Златна есен вън царува, МАЙ-ско бебче в мен к

• 11 883
  • 278
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Момичета, преди обедната почивка се престраших и казах на шефа. Той хич не беше очарован, е каза весе пак, че било много хубаво и следващата реплика беше: "И сега ще напускаш?" #Crazy с един поглед...Аз му казах, че ако всичко е наред мога да работя до края на март, а той ме пита дали нямало да се налага да излизам по 1 месец в почивка и т.н.
Ама очарован-неочарован, това е положението, бебчо е най-важен от всички и всичко! Искрено се надявам всичко да е наред и да нямам усложнения. Даже сега шефът излезе и не ми каза нищо, а обикновено се усмихва, казва къде отива... Rolling EyesЧестно казано не очаквах такава реакция от него, защото той е много мил и разбран човек и винаги досега ме е разбирал, но здраве да е. Е той за себе си е прав.  Пак наново ще трябва да търси момиче...
Лошото при мен е, че съм на граждански договор, който се подновява всеки месец. Ако не ми го поднови следващия месец, той губи Simple SmileАз в момента съм заета с много по-възвишени мисли Laughing

# 121
  • Пловдив
Аз още не съм казала за бебето, но другата седмица понеделник-вторник трябва да съобщя вестта, че току виж те започнали да ме питат какъв е този корем Mr. Green Все още не ми личи, но като съдя по първата с бременност, имам още малко време. И моя шеф ще му се стъжни, защото аз въртя всичко в офиса и сега често си позволява да не идва на работа(нали той си е собственик), знаейки, че аз съм тук и по телефона може само да се обажда да проверява как стоят нещата. А след няколко месеца ще се наложи да обучавам нов човек, че работата е много специфична, а и на мен ми има доверие - занимавам се с клиенти, доставчици, работници, НАП, касата е при мен, а накрая на месеца само му правя отчети. За това и много се двоумя дали да излизам по-рано в болнични - от една страна имам нужда от почивка и ми писна напрежението тук, от друга ще ми падне дохода колкото и да е, сега има премии през месец-два.
passion, защо така на граждански договори?Нямаш ли възможност да си пуснеш трудов, по-сигурно е и за работа, и за болнични и майчинство.

# 122
  • София
Знам, Ямсветла,ама няма как, тук ми предлагат само граждански договор, за което много ме е яд и се чувствам най-непривилигирована, защото  от 100 и кусур човека персонал, мако сме тези на граждански договори и аз започвам много да се дразня на това, ама какво да правя?! Thinking

# 123
  • Пловдив
Нямате ли поне познати с фирма да те назначат при тях. Не виждам в кой месец си бременна, но ако имаш 6-те месеца трудов стаж, спокойно могат да те пуснат и на 4 часа. Мислех, че покрай регистрацията на договорите в НАП и проверките на ИТ са прекратили тази практика с ГД, защото много лесно при проверка могат да ги сметнат за пркрити трудови, но явно някъде все още минава номера. А и за теб е лошо, защото спокойно може да не ти го подновят и то напълно законно, а гадните последици са само за теб.

# 124
  • София
Да,така е,знам SadАма какво да се прави Rolling Eyes Нищо чудно да не ми го поднови за декември,ама ще гледам да не се ядосвам #2gunfire
Иначе аз от година и нещо съм на трудов догоро при майка ми, която е семеен лекар,ама май съм на минимална заплата. Целта е да отчита разходи, не че наистина работя.
А с този отвратителен граждански договор нямам право на нищо (отпуски, болнични, майчинство),само по договорка с шефа :bad-word
Не знам  какво ще става, ще разбера със сигурност в каря на месеца.

# 125
Ей момичета дано до края да сме добре и да ходим на работа че аз колкото и да се изморявам все пак на моменти забравям за състоянието си и съответно не се притеснявам. Иначе всяка минута когато не съм достатъчно ангажирана мисля само за това дали всичко е наред - чак вече се нервя на себе си, обаче като гледам не съм само аз Rolling Eyes

# 126
Dilirium цял ден се опитвам да отворя този сайт но все не става Tired ....а ми е много интересно да го видя

# 127
  • София
Здравейте  Hug

Леле какъв студ е навън #Crazy Определено не е за излизане... Сега съм си легнала и съм се завила и още не мога да се стопля.
Аз съм на преглед на 13-15 и този път със сигурност ще водя и таткото, защото той си е все на работа и досега не сме били заедно на видеозон.

Това с гражданския договор е много неприятно... Гласува се едно хубаво нещо за майчинството (аз дори не можах да повярвам в началото като чух за 9-те месеца майчинство платено в/у цялата заплата), а с този договор няма да можеш да се възползваш... Много неприятно...

Майче, аз не съм била в България на профилактични прегледи на Йоанна, а сега на 3г. трябва да отидем. Освен кръв и урина, какво друго правят?

# 128
рени, 4естита сватбаааа  Flutter
как мина? давай снимки? как се чувствате сега - различно ли е? а при малка сватба имаше ли подаръци? а семействата как ги събрахте: просто на купон/ресторант през друг ден?
еейййй, имам си три костенурки и скам да ги подаря за съжаление, щото определено огромния аквариум не се вмества с бебенце в апартамент - много ми е тъжно Cry и исках да ги дам на някого да ги гледа, ама СЪВЕСТНО  Naughty , но не мога да намеря кой - та къде в кой подфорум е подходящо тук да пусна предложението  Rolling Eyes

# 129
в дом и семейство.

иринче - не знам, мила. педи даде направление за кръв и урина. може за по-големи дечица повече неща да се пускат. ама не вярвам. то това изчерпва всичко май  newsm78

# 130
  • София
Мерси майче!!! Сигурно това е всичко, най-много да я мерят височина и тегло...

# 131
Дафни, много съжалявам... Cry

# 132
 Дафни, много съжалявам...
Знам, че няма думи, които да те накарат да ти олекне! Пожелавам ти бързо да се  възстановиш.

# 133
Дафни, моите най-искрени пожелания бързо да се възстановиш и скоро-скоро да си отново тук.  Hug

Майче, да те поздравя и аз най-накрая за тортата. Просто е прекрасна. Щастливо детенце с тези родители! Да ви е живо и здраво!  Hug

Аз вчера направих втората си редовна консултация. И понеже съм си го решила още от началото - първо отивам на редовната ЖК и след това припкам контролно на ехография във "Фемина". Така поне до края на 3-те месеца. Може би като минат рисковите седмици ще огранича малко частните посещения, но в центъра страшно много ми харесва отношението, а и техниката е в пъти по-добра. Така че след вчерашните разходки имам една малка снимчица на бебчето, което е 5 см., има си ръчички и краченца и изглежда просто прекрасно.  Heart Eyes На екрана във "Фемина" ми показаха всичките му вече образувани органчета - дори горна и долна челюст и ми стана толкова мило...

Освен това вчера за пореден път осъзнах, че просто се шашкам твърде много. Толкова много се притеснявах дните преди прегледа, че направо едвам припарих до лекарския кабинет. Явно лекарката го усети и след всичките въпроси, които й стоварих, тя ме посъветва да не чета нищо за никакви болести, да не се наблюдавам твърде много и да го давам по-спокойно. Самата тя докато била бременна се подготвяла за изпита "Детски болести" и каза, че до края на бременноста почти полудяла от притеснение как детето й ще оцелее с всички тези заболявания, които му открила дистанционно.  Laughing

# 134
 Simple SmileИмало и по-ранобудни и от мен
Добро утро на всички!
Как ви се отразяват студовете? Аз вчера направо замръзнах, въпреки, че бях със зимното си яке. И за съжаление май съм настинала, снощи имах температура 37.5, днес вече и гърлото ме боли. Много кофти работа, а не знам, какво да взимам за да не се влоши състоянието ми - то не, че има много какво да се пие! newsm78
А навън и сняг вали! Честит първи сняг Flutter

Общи условия

Активация на акаунт