Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 502
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Чисто луда, а тавата от какъв материал беше?
Не знам, не разбирам. Лъскава, голяма, професионална според мен. След като я Умих видях надпис made in Italy  и май inox, ама за последното не съм сигурна🙄
Ghibli, и аз не търках, на 32рата секунда се отказах, никой не ме и кара, просто пробвах друг начин и се получи.
Пък и там на ресторанта ше викат: вай, каква домакиняяяяя, как шъта😂😂😂

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 16:41 от Чисто луда

# 556
Не понасям мръсни съдове... Където и да съм била, в роднини, в приятели, озова ли се в кухнята по повод някое приготвяне на нещо и има ли такъв съд около мен, почвам да го търкам. Всеки с лудостите си...

# 557
Азалия, разбирам те много добре.
При една от приятелките ми съдинките винаги имаше поне два слоя остатъчна храна.
Най-лошото бе, че умираше от удоволствие да ме гощава. 😀
За съжаление хлебопекарната ми е с една обща перка. Която липсва 🙄

# 558
Нито бих търкала чужди съдове, нито бих лепила боксерки. Много си ценя труда.

# 559
То това не е труд, а ОКР 😁

# 560
  • Велико Търново
В окр клуба съм и аз, но с друга повреда Simple Smile всъщност днес съм пускала прахосмукачка само веднъж и по веднъж са минали пода роботите... Вече е мръсно Simple Smile
Иначе тави, тенджери и всичко подобно мога и за огледала да ползвам, така или иначе за друго рядко се употребяват Simple Smile

# 561
Така и така си хванала маркерите, драсни им по една усмивка Simple Smile
Вероятно няма да драсна усмивка, че харесвам много изчистената визия на боксерките, обаче май като ги погледна все ще си представям усмивка върху тях! 😆😄
Боксерките лепих, защото са за моето дете все пак. Като "труд" и време ми отне сигурно 3 минути за 3-те броя и 1 клечка за зъби. 🙂
И аз не бих се престарала да чистя до блясък тава на заведение...щом са я занемарили до такъв вид...Обикновено, хубаво измиване, но без риск да ми изчезне някой нокът. Напръскани с обезмаслител или пяна за фурни (и подобни щадящи за ръцете ми методи) съдове- ДА. 😃 Иначе моите си съдове и в домакинство, където съм и аз, държа да са измити много, много добре, че и вид на нови да имат (доколкото е възможно). Избягвам готвене с олио, особено пържене, че съм забелязала, че от него с времето остават много неприятни налепи...

Последна редакция: чт, 30 дек 2021, 18:47 от dolce miele

# 562
Хора, нали затова я написах тая хитрина!? Няма търкане, всичко си падна доброволно. Вие къде завъртяхте - не бих търкала, не бих се хабила... и аз не се хАбих🙂

Последна редакция: пт, 31 дек 2021, 00:46 от Чисто луда

# 563
Е, няма как на познати и рода да им увивам тавите във фолио с обезмаслител за по 2 дни. Ако искам да са им чисти - на момента търкам. Аз обикновено не докосвам храната като видя в какъв съд е приготвена. Добре че по заведенията нямам достъп до кухнята...

# 564
Все пак, ако някой е използвал текстилни маркери от Лидъл, надявам се да сподели как се фиксират. 🙂 Предполагам, няма да е затормозяващо откъм труд и време.

# 565
Аз пък не разбирам как не ви притесняват остатъците от обезмаслител по съдовете? Аз лично не бих ползвала такъв, измит с обезмаслител, за хранене. Колкото и да го мия все ще ме човърка дали не е останало нещо от химията по тавата.

# 566
Аз пък не разбирам как не ви притесняват остатъците от обезмаслител по съдовете? Аз лично не бих ползвала такъв, измит с обезмаслител, за хранене. Колкото и да го мия все ще ме човърка дали не е останало нещо от химията по тавата.

Тогава трябва да те е страх и от "Веро"-то. И от таблетките за миялната. А ако е така с какво и как миеш?

# 567
Веро-то и таблетките за съдомиялна машина са предназначени за съдове за хранене. Обезмаслителят е много по-силен препарат. Ако веро-то беше толкова силна химия като обезмаслителя, него нямаше да го има. Всичко мазно залепнало щеше да излиза само с веро.

# 568
Веро-то и таблетките за съдомиялна машина са предназначени за съдове за хранене. Обезмаслителят е много по-силен препарат. Ако веро-то беше толкова силна химия като обезмаслителя, него нямаше да го има. Всичко мазно залепнало щеше да излиза само с веро.

Какво значи силна химия? Във всеки случай нищо, свързано с изплакването. Белината и даже концентрираната сярна киселина са много по-силни химии, а се изплакват без остатък. Обезмаслителят не е направен да лепне и да стои по съдовете и това е важното, а не колко е силен. А ако все пак те е страх, после ги мини и с гъба с веро, тогава вече гарантирано нищо няма да остане.

# 569
Никаква химия не е обезмаслителя, той е на основата на масло от портокалови кори. Дори е по-малка химия от всеки един препарат за миене на чинии!
Ако човек иска да се прави на уплашен, е добре поне да е информиран кое наистина е страшно!

Общи условия

Активация на акаунт