Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 795
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Айде, айде, извинения на пожеланията ми не приемам. Simple Smile Не го приемай буквално. Още по- добре да е в другия смисъл.
❤️

Благодаря, дами!

# 256
  • при късмета
Добро утро!
Вале, да ти е жив и здрав именника, да си носи името със здраве!
Джейми, как си?
Добре поспах днес, направо се успах. Гушки на всички и хубава седмица Hug

# 257
Вале жив и здрав да ти е Ангел.
Ще оцелея надявам се. Влязох сутринта да ви видя, но нямах сили да пиша. Кръвното при ковид падало потвърди личната. Моите близки граници са допълнение към цялата картинка от МЦ и малкото храна която приемам. Насилвам се ама не ми се яде. Иначе почвам втори АБ .
Видях снощната дискусия за АБ.
Обсъждам лечението си с позната, която като мен е +  . С тази разлика че в ковид зона са и изписали лекарствата. Симптомите и на двете бяха едни и същи като изключим моята екстра с кръвното. Та тя е на два АБ едновременно и утре почва този, който пих до вчера.
Току що направих поредните двайсетина крачки. Усетих аромата на сапуна.

# 258
Вале, честит да е Ангел! Жив и здрав! Flowers Hibiscus

Джейми - пий бульони, ама домашно правени. Нека тм да купи някакви кокали (говежди/телешки най-добре) от някоя месарница. Кокалите може да ги опечеш във фурната за 30-40 мин на висока температура, докато покафенеят, ама може и без печене. После малко сол, някакви зеленцучи и вода. Вариш на тих огън по-дълго време и го пиеш горещ, като чай! Ако понасяш люто, също му върви. Хем има много колаген и разни хранителни вещества, хем и се оводняваш. Най-добре е да се насилваш по малко да хапваш, но ако съвсем не става - бульонът е идеален.

Днес бях на фризьор. Боже, вече не приличам на герой от Хелоуин, хаха! Joy

# 259
Джейми Kissing Heart

# 260
  • при късмета
Джейми, ако трябва насила ще се храниш. Смърфи е дала много добра идея.

# 261
Също и да предложа супата за оздравяване на татко! Значи сега пилешката супа е тази, която се дава на болни, ама едно време не можеше да скочиш до магазина ей така за месо и хайде готова пилешка супа. Та той си има една страхотна супа, която е също толкова полезна и питателна и с коята ни лекуваше, когато тръгвахме да се раболяваме като деца.

Скрит текст:
Картофена супа със сирене и застройка на таткото на Смърфи Yum

Слагате 2-2,5 л.вода да заври на котлона. През това време си обелвате 800 гр - 1кг картофи. Нарязвате ги на по-едри парчета, не като за мусака. Wink Когато водата заври, слагате в нея картофите, сол на вкус и една хубава бучка масло (30-40 гр). Когато картофите се сварят (да кажем към половин час), дърпате от котлона и натрошавате вътре 150-200 грама сирене. Изчакайте 5 мин супата да се успокои и застройте с две яйца и половин кофичка кисело мляко, предварително разбити. Много важно! Супата се яде много, много гореща. То не може и да се яде, просто се сърба! Много й отива и лютичко. След нея се изпотяваш и всичко се подобрява. Може да се пасира също, ако някое дете е по-капризно.

Да ви е сладко!

# 262
Смърфи, спомням си рецептата. Чак ми се прияде и на мен.
Джейми, дръж се. Ако като бременна си се насилвала да ядеш за двама, е, сега ред да ядеш само заради себе си и си го дължиш.

# 263
  • София
Благодаря, момичета, за поздравите!
Понеже много ви се хапваше агнешко, хайде, от мен да мине:

Джейми, пий много течности, бульон, супа. Тялото си знае, не се насилвай да ядеш тежки храни.
И пиши, когато можеш, как си.

# 264
Майсторка си, Вале! Да ви е вкусно.

# 265
  • в сърцата на децата <3
Кафето пропуснах, но надуших агнешкото и ида! Валюци, жив и здрав да ти е Ангел!

Джейми, ако няма кой да върти супи, ето идея - от скоро (поне аз скоро ги открих) Маги имат течни бульони в стъклени бурканчета. Откъм състав са чисти, което ме изненада приятно. Има различни и от тях се разрежда с вода за супа. Можеш само да затоплиш и да си го пийваш с подправки и люто. Телешкият е много добър!

# 266
Абе, Валюци, ще заръфам монитора направо, а уж агнешко не ям. Браво! Майстор си! Hug

# 267
  • Бургас
Ех,Валентина!
Коварна жена!

# 268
Ангелче, благодаря, че сподели за тези бульони. Нямам идея как изглеждат, но ще се разтърся.

# 269
  • в сърцата на децата <3
Ангелче, благодаря, че сподели за тези бульони. Нямам идея как изглеждат, но ще се разтърся.
Ето снимки

Според етикета 3 с.л. от концентрата се разтварят в 1 литър вода за супа. Цената е 3.50 в кварталния магазин, в Метро е над 3.70.

Общи условия

Активация на акаунт