Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 807
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Джейми, добре е да се направи снимка. Да, знам, че някои го смятат за ненужно облъчване, но при Ковид, особено ако не минава само с два сопола дет се вика, е хубаво към 10 ден една снимка, защото ако се обърнат нещата и вирусната инфекция преминава в бактериална, това става около 7 - 8 ден.
Аз не смея да кажа правилно или неправилно е да се пият АБ. Ние и двамата пихме с мъжа ми, при различни лекари сме, бих казала доста добри и двамата. Но и ние боледувахме в началото, когато почти нищо не се знаеше за  вируса. Страшно съм благодарна на моята лекарка, че веднага ми включи АБ, защото  аз няма как да усетя, и наистина не усетих, кога нещата са се обърнали. АБ са нож с две остриета и риска след години света да се сблъска с резистентни бактерии е огромен. Но той е много преди Ковид, поради постоянното пиене на АБ за щяло и не щяло. Слава Богу имаме читава лекарка. Но и това е някак лично усещане. Аз преди години бях записала, децата при лекарката на Ма ко. Ми въобще не бях доволна, а ето - тя е.
Когато човек има доверие на лекаря си и това доверие е спечелено в годините, нещата са една идея по лесни.
Самолечение при хреми и прочие са напълно нормални. Но Ковид и самолечение е риск.
Джейми, умората е съвсем, съвсем нормална при Ковид и далеч не значи, че се влошаваш. Почти всичките ми познати я имаха като симптом. ММ също. С тая разлика, че той от ден на ден се чувстваше все по малко уморен и на 7 ден беше на пушка, а на 10 ден снимката му беше напълно чиста. А аз от ден на ден се чувствах по уморена.
Пиеш аспирин, нали?

Я кажете с какво да Мариновам агнешка плешка?

# 241
Вале, ако имаш свежа салвия- много ще му подхожда на месото. Ама за марината- нямам идея.

# 242
  • София
Аз ще сложа джоджен пресен, обичаме агнешкото с джоджен. Нямам салвия, нещо не я уважавам. Имах преди в градината, но я махнах.
Но плешката не е най крехкото месо и ми се иска да го мариновам.

# 243
Е, да, джоджен си е класика.

# 244
Вале обичаме агнешка плешка! В една купичка правя каша от червен пипер, черен пипер, сол, олио и с нея натривам обилно месото. Джоджена го слагам отстрани в тавичката на клонки.
Опитвала съм и марината с лимон /по гръцки/, ама не е нашето. То си е въпрос на вкус и колко е младо агнето Laughing

# 245
Сега ми се прияде печено агнешко.

# 246
  • София
Благодаря, Лейди, така ще го направя!
Мария, чувствай се поканена, а и на имен ден не се кани, а направо се ходи 😁

# 247
Ех, Вале, много мило, ама няма как.
Какъв ще е десерта за утре?

# 248
  • при късмета
Аз пък идвам да се фръцна, че се видях с Люси, фръц, фръц

При мен белодробно заболяване, независимо дали бронхит или пневмония, дори вирусна, не е мивало без АБ. Виж, ангини съм карала вирусни без АБ и гнойни със, но белодробно нищо не е минало без АБ. За снимката съм съгласна с Валето, даже личната ме праща всеки път като съм зле или не се подобрявам според очакваното, независимо, че е минала седмица или 10 дни от предишната. Най-добре показва състоянието на дробовете.
От педиатърката наистина съм много доволна. До сега 12 години не е дала грешна диагноза или изписала неправилно лечение, че после да трябва да се сменя или променя. Изобщо не изписва АБ на общо основание, напротив. Но и племеника е при нея, той започна с АБ на годинка, на шефа се наложи за пръв път дни преди да навърши 4. Имало е случаи дали за лечение, дали за въвеждане на храна от начало, за каквото и да е, да съм с някаква друга нагласа от това което тя ме инструктира. Винаги е обяснявала много подробно защо точно дава това и това или препоръчва еди какво си, много аргументирано. След 2-3 години изобщо престанах да имам очаквания или нагласи, каквото каже, правя го.
Моята също много обяснява. Големия проблем според мен, на повечето лекари, е че не обясняват и не се аргументират. Никога не дават алтернатива или да обяснят мотивите за решението си, просто го заповядват и толкова. А недай Боже, ако попиташ се държат все едно им сриваш авторитета и друго правилно решение освен тяхното няма и точка. Ето заради това отношение, а обясненията и алтернативите им влизат в неизменните задължения да обяснят, доверието към тях не клони към нулата, а под него. Като цяло.

# 249
  • Бургас
Ех,Валентина,как ми се прияде агнешко!

# 250
  • София
Добро утро!
Честити да са всички именици днес!
И моят Ангел да е здрав и все така добър!

Последна редакция: пн, 08 ное 2021, 10:06 от Валенцето

# 251
Вале, надуших кафето във фб и идвам да грабна и от тук.
Да ти е жив и здрав. На ръце да те носи!
Добро утро.
Джейми, как си?

# 252
  • София
О, Мария, тва с носенето клони към невъзможност. 😁😁😁😁

# 253
Айде, айде, извинения на пожеланията ми не приемам. Simple Smile Не го приемай буквално. Още по- добре да е в другия смисъл.

# 254
Добро утро!
Светъл празник!
Валенце да ти е честит другаря и дълги години да крачите напред заедно Kissing Heart

Общи условия

Активация на акаунт