Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 802
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря ви момичета!
Утре обещавам и супа да си направя. Само да дойде утре.
Днес съм на: половин купичка макарони, кофичка кисело мляко, половин банан, две варени яйца и две препечени филии. Това в рамките на целия ден.

# 271
Давай, Джейми. Друго си е супичка. Ангелче, благодаря за снимката.

# 272
Джейми, стискам палци да се оправяш!Аз, когато боледувах, също не ядах.По половин банан на ден,за да глътна АБ-то.Също се чувствах адски изморена ,и като направих снимка , се оказа пневмония.
    Вале,адашче, не е честно така,ама никак.То не са красиви чаши и вкусни сладкиши,сега посред зима ,агнешка плешка.
    Благодаря ви за акълите а врагоуловителите!

# 273

Добро утро момичета Kissing Heart
Джейми днес донеси още по-добри новини!
Вале пак си приготвила вкуснящина! Как изкарахте празника?
Марулета влагоуловителите са с различни характеристики - трябва да си намериш точния за вашите нужди. В България не е така влажно и предполагам не ти е необходим с голяма мощнист и капацитет. В България не съм ползвала, но тук не става без....

# 274
Добър ви ден и от мен.
Джейми, кажи че си по- добре днес! Дано!

# 275
  • Германия
Джеймиииииииииии, яви се на отчет че те мислим.

И след второто кафе ми се спи и броя 1-3,1-3.... т.е. 2 не виждам Grinning

# 276
Добро ви утро! Не можах да спя снощи - това ме наболяваше, онова ме придърпваше, абе мани...

Джейми - добре си хапнала като за болен човек. Но бульони и супи също ще помогнат. Днес да си вече по-добре!

Англече - не знаех, че Маги имат и такива неща. Чета обаче на етикета, че има нишесте, захар и екстракт от мая. Тя пък за какво е?

Откакто имам бавната тенджера, бульоните сама си ги правя.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 11:08 от Смърфиетка

# 277
Добре съм. Опити да сготвя правя.
Едва преди малко се стоплих. Ледените вълни продължават и днес. Определено до 12 ч не съм много в кондиция. Сложих една свинска вратна пържола да варя за супа. Такова намерих в камерата. Отделно и родителите на учениците ми се грижат да ми повишат кръвното. Странно ми е тропането със краче, от страна на децата, ама те не са се метнали на гората. При положение че вече втора седмица виждат че ме няма. Та звънях и с ръководството да уточня как точно ще се случат неща като аз не съм на работа.
Отивам да се насилвам да ям.

# 278
Джейми, дано със супата дойде и подобрението ти. Ама освен да я сготвиш, трябва и да си хапнеш. Simple Smile

# 279
  • София/Севлиево
Джейми Hug

# 280
Джейми, гореща вода със сол за краката, горещи душове за стопляне и гореща супа/бульон за сърбане. Hug
Дръж се! Ще мине тази гад...

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 22:10 от Смърфиетка

# 281
  • София
Добро утро!

Болнички да оздравяват!
Успешен ден на всички!

# 282
Добро утро и от мен. Успешен ден. Джейми, дано днес рязко почне оздравяването.

# 283
  • при късмета
Добро утро!
Мерси за кафето!
Джейми, трябва да започнеш да се оправяш вече Hug
Ангелче, и аз благодаря за информацията! Никога не съм се заглеждала по готовите бульони. Преди много ползвах тези на кубчетата, но не за готвене, за пиене. Откак се е появил шефа не съм взимала
Днес е слънчево при нас, но духа силно. А следобяд трябва да утрепам 2 часа в центъра

# 284
Джейми, как си ,момиче?
   И при нас е студено.Щерката е болна - кашля и хрема.Прави тест, не е ковид. Или е истинала, или е някакъв друг вирус. Аз рано-рано сутринта ходих до един манастир наблизо.Вчера наша близка звънна, дали може да прати дреха на съпруга й ,че е на кислород в болницата, да му чете игумена молитва за здраве.Естествено,че като е с такава молба, не се отказва.Отидох, в 9 и малко бях там, а вече имаше две жени преди мен.От Силистра.Както и да е,чакам си реда навън,на една пейка под навес.Студено ,но приятно студено.Срещу мен Балкана,есенни багри,мъглата се вдига. НЯкакво много странно и нетипично усещане и състояние.И една котка/аз не обичам котки/  дойде и се качи на рамото,и седна там.На дясното,точно там, където много ме боли. И после на гърдите.Там нищо не ме боли, но две нощи не спя като хората, от мисли и притеснения за дъщеря ми.
    Дойде моят ред, аз казах защо съм там, дадох дрехата, игуменът ми каза къде да си сложа ръката , къде да седна  и зачете молитвата. Толкова някак си леко се чувствах, като в някаква безтегловност.И от очите ми се стичаха сълзи,но аз не плаках, не нарочно .Много странно усещане.Вярвах,че има смисъл и надежда в тази молитва и в това свещенодействие.Вярвам,че нашият близък ще се оправи.
   Аз не съм религиозна в смисъл да ходя на църква по канон.Но вярвам в Доброто,вярвам в съдбата , вярвам,че човек трябва да живее праведно. Когато изпитвам нужда,влизам в храма,паля свещ за здраве,за починалите.В последно време обаче, някак си се преобръщам и все търся упование в труден момент в Богородица. Незнам защо точно в нея , нямам обяснение.Имаме икона в нас на Богородица,подарена от много скъп и близък човек. Стои до входната врата,там където минаваме на излизане и на влизане в дома,някак си имам усещане ,че ни посреща и изпраща.
     Ох, дълго стана ,но не знам как най-точно да ви предам мислите си.Децата ми не са кръстени.Много искам да кръстим сина,той като че ли е убеден, иска го.Докато дъщеря ми е по -скоро атеист.
    Става въпрос за Лопушанския манастир.Преди време за него даваха и по тв,как една жена имала видение за вградена икона на Богородица.

Общи условия

Активация на акаунт