Не стига и това, ами работоспособността ми е спаднала рязко и то не с 10 или 20%, ами поне на половина.  Crazy

Mylene: добре дошла!  Hug

Galli: ще е просто страхотно ако сме при една и съща лекарка! Моята по ЖК е в медицински център "Д-р Лонг", който ми препоръча моето GP. Но да си призная, малко се притеснявам. Навсякъде пише, че първите изследвания включват тестове за Хепатит, СПИН и Wasserman, а моята лекарка ми заяви, че след толкова години практика би трябвало да може да прецени на кого да пуска подобни изследвания и реши да ме пропусне. Също не ми взе разните там регламентирани изследвания на секрети, което също ми се стори странно...  newsm78 Сега се чудя дали да не се запиша на платената ЖК в Шейново, поне да съм сигурна, че ще ми правят всички изследвания. Днес звъннах и бяха супер любезни. 12-та седмица била "точният момент за установяване на бременността". Според мен за 280 лв. всеки момент е точен, ама хайде. Какво ще ме посъветвате?

Майче: знаех си аз, че ще ме убиеш с тортите... Много са красиви. Не се стърпях и отчупих няколко блокчета "Милка" с ужасно чувство на вина  Embarassed след като ги разгледах, но си е друго да си имаш твое си захарно червейче, а не някаква си там блочка шоколад, дето всеки може да си я набави...

Elph: като гледам как се мъчиш, направо не знам. Аз продължавам да повръщам редовно всяка сутрин - понякога още като се събудя, друг път точно като закуся, но е веднъж на ден и някак го издържам. Дано бързо мине този период при теб!

Shemetka/kati_95: докато бях на ехограф последния път ми показаха какво представлява контракцията. Аз така и не усетих, че я имам, но на екрана се вижда рязко свиване на цялата матка, последвано от рязко отпускане. Така както си гледах бебчо, изведнъж се закри образът от движението вътре и след това се появи отново. Иначе имам и такива, които ги усещам, отново като свиване, понякога много остро, като са най-чести при мен вечер. Предписаха ми по едно хапче но-шпа три пъти на ден ако са силни.

# 190
Ами незнам дали са контракции, но по-скоро усещането е, че някои ми опъва кожата на места, но навън..ох как го обясних...дали не е възможно да се усеща бебик вече?! Thinking...пък и за първи път днес имам подобно оплакване...
казва ли са ми, че контракциите са все едно си неразположен,а пък рпи мен този момент е мн болезнен и знам какво...сега определено не е същото, по скоро избутване...незнам
Майче, то и аз в 12 г.с. бях и го видяхме, макар аз нищо да не разбирам  newsm78 много съм нескиф и сега 5.12 ми се пада 17 г.с., което май е нормално, както казваш ти...

Уф току що си довърших магистърската теза, че изпускам срока...и я пратих на ръководителката ми да видим дали ще ме пусне:)))) Да минава и това, че вече ме помръзва повечко Naughty

# 191
Ето ме и мен ... май ме позабравихте. Blush
Днес цял ден ми тече нещо като водичка - без цвят, мирис или каквото и да било друго ... а от няколко часа ме боли и корема - поносимо, слава Богу. ooooh!
Тази нощ се сдрах от реване ... моя човек, изгубил надежда в който и да е начин за успокояване по едно време казва "След малко ще започнем да плуваме ...". Sick
Сутринта се събудих подута като ... не знам какво ... и пак ревах. Егати и хормоните, егати и чудесата. Laughing Сега разбира се умирам за сън. Laughing
Аз бебето си го усещам от преди няколко седмици - противно на повечето мнения тук, Доки ми беше казвал, че не си въобразявам и не бъркам усещането - бебето си се мърда.
Фолиевата киселина тази седмица я спрях. Но аз си я пиех няколко месеца преди да забременея - превантивно, не знам дали има общо. Разбира се пропускала съм някой и друг ден, по невнимание. Embarassed

Завършвам с най-новото (може би, предвид лентичката) от мен - два доктора ми потвърдиха доста убедително - в корема ми расте девойка! Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

Лекааа нощ!!! newsm46

# 192
До коя седмица се пие ФК? аз я пих около година преди да зачена и сега ми казаха да я пия до 16 г.с.  newsm78

ninochka,
 и аз там записвам....постоянно ровя да намеря из нет-а нещо по подходящо ама за сега безрезултатно ooooh!

# 193
До коя седмица се пие ФК?

До 4-ти месец. Peace

# 194
  • София
По въпроса за сватбените организации-ако ви кажа при нас как е-ще се шашнете.В неделя подписваме(само с родотелите и най-близките роднини), но още не съм си купила ботуши, и връхна дреха Cry?Уикенда колко гледах и обикалях-само една бяла пола и бяла блуза!Всичките ботуши остри отпред и с тънки токчета, а аз на такова нещо не се качвам ShockedНаправо всичко ми се свива,като знам,че не съм подготвена.Резервирахме си ресторант една седмица преди събитието,а си взехме дата и час за залата преди 3 седмици. Така че и за 3 седмици може да се подготви всичко WinkДруг е въпроса,че ние няма да имаме всички сватбени екстри-по наще си желание,но дори и уреждането на ресторанта,церемонията,медицински,пръстени,чаши,панделки и дрехите си е голямо тичане Flutter

Общи условия

Активация на акаунт