Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 404
  • 741
  •   1
Отговори
# 600
Сухо пране отвън с Вениш и са готови.

# 601
Благодаря за съветите!
Сухо пране какво е, да търкам с четка и вениш без да изплаквам ли, а в пералнята няма ли да се повредят нещо🤔
На детето са, а то хич не умее да си пази обувките...

# 602
Разтваряш Вениш в малко вода и после с мека четка търкаш, след това обираш с мокър парцал. И това е, може и да ги изплакнеш на мивката, като си държиш вътре ръката, но ще трябва да се сушат повече.
Не всички маратонки понасят пране, а редовно пране на маратонки е издевателство. Така е по-лесно.

# 603
☺️ Благодаря!

# 604
  • Mediterraneo
Тоно с такива маратонки израснаха моите, пране всяка седмица в пералнята, понасят го много добре. Сухо пране на ръка и лесно не ми се връзват на мен, не слугувам на нищо.

# 605
С Вениш, с Меглио или магическа гъба чистя мрежестите маратонки.

# 606
Не понасят добре често пране в пералня маратонки, които имат нещо като твърд картон под стелките...вместо нормален материал. Дъщеря ми имаше едни маратонки от Кауфланд (водеха се нещо като обувки за трекинг, преход по брошура, но си изглеждаха точно като маратонки), на тях и без пране се оказа, че всичко под стелките е "на пихтия", като мокър картон- само от носене и от нормално изпотяване на крачета. А стелките уж нормални изглеждаха. 2 чифта такива "маратонки" имаше детето, в 2 различни цвята. Бяха купувани с голямо намаление, затова не се занимавах с рекламации. С други маратонки подобно нещо не се е случвало, издържат си пране в пералня при нужда, но зависи и от външната част на маратонките. Обаче вече свикнах при купуване на каквито и да е обувки да поглеждам какъв материал има под стелките и за предпочитане да могат да се махат стелките (че на маратонките от Кауфланд май не им се махаха стелките, а бяха залепени). 😃

# 607
  • Пловдив
Не всички са с картон Wink.
Аз също пера в пералнята, нямам щети.

# 608
Не съм казвала, че всички са с картон...😉 Напротив, всички останали пускам в пералнята без проблем. 🙂

# 609
За мен само истинското пране си заслужава. Другото е освежаване.

# 610
Здравейте! Купих си ново спално белъо комплект 2 калъфки, чаршав и олекотена завивка от Айко. Още преди да ги изпера само като ги докоснех и по пръстите ми оставаше като талк+ лека миризма на химия. Прах ги 2 пъти на 40 градуса, но още при допир усещам по пръстите това усещане, все едно е неизплакнат сапун или талк, не знам как дя го опиша. Знаете ли на какво се държи, може ли да го премахна или да ги хвърлям. Уж 100% памук  ранфорс.

# 611
  • София, Дружба 2
Защо ще ги хвърляш, върни им ги и ги попитай какво е това. Все едно са без пари. Аз така имам  един комплект Тед с оранжав чаршаф, който сто пъти е пран вече и пуска като за световно. Съответно и калъфките и  плика станаха оранжави. Още ме е яд, че не им го върнах веднага.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 10:27 от Picky

# 612
Здравейте! Купих си ново спално белъо комплект 2 калъфки, чаршав и олекотена завивка от Айко. Още преди да ги изпера само като ги докоснех и по пръстите ми оставаше като талк+ лека миризма на химия. Прах ги 2 пъти на 40 градуса, но още при допир усещам по пръстите това усещане, все едно е неизплакнат сапун или талк, не знам как дя го опиша. Знаете ли на какво се държи, може ли да го премахна или да ги хвърлям. Уж 100% памук  ранфорс.
Пусни ги на висока температура - 60С , с прах за бяло .

# 613
Бъдете здрави и с лекота сбъднете всички мечти,цели и желания през новата година!
Благодаря за съветите.
В страницата на HM във фейсбук бяха написали коментар, че не приемат бельо
Скрит текст:

# 614
Mисля, че се има предвид бельо от типа на сутиени, по което има банели...

Общи условия

Активация на акаунт