Хитринки за всякакъв случай - 29

• 50 384
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Бельо си е бельо и включва долно бельо, което не е само сутиени. Не виждам защо трябва да се уточнява дали имат предвид само сутиени, само гащи или и двете. И са прави хората! Вие, ако изпирате това, което ще връщате и го слагате тогава в торбата, то има всякакви хора... Не мисля, че е редно да се връщат гащи! И то не, защото вие сте мърли и ще сложите непрани гащи, а защото наистина има хора, които ще го направят. Пък никой не е длъжен да търпи човешката глупост и мърлявост.  И друг път сме го дискутирали това.

# 616
Аз пък не мисля, че въобще е редно да се връщат неизпрани дрехи, от какъвто и да е вид! И дрехите, които не са бельо, съвсем спокойно могат да са в много, ама много неприятен вид/състояние...🙄 Търсих на сайта им, но така и не открих ясно да пише, че не може да се връща изпрано бельо, което е изцяло от текстил...Не съм длъжна да следя и техния фейсбук, влизам в моя фейсбук няколко пъти годишно.🙂

# 617
Естествено, че не е редно и нормалните хора не би трябвало да го уточняват това. Ма, ок, събирайте си гащите и ги носете. Скоро изхвърлих 60 броя гащи. В кофата за боклук до блока. Никога няма да ги занеса в Н&М. Вие носете каквото прецените, че ви е присъщо. На мен това не ми е.

# 618
И аз не виждам никакъв проблем в предаването на гащи за рециклиране. Друг е въпросът ако (както се говори) H&M не ги рециклират, а ги продават за втора употреба, тогава наистина не им трябват.

Наскоро разчиствах и предадох за рециклиране цял куп неща, включително и бельо, само че в общинските контейнери, не в H&M. Имах и едни 5 бр. чисто нови бикини, не бях уцелила с размера - без никакви скрупули ги пуснах в контейнера за дарения, не са носени изобщо, защо да не се възползва някой от тях.

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 20:33 от Ghibli

# 619
  • Mediterraneo
Баш HM да продават дрехи ВУ изобщо не ми се вярва. Аз на тях им нося парцали, не дрехи. Да, изпрани, но парцали. Да ги продават, ако могат. А и в основата на тяхната политика за събирането на текстил е точно рециклирането.

# 620
Вкъщи няма такова "текучество" на гащи. 😁 Няколко чифта детски бикини, добре изпрани, съм занесла в ХМ. Надявам се да не им е било чак такава драма, торбата ухаеше на прах за пране... 🙂 Предпочитам бикините да бъдат рециклирани, отколкото да отидат на някое сметище. Естествено, освен ако рециклирането от ХМ в България не е само на теория...🤔 Бих носила в контейнер за рециклиране, но не съм виждала такива, а само контейнери за дарения (там също като гледам всеки носи и изпрано, и неизпрано, и обувки, и колани, и какво ли не, виждала съм дори чанти с обикновен боклук- въпреки че си пише много ясно, че обувки и колани не се приемат, а текстилът трябва да е изпран).
Тарталета, мисля, че дрехите се продават като втора употреба- но не директно от ХМ, а от фирмата/организацията, която отговаря за събраните чанти с дрехи. Останалото отива за рециклиране...дано да е така не само на теория. 🤔 Аз слагам в чантите предимно дрехи, които е малко вероятно някой да иска да носи като втора употреба- но и които предпочитам да бъдат рециклирани, вместо да отидат директно на сметището...

# 621
Как пък видя кой какво носи, в подробности, че чак и изпрано ли е или не ?

А НМ, ако са си написали, че не приемат бельо не виждам за какво ще се циганите за две шепи гащи срещу част от колкото им беше там отстъпката

Последна редакция: вт, 04 яну 2022, 23:10 от noragami

# 622
Дори да не отиват за рециклиране, а във ВУ, то дрехите там се перат сухо и дезинфекцират ... тъй че кел файда, само хабите прах.

# 623
Как пък видя кой какво носи, в подробности, че чак и изпрано ли е или не ?

А НМ, ако са си написали, че не приемат бельо не виждам за какво ще се циганите за две шепи гащи срещу част от колкото им беше там отстъпката
Скрит текст:
Не съм сигурна към кого е адресирано това, но, ако е към мен...
Ами, вижда се, поне на "нашите" контейнери за дарения до Кауфланд. Редовно има купища торби отвън, скъсани, виждат се вътре обувки и разни други неща, които не би трябвало да са точно там...😉 Не съм проверявала дали дрехите са неизпрани, но поне дават вид на такива, в състоянието, в което изглеждат. Дрехи в чанта заедно с мръсни обувки...и да са били изпрани, за мен е все едно, че не са...А за ХМ- кой какво слага в торбите си и дали го пере няма как да знам. Но допускам, че има и хора, които не перат дрехите...
Колкото за отстъпката- ваучерите за двете торби ги подарих на приятели, на мен не ми трябваха. 🙂 Уточних вече, че на сайта на ХМ не видях да пише, че не приемат бельо.
Еvencee, аз го правя заради рециклирането, не толкова заради ВУ.

# 624
Здравейте, имаме метална поставка за четка и тоалетна хартия, която е стояща на пода, но забелязах, че частта, която е на пода има ръжда и е останало петно на плочките.
Има ли начин да се намаже с нещо тази част, която е стояща на пода, за да не изпуска ръжда и да не се цапат с нея плочките.
Чудех се за силикон, но за друго не се сещам.

# 625
Някакъв лак за метал?

# 626
  • София
Здравейте, имаме метална поставка за четка и тоалетна хартия, която е стояща на пода, но забелязах, че частта, която е на пода има ръжда и е останало петно на плочките.
Има ли начин да се намаже с нещо тази част, която е стояща на пода, за да не изпуска ръжда и да не се цапат с нея плочките.
Чудех се за силикон, но за друго не се сещам.
Ако не е голям участъкът за намазване - безцветен лак за нокти.

# 627
Аз бих залепила силиконов или гумен лист отдолу. Каквото и да е намазано/напръскано има шанс да се изтърка и пак да има ядове.

# 628
Ръжда се чисти с оксалова киселина. Доколкото разбрах от форума, се намира и в магазините за битова химия.

# 629
Аз махнах голямо петно ръжда на подпрозоречен камък с препарат от лидл. Пускат го в брошура. Не очаквах, че ще се изчисти, беше поне на 1 год.

Общи условия

Активация на акаунт