Златна есен вън царува, МАЙ-ско бебче в мен к

• 11 861
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
И да споделя нещо прочетено.

Чета си вчера аз едната книжка за бременни и отивам на 14-та седмица ей така да видя какво точно да очаквам след някоя и друга седмица. И вътре в тази ми ти книжка пише - вашият корем вече леко започва да се закръгля, макар че само вие си го виждате. Скоро ще започне да ви личи.  Thinking  Съдейки по панталоните ми (и факта, че само един все още не ми убива на корема), май нещо или прекалявам с храната или знам ли какво.  #Crazy  Може пък и французойките да са по-различни - авторката е французойка, но все пак, все пак...  newsm78 След три седмици, когато ще я достигна, живот и здраве, тази 14-та, според мен вече ще съм с нов панталон и с очеваден корем...  Wink

asiasia, много неприятно това с настинката. Вчера като бях на преглед питах контролно моята лекарка как да се лекувам в този сезон, защото повечето ми колеги са или хремави или с температура или и двете. Тя ме посъветва често да похапвам лимон и мед, от хапчетата за гърло по-леките (пр. Стрепсилс) и когато вече усещам, че се разболявам "Осцилококцинум" (който е доказано безвреден при бременните) или чист "Парацетамол" или "Ефералган" (по 1 хапче сутрин, обед и вечер след хапване максимум). Не препоръчва "Фервекс" и "Колдрекс", защото в тях освен парацетамол и витамин С има още една съставка, която не е достатъчно изследвана и е най-добре да не се поемат излишни рискове. Разбира се, най-добре е да се консултираш с твоя лекар, но това е, което на мен ми препоръчаха при по-леки заболявания. При по-сериозна настинка - вече се изписват и други лекарства, но това вече е решение на лекаря... Оправяй се, хей, и стой на топличко.

Последна редакция: сб, 04 ное 2006, 08:41 от Bunnita

# 136
ася - можеш да пиеш разтворим парацетамол - той е много преработен и няма вредни съставки. става и детския. ако кашляш - стодал - хомеопатично е, а помага. преписва се и за бебета. безвредно е.
бoнита - ми аз направих още 2 торти за днешните партита - тия дни ще ги кача.

Последна редакция: сб, 04 ное 2006, 10:46 от majceto

# 137
Благодаря ви. За съжаление, вчера изпих един "фервекс". Надявам се, че няма да се отрази на бебчо. Днес ще се снабдя с "парацетамол", но ще наблегна най-вече на чайчета (но без мед, защото съм алергична) и витамин С. Confused

Майче, а ще дадеш ли рецептата за тази торта?  smile3556

# 138
Привет и от мен!Честит първи сняг момичета как сте?За болните могат да пият и Оксилокопцииум под езика. Hug Joy Joy

# 139
  • София
Добро утро и от мен, за също за жалост съм настинала и се лекувам с Осцилокоцинум, чайове... Sick Прочетох нещо, което малко ме притесни - че Витамин C е вреден за бременни или не съм разбрала правилно? newsm78 Защото моята гинеколожка, като и казах, че съм настинала, ми каза да пия и по едно Витамин С от 1000 мг сутрин. Аз обаче си разтварям по половинка, защото и без това пия и други смесени витамини, аи хапвам доста плодове и да не прекалявам. Вие какво сте знаете за Витамин С през бременността?

# 140
passion погледни това:

http://www.actavis.bg/NR/rdonlyres/0EA10627-AAE1-419D-B781-82A57 … 0/VItaminC_BG.pdf (на 3 стр.)

Дано да ти свърши работа. Аз лично мисля, че не е нужно да се приема под формата на хапчета. При условие, че го има в толкова много плодове, по-добре да идва по естествен път. В някоя от книжките за бременни пишеше, че дневната нужна доза витамин С за бременната жена се съдържа в 2 портокала. Така че един хубав пресен сок от 2 портокалчета и да кажем 1 лимонче за цвят според мен е вкусно заменяемо на всякакви хапоци.  Grinning

# 141
За витамин С вчера четох, че дневната доза за бременни е 700. Какви витамини пиеш? Наскоро ми казаха, че Матерна е отречена преди две години и са я изтеглили от аптеките, но някъде из форума четох, че я изписват и мамите я пият. Възможно е да се се е отнасяло за конкретна партида, не знам! Сестра ми се лекуваше с мед, лимон и чай и си спомням, че при една много тежка вирусна инфекция се оправи за три дни.

# 142
  • София
Bunnita, много ти благодаря за линка Hug Ще го имам впредвид и няма да го пия повече под формата на таблетки Simple Smile Понеже гинеколожката ми го предписа заради настинката и затова реших, че няма нищо страшно, но явно не е съвсем така.
Ася, пия витамини О'мами, защото в тях мисля че няма желязо или е в минимални количества. Заради таласемията (генетична анемия) ми е абсолютно забранено да пия желязо, защото желязото ми в кръвта е към горната граница и нямам нужда от допълнителен прием. За Матерна нямам никаква представа, даже доскоро не ги бях чувала. Иначе пия и фолиева киселина, както и всички предполагам, само че по 2 на ден пак заради таласемията, вследствие на която хемоглобимът ми е нисък и ще продължава да пада с напредване на бременността предполагам.

# 143
  • София
Майче, аз толкова торти през целия си живот не съм правила!!! Кефя се на ентусиазма ви, ама повече на майсторлъка  Wink

Аз ще драсна само някой ред, защото Никита ме годни от компютъра  Mr. Green

За хапчетата - според мен не е нужно да се пият никакви витамини в случай, че видимо организма си е добре. В никакъв случай не пийте витамин Ц + аспирин, защото аспирина е много вреден. Иначе не виждам защо да не се пие по едно витамин Ц на ден... Естествено, най-добре всичко да се набавя от храната, но е трудно.

# 144
здравейте скъпи майки. Аз съм нова тук и се престрашавам да пиша. Моят термин е на 4 май но вече започвам да се чудя дали ще го дочакам. Това ми е втора бременност (първата завърши с  кухо яйце) и от вчера започнаха контракции- първо слаби сега се засилиха. Бях на доктор, бебето е още там, живо, но съм много притеснена. Сега ще започвам с магнезий. Някой има ли подобни оплаквания? Sick

# 145
мида, Добре дошла при нас!  Hug
Не се тревожи и не го мисли толкова, няма да ти се случи нищо лошо и ще видиш този път ще е успешен. аз също съм с контракции, за сега ги владея с нош-па. В началото беше доста тежко с кървене, сега само спазми през нощта. Питах доктора за магнезий да пия, който помага при контракции, не каза нищо, следващия път пак ще го подсетя. Магнезий и ношпа би трябвало да ги спрат. ако още имаш, иди  в болница, там ги слагат на системи. Дано ти се размине  Praynig

Eiphnh, аспиринът може да се пие по време на бременност, но в минимални дози - макс 100 мг и само по лекарско предписание. Някой твърдят, че е дори полезен, заради подтискане на антителата.
Аз съм на аспирин от 75 мг ежедневно и ще го пия до 9м (дано стигна до там  Praynig), но при мен се налага.
А за вит, Ц, един лекар ми каза, че това е единственият витамин, който може да се пие в неограничени количества. А в една книга прочетох, че той се натрупва в плацентата и бебето си взима колкото му трябва и не е опасен.

passion
, аз също пия фолиева и то в 10 пъти по-високи дози, от 5 мг., поради пак медицински причини, лекарят ми каза да я спирам вече.
Момичета, вие до кога ще я пиете?
Също и за пиещите/слагащи утрогестан, лекарят каза след 12та седм. да го спирам, вие до кога ще вземате?

# 146
Az piq falvit samo.

# 147
 Здравейте на всички  Grinning
Добре дошла Мида! Стискам ти палци, всичко да е наред! Щом терминът ти е на 4 Май и най-вече се вижда  бебчо - всичко е наред, няма рискове за празно яйце! А и си минала рисковите 12 седмици. За контракциите - и на мен ми се е случвало - пия нош-па. Но ти си ходила на лекар, така че се успокой. Лежи си повече, а ако не ти минава иди пак. Моята лекарка ми каза, че е допустимо да има болки и контракции, опасно е, ако има кървене. Успешно бременеене!
Аз пия само фолиева киселина от 0.4мг. Казаха ми да я взимам до края 12 г.с. Не са ми изписвали нищо друго.

# 148
утрогестан-a го спрях в 12 г.с.
фолиева киселина също се пие до към 12 г.с. после, според желанието на майката, се минава на витамини за браменни.
но-шпа се пие до ок. 16 г.с. и после се минава на някаква форма на магнезий.

мида - добре дошла.
не се притеснявай излишно. щом си бола на лекар и той е предписал нужното, то няма какво повече да направиш. спазвай лекарските прдписания и се опитай повече да си почиваш. аз от началото съм с отлепваня и кървене. сега съм с непрекъснати контракции. яко си ме свива коремът и изобщо не мисля, че до края ще иам подобрение. пие 3 п/д х 2 но-шпа, а от 16 гс минавам на магнезий.

Последна редакция: нд, 05 ное 2006, 10:37 от majceto

# 149
Аз спрях фолиевата к-на преди около 2 седмици, а сега не пия нищо. За сметка на това ям достатъчно плодове.
Мида, сега е важно да си спокойна! Стискам палци всичко да е ок при теб Praynig

Общи условия

Активация на акаунт