Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 821
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
mariat точно моето кафе си сложила гарнирано със сто хапа. Направих странджанки за закуски и сега допивам кафето и ще почвам хапчетата.
Днес смятам и заявление за гласуване да подам. След малко ще го издиря на сайта на общината.
Този Шоколад днес ще си помисли преди да бяга.
Хубав ден момичета.

# 301
  • в сърцата на децата <3
Добро утро! Взимам си кафе и еееей онуй розАвото апче, преди да съм утрепала някой 😂
Поставих своеобразен рекорд - "работих" под 10 дни за едни измамници. И реших за себе си - приключвам с работа за български фирми. Това беше. За 17 години професионален опит нямам НИТО ЕДНА българска фирма, в която да не са мишкари и да не се опитват да правят "бизнес" по ганьовски. Най-много години съм работила за французи, подизпълнители на норвежци. Ами - нищо общо с никоя българска! Ама НИЩО! Не, че нямаха трески за дялане, особено предвид българските шефове, но французите си държаха бизнеса на къса верижка и работата вървеше. Дори те, обаче, разбраха, че в милата ни рОдина нещата са толкова прекрасни, че по-добре да работят с тайванци. В резултат на това се изтеглиха от пазара преди няколко години...
А аз ще се посветя на моите си неща. Благодаря на момичетата, с които си комуникираме - и за поръчките, и за обясненията на някои специфики ❤️
Да знаете, че редовно ви чета, но нямам особено много за разказване.

Джейми, как си днес? Взимаш ли и някакви витамини, изопринозин? От изопринозина съм много доволна, ама е скъп...

Кой вчера каза, че започва коледното чистене? Захващам и аз от днес 😂 Че като се знам каква съм загоритенджера, до Коледа ще станат нещата.

Прегръдки на всички и се пазете!!! 😘

# 302
Добро утро!

Не ми се нравят хапчетата....
Джейми Kissing Heart
Ангелче голяма прегръдка от мен! Как са децата?

# 303
Голям разбойник тоз Шоколад! Joy Мъничък е още, ще отнеме време за дисциплиниране.

Прозорците са за чистене, ама вече е студено за такова упражнение. И имам дрехи за изхвърляне, но ще видя тук дали не мога да ги даря някъде. Не съм виждала контейнери за дрехи.

Пия второ кафе, а очите ми продължават да се затварят.

# 304
  • при късмета
Добро утро!
Джейми, добре звучиш, радвам се
Ангелче, гледай от добрата страна, че бързо са станали ясни нещата
Калинче, не го ли пускате сам на двора? От време на време се налага "възпитание", няма начин. Ама как като ви погледне с тези очи?
При мен скука, нищо интересно
А сега виждам, че Смърфи пак за прозорци говори. Да не съм те чула! Моите все едно не съм ги пипала. Спирам да се ядосвам на такива работи
Фло, къде се загуби бре?

# 305
А сега виждам, че Смърфи пак за прозорци говори. Да не съм те чула! Моите все едно не съм ги пипала. Спирам да се ядосвам на такива работи

Аз затова ги мия един път на година, на пролет. Ама до есента си плачат за второ миене, но аз се правя на приятно разсеяна до пролета. Joy Има фирми за почистване тук, ама навън е 5 градуса. Не съм сигурна, че е удачно. Проблемът ми са прозорците откъм кухненската част. Навсякъде другаде има пердета/тънки роло щори и нищо не се вижда, ама там има само едни римски щори (за затъмнение са) и през деня стоят вдигнати, иначе ще сме като в пещера. И като блесне слънцето насреща и всичката мръсотия избива. Ама като минавам оттам си махам очилата, та да не виждам. Joy

# 306
Привет!
   Ах, този Школадчо!Сладур сладък!
   Аз бачкам, ама сега нямам много клиенти.Чакам щеркинса да дойде да пием чай, каза че до Лидъл ще ходи.
   По повод работата за българска и чужда фирма не мога да се изкажа от опит. Но имаме приятел, който има хотел в Германия.  Току - що мина да се видим и стана въпрос за смазаната немска машина.Той работи 6 месеца в годината- три месеца за банковия заем за хотела, 3 месеца за себе си.
    Синът ми работи за американци. Снощи имаха среща .Искат хората от екипа да дават идеи за подобрения и оптимизиране на системата на работа.Нашият цял следобед се готви. Нищо  и  никакъв "пикльо" на 1 месец работа, взели му идеите под внимание и очакват от него и айти - то на фирмата да ги презентират. И той доволен,щастлив,ще хвръкне. Че изобщо са го забелязали,че е в екипа.
   Аз за малко съм работила за друг работодател, освен съпруга ми, затова не съм критерии,но смятам, че има и г компании, които вървят по правилния път. Но манталитетът ни трудно се променя. Ние знаем и разбираме от всичко, а ако можем пък нещо да си скатаем,даже и химикалче, направо е супер.

# 307
Марулетка - щеркинса е щерката, нали? Тя как е? Оздравя ли? И къде е тръгнала за Лидл? Нали трябваше да пази леглото?
Все щях да те питам за бившето гадже на синковеца. Той е преживя, нали? Иначе поздравления за работата му!

# 308
  • при късмета
Аз навсякъде съм с щори, които са пуснати, но стоят отворени, не мога да стоя на тъмно като къртица аз. В кухнята няма нищо, а от едната им страна ми е печката и там чистя редовно, защото става свинщина. На старото място на южни прозорци нямах нищо за затъмняване, тук повечето са ми западни. Най-ме дразнят отвън, като завали стават много мръсни, цялата прах навън е полепнала по тях.
марулета, как е дъщеря ти? Бързо да се оправя и тя и вашия близък!

# 309
  • в сърцата на децата <3
Лейди, добре са децата, благодаря. Каката е ДО от вторник насам, дребния е на градина. Шоколадчо придобри ли се 😁

Марулета, приемам, че е възможно и да съществува бг работодател, който да работи по западен модел, но аз такъв не съм виждала. Все с нещо, поне НЕЩИЧКО трябва да "прецака" служителя. Дали с извънредна работа, дали с липса на почивки, дали с измислени глоби, дали с ощетяващ договор... Сама виждаш американците, с които работи сега синът ти - коя нашенска фирма ще го направи това? Не съм чуждопоклонничка, но дори заклет патриот като мен вече се отчая и съвсем сериозно обмисляме да се преместим в Дания. ММ работи за датчани и дори му предлагаха да се преместим семейно там. Към момента не виждам особени минуси на такова начинание - в класа на дъщеря ми от 19 деца 16 са ромчета. Не ми пречат, но детето взе да говори на цигански! Ето това вече ми пречи. Какво ще изгуби тя ако е в друга държава? Ще научи езика за по-малко от година, нататък са само плюсове. Мъжа отива с осигурена работа, кола и къща, а заплатите за специалист като него там са страхотни. Не знам... Последните две години все по-често го обмисляме и като едното нищо накрая ще си хванем багажа и ние. Аз съм човек, който много си обича страната, но държавата ми пречи всячески.
Поизмрънках днес 😁

# 310
Ангелче, децата и тяхното добруване са приоритет, нали? Всички си обичаме страната, но се опитай да видиш общата картина без да влагаш чувства и патриотични емоции. И ще разбереш, че при вашето положение, отдавна е трябвало да си събрала куфарите и да сте там. Децата са много адаптивни и бързо ще се нагласят към новата ситуация. Животът не е безкраен и направо лети. Сега, ако трябва да се започне от нулата, нещата са различни. Но вие ще имате летящ старт, както се казва. Замисли се над случващото се в БГ в момента, а и последните години и честно с ръка на сърцето кажи дали смяташ, че е нормално? Здравеопазването ли, образованието ли, правната система ли и т.н.... 
И ние мислим за постоянна имиграция някъде из Европа, ама в онази, по-западната й част.

# 311
Ангелче - България винаги ще бъде обичана! Аз на твое място, при такова предложение - не бих се и замислила. Децата изобщо не са проблем - Кратун на 8г изобщо и не усети преместването, а му трябваха 3м. да навакса с английския от нулата, като учителите казаха задължително в къщи да му говорим само на български.
Млади сте, децата са ви малки - сега е момента за предизвикателства! Винаги можеш да се върнеш, ако не се получи! Но ако не го направиш, винаги ще остане съмнението......

# 312
Ангелче,ама аз съм горе - долу на твоето мнение. И ако съм на ваше място, вече да съм в Дания. Обичам България ,
 но чак от такъв патриотизъм не страдам. Човек може да бъде щастлив навсякъде, ако се чувства добре и е с обичани хора.Мен още ме е яд , че дъщеря ми не замина да учи в чужбина.Но това пък си е нейно решение.
    Благодаря,че питате за дъщерята- щеркинса. Добре е тя. Влезе в 9-я месец, щъка насам -натам. Чувства се страхотно. Изглежда добре, само дето в лицето е като питка.
   Сестра ми ходи да вземе епикризата от майчин дом- абсурдно е. Водили са я по две пътеки,два пъти по 7 дни.Първата е за кървене, което е абсолютна глупост, такова нещо няма.То детето си каза още тогава,че скъсените шийки са в друг  сектор,не там , където е тя. След това има един ден, в който я водят изписана, тя тогава нямаше храна. И втора пътека от 7 дни - фалшиво раждане. И това е глупост,защото тя няма никакви контракции,родова дейност или каквото и да е. Всичко е за едни пари. И то в Майчин дом,а и не само. Не ги е срам, да подлагат бременни на такъв стрес! Като я изписваха й казаха - ти къде ще ходиш, ти ще родиш на Петрохан. Слава Богу , един месец след това тя е добре.

# 313
Здравейте😊
 Първо, се извинявам че така нахлувам тук.
Дълго време се чудех дали да пиша в тази тема. Дали мога да се присъединя към нея.
Но напоследък се замислям много над един въпрос и реших, че тук е мястото да го задам. Вие сте по-опитни от мен и ми се иска да чуя вашите мисли по конкретно този въпрос.
Първо да разкажа малко за себе си. На 33, омъжена от 6 години, с дъщеря на 4 и половина.
Не работя от малко над година. След бърнаут и неудовлетвореност от работа, паник атаки и някои проблеми, които прерастнаха в изтощение реших да я напусна и сега съм в къщи. Много трудно взех решението, днес не съжалявам и знам, че направих добре и единственото възможно за да се съхраня психически и физически решение.
Така, че домакиня съм си отвсякъде 😊Гледам си детето, готвя, чистя(не съм маниачка, а по-скоро хаотична и неподредена).
Занимавам се с хобита си(които са много), понякога докарвам някой лев от едно малко начинание, което започнах преди известно време. Чувствам се добре в тази си роля.
Но проблема е, че околните като чели не го приемат. Работа ще започна само ако е или на 4 часа или два на два или нещо свое.
Не знам при вас кое е наложило това решение и как ви кара да се чувствате, но искам да ви попитам как реагирате когато ви питат "защо не работите? ", "ти няма ли да почваш работа?", "търсиш ли нещо? " "какво правиш по цял ден? ", "абе ти си си най-добре? ", "хайде, правете второ или почвай работа," не може вечно айляк"," а осигуровки, а пенсия как ще имаш? "и подобни подмятания и то в повечето случаи от най- близки хора.?
Мен много ме нараняват такива думи.
Искам да работя, но има неща които няма да приема като вид работа вече.
С мъжа ми сме преценили, че към момента така ще е. Справяме се и аз се чувстам добре като домакиня. Но такива коментари ме изкарват от равновесие.
Излиза, че по някакъв начин съм нападана, защото съм решила да не работя. И хората не приемат това.
 Самата аз съм станала особено чувствителна по темата и само да се засегне това ме нагнетява.
Да, зная, че не живеем за чуждото мнение, но мен ме жегват такива думи и ме карат да се чувствам зле.
Не знам дали направих добре, че писах тук, но помислих че вие ще разберете. Не знам дали сте обсъждали тези въпроси преди в темите ви, хвърлям отскоро по някой поглед тук.
Виждам, че сте задружни и се познавате добре, което е много хубаво.
Темата е приятна и искам да съм част от нея 😊

Последна редакция: пт, 12 ное 2021, 15:15 от Caroline_Bingley

# 314
  • в сърцата на децата <3
Каролин, първо добре дошла!
Второ - "домакия" е работа. Работа 24/7, 365 дни в годината, без отпуска и болничен. На тези, които питат, съм отговаряла, че работя. Чистачка на поне 2 часа, готвачка още толкова и минимум 8 часа детегледачка. Това са едни сериозни заплати, които НЕ ИЗЛИЗАТ от бюджета ни, защото го работя аз. Отделно изкарвам от хобито си. Не знам защо последните години (50-60) стана обидно да си "просто" домакиня. Основната функция на жената е точно да бъде домакиня, да отгледа децата си, да сплотява семейството. Не, че да имаш кариера е лошо, но не и с цената на семейното щастие. Поне това е моята гледна точка. Щом си добре - гледай си кефа и си свиркай. А до пенсия... Да сме живи и здрави.

Общи условия

Активация на акаунт