Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 382
  • 741
  •   1
Отговори
# 630
Аз махнах голямо петно ръжда на подпрозоречен камък с препарат от лидл.
Кой препарат, нещо специално за ръжда ли е било?

# 631
Да. Пускат го на брошура.

# 632
Тъкмо тази седмица го има:

# 633
Този за стикерите досега един не ми е махнал. Само мирише ужасно и нищо не прави.

# 634
  • софия
Аз съм доволна от този за стикерите. Малко е странен като начин за ползване и консистенция (желе) , но не е имало етикет, който да не е паднал. Трябва да се изчака след като се нанесе.

За премахване на ръжда съм ползвала препарат на Перилис и бях доволна.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 17:23 от zvаnchе

# 635
Този за стикерите досега един не ми е махнал. Само мирише ужасно и нищо не прави.
Не знам за него. Просто намерих такава снимка.
Моето ръждиво петно беше ужасно, някой майстор е оставил диск за ъглошлайф да го валят дъждове сигурно 1 година. С две намазвания изчезна съвсем. Ако на мястото достига слънце, ефектът е още по-голям.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 23:07 от Чисто луда

# 636
И аз чакам, разбира се, както пише. Не и да изсъхне. Но за тип хартиените и тези като найлон стикери /детски разни/ от мебел, стена, хладилник ... ми абсолютно нищо не се случва, не помръдват. Може би за етикети в/у стъкло ще е резултатен. Ползвам го за чистене на надраскано с химикал, маркер, моливи ... такива работи.

# 637
За премахване на ръжда опитайте с лимонтузу върху влажна гъба. (извинявам се, ако съм го написала неправилно Simple Smile

# 638
  • София
Ако може да се накисне нещото, ръжда се чисти идеално с кока кола.

# 639
Момичета, има ли хитринка за почистване на пожълтял капак за тоалетна чиния? Нов е капака, на една година, на тоалетна чиния без ръб. Пожълтял е отдоду, от урина предполагам, въпреки че тоалетната се почиства редовно. Пробвах с белина, доместос и магическа гъба. Поизбеля, но малко. Има ли трайно спасение?

# 640
Да споделя една хитринка - стараех се, когато отварям кофичка с кисело мляко, да запазя целостта на фолиото, защото не обичам млякото да стои в хладилника непокрито. Трябват ми две лъжици мляко, похлупвах с фолиото доколкото може и прибирах.Обаче открих, че прозрачните капачки върху течния шоколад, или от пудинг, пасват идеално на кофичките за мляко. Затварят плътно Simple Smile

# 641
Още тъгувам по една капачка за многократна опотреба който вървеше с някаква консерва пастет или нещо от сорта преди години, ама съм я затрила... Идеално прилягаща капачка от мека пластмаса, която пасва на най-разспространения размер кръгли консерви и ги затваря плътно.
Примерно отвориш пастет, ядеш там от него, пък го затвориш с капачката. За някакъв кратък период някоя от марките консерви вървеше с по една такава, ама беше отдавна и повече не съм виждала така от тогава...
Рядко купувам консерви изобщо, но ми вършеше идеална работа, защото пък още по-рядко отворената консерва се изяжда от раз и трябва вариант да се затвори преди да иде в хладилника.

# 642
В зоомагазините някои консерви са с допълнителна мека капачка. Купи една, почерпи някой бездомен сладур и ще имаш бонус капачка🙂

# 643
Още тъгувам по една капачка за многократна опотреба който вървеше с някаква консерва пастет
То хубаво, ама не е желателно да оставяш храна във вече отворена консервена кутия, защото започва окисляване и пренос на нежелателни химикали от кутията към храната 🤨

# 644
В зоомагазините някои консерви са с допълнителна мека капачка. Купи една, почерпи някой бездомен сладур и ще имаш бонус капачка🙂
На Tundra консервите са с такива капачета, има ги в Сурикат

Общи условия

Активация на акаунт