Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 49 906
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
  • при късмета
Каролин, добре дошла! Ангелчето ти е казала, моето мнение се припокрива. С тази разлика, че не ми се налага да отговарям на такива въпроси. Става дума от време на време, но мен лично не ме засягат такива въпроси. Щом можете да си позволите да работи само единия, си е ваша работа как ще си организирате ежедневието и домакинството. Точка по въпроса. Просто спри да се връзваш на хората, макар и да са ти близки, да си говорят. Не звучи лесно, но повярвай ми, като го направиш ще се учудиш колко е всъщност

# 316
Добре дошла и от мен , Каролин! Аз съм най-новата , преди теб. Супер готино е в темата!
     Ако ти и съпругът ти сте окей с твоето домакинстване, изобщо да не ти пука кой какво казал.Аз нямам пречки в такъв случай да ги отсвирвам.Близки, които ти задават въпросите по този начин , колко да са близки?! Ако пък не си и финансово и по никакъв друг начин зависима от тях, изобщо не дължиш обяснения.
    Иначе съм абсолютно на мнението  на Ангелчето и Мако.
    Някой ме пита дали синът прежали гаджето - май да. Поне такъв вид дава . И това чудо мина, ама една седмица си беше драма голяма. Хахахах, аз му казвам, че така се трупа опит, той вика "Ти не знаеш какво е".   Абе, сине,
 майка ти не е расла в аквариум.Сега учи и работи, доста поработва, в смисъл, че се ангажира много.Харесва му, вижда начин да расте нагоре, съответно парите скачат. А нашият е такъв чичо Скрудж, че много уважава парите.

# 317
Добре дошла.
Аз не смятам, че е срамно да си домакиня. Имах скоро зададен един подобен въпрос, който контрирах с отговор и не последваха други подобни въпроси. Иначе си признавам, че ми се работи.

# 318
  • София
Привет, момичета.
КАРОЛИН, Добре си дошла. Flowers HibiscusПравилното място си избрала. Ще се чувстваш прекрасно, повярвай ми. Недей да плащаш данък обществено мнение. Най-важното е какво сте решили в семейството. От там нататък, кум, брат, сват - отсвири ги.
МА КО, ето ме. По заповед на домоуправителката се явявам немедленно (незабавно)
Отдавна имахме билети за две седмичен престой при децата ни в Централна Европа. Почти се бяхме отказали и като наближи времето за пътуване, изведнъж решихме да тръгваме. За един ден направихме антигенните тестове, събрахме си багажа и се метнахме на самолеДа. Изкарахме чудесно. За седмица щерката беше в София на зъболекар при брат си. В същност ние помагахме на зетко да гледа децата или още по-точно казано, гледахме зетко и децата. Grinning Той пък ми се отблагодаряваше с един от най-новите шоколади с вкус на Рафаело и италиански сладолед. Даа, много е вкусен италианският сладолед, но руският е още по-вкусен. Направен е от истинска, високопроцентна по масленост сметана. Прибрахме се снощи. Днес оправям багажа, прах, простирах, оправях си маникюра и педикюра. Гаджето и синът заминаха за един ден до село, под предлог да нагледат къщата. Може би по-скоро да си омилеем след двуседмичния непрекъснат контакт. Stuck Out Tongue Winking Eye
Във Виена, въпреки Ковида всичко изглежда спокойно. По улиците са без маски, в магазините са маскирани. Няколко пъти ходихме до един голям магазин, нещо като МОЛ, но още по-голям. Никой не ни е искал Сертификати. Децата учат присъствено. Макар и да има още време до празниците, тук там вече се появява украса. Влияе на настроението, усещат се приближаващите празници. На 10.11 отбелязахме 13 рожден ден на голямата внучка. Освен другите подаръци й купих една книга по японски, която според нея е за началници, а се оказа, че е за начинаещи. Joy Обяснихме й каква е разликата м/у началници и начинаещи. Детето много сериозно ходи на курс по японски и за да я стимулираме родителите й са й обещали екскурзия до Япония, а ние ще й подарим билета до там. След български, немски и английски, подхвана японски.
Та такива ми ти работи. От там по телефона не ми се пишеше.
От днес вече - ежедневие. От понеделник съм на тръстиката.
Всичко съм изчела, запозната съм с обстановката в темата. Blush
ДЖЕЙМИ, желая ти скорошно оздравяване! Hug
ЛЕЙДИ, разсмя ме с Шоколад. Оказва се, че е обидчив. Ти да видиш! Joy

# 319
Добре сте си изкарали, Фло. Звучиш щастлива и презаредена.
Честита да е внучката. Да научи И японски. Моето момче също обича Япония и иска да я видим. Една от спирките задължително ще бъде кафене с котки или кучета....забравила съм какво точно ми е обяснявал.

# 320
  • при късмета
А ето къде си се изгубила, куни чуа, Фло сан. Както винаги прекрасен разказ, да ви е жива и здрава рожденичката!
Мария, с котки има кафенета там
Може ли някой да ми метне рецепта за царевичен хляб, ако има под ръка? Завлекохме се с една приятелка на диетолог, дълго е за разказване, не съм много впечатлена, каза само брашното и захарта изцяло да изключа. Имам съмнения в мнението му, утре ще пиша, че е дълго

# 321
Ма ко, няма царевичен хляб без пшенично брашно. Няма какво да направи спойката с царевицата, която не съдържа глутен.
Моята щерка си обърква хубаво лелено брашно, оризово брашно, брашно от елда, слага сол, вода и обърква на каша. После с мокра ръка разстиля върху хартия за печене и пече.

# 322
  • при късмета
И аз установих, че няма само с царевично брашно. В една рецепта пишеше + едиколко си грама безглутеново брашно, та ще разгледам какво има като готови смеси по магазините. Освен откъм отслабване, въпросния диетолог твърди, че имам глутенова непоносимост. Не съм правила тестове, но не много, а пре-много се съмнявам. Първо, до сега да съм го установила или личната или някой от толкова доктори с различни специалности, които съм обиколила. Второ, ако аз имам глутенова непоносимост, шанса детето да няма е безкрайно малък, и ако и аз и доктори сме пропуснали нещо с толкова много симптоми, то педиатърката нямаше да го пропусне по никой начин и да го пропуска цели 12 години. Абсурд, толкова деца минават през нея с този проблем, от вратата го разпознава. Както и моята м/у другото, защото все повече се увеличават хората с такава непоносимост.

# 323
  • Германия
Я как сте се разписали днес, много ви се радвам.
Каролина добре дошла, то всяка жена е подходяща за темата, не е само за неработещи домакини.
Да дам и аз моето мнение по въпроса ти. Щом твоят мъж няма проблем с това, че "не работиш" какво ти пука за другите какво казват. Парирай въпросите, че не е тяхна работа или че имаш толкова качествен мъж, че не се налага да работиш за пари. Ма много ги обичам такива дето все знаят по-добре от нас самите, какво е добро за нас.
Аз дълги години работех от вкъщи и като чуех - ти не работиш или лесно ти е на теб (твойта е лесна) им предлагах да се сменим, да ги видя до кога ще издържат без почивен ден, без отпуска, и с работа не 8 а 24 часа на ден.
Но трябва да си избереш няколко реплики с които да ги режеш че не е тяхна работа това.

Ангелче, и аз се присъединявам към общия хор. Заминавайте. Мисли за бъдещето на дъщеря си, а за циганският не се ядосвай, в цял свят се говори и ще може да се разбере със мургавите събратя Joy А любовта към родината - тя си остава, даже става по-силна.

Фло, както винаги разказваш много интересни неща, обичам да те чета

Марулетка, само докато четях за епикризата яхнах метлата, но няма да коментирам тия търгаши. Според библията Христос ги е изгонил от храма, ама в съвремието те са се настанили по болниците. А дъщеря ти да стиска кълки още малко да влезе в зодията ми, не си давам стрелчето на скорпионите Kissing Heart

Ауу, какво се разписах, стана цял ферман, кой ще ме чете. Хайде хубава вечер от мен-

А, всъщност къде се загубиха новите момичета - Карамелка и другите

# 324
Добра вечер и от мен!
Каролин добре дошла и от мен Kissing Heart Аз съм управител на фирма "МДК-ООД" - сиреч тези в дружеството са с ограничени отговорности, а аз с неограничени LaughingLaughingLaughing Това е за всички, които нездраво се интересуват от "работния" ми статус.
За приятелите ми МДК е абревиатура от мъж-дете-куче Sweat Smile
Един съвет от мен - гледай си мъжа и детето и хич да не ти пука за околните, че роднините са до време, а после си оставаш ти с другарчето.... А приятелите, ако не те разбират - то те не са ти приятели....
Марулета браво на младежа! Парите трябва да се уважават, за да те уважават и те!
Фло добре завърнала се Heart Eyes Посмях се на внучката ти за думичките, но у дома е същото... "За утре ми приготви халва" FlushedFlushedFlushed гледам като пукал...."Ще ходя на басейн" LaughingLaughingLaughing а той искал хавлия............
Мако не знам с какви оплаквания си, но мм има проблем с "киселини" от години. Правени са му куп изследвания тук, вкл и скопия, и за бактерия - всичко е ок. Реши да мине на "диета" заради колограми и започнах да правя хляб с различни безглутенови брашна, спря да пие прясно мляко като вода /5л на седмица/ и се успокоиха нещата /е - пие и предписани хапчета/, но ако сме навън и яде нещо с бял хляб, въпреки хапчетата - корема се "обажда". Моя "безглутенов" хляб е в същите пропорции за машината като белия, но брашното ми е 50/50 безглутен/пълнозърнесто пшенично. Не използвам бяло. Ако го оставиш машината да си го изпече става "тухличка" - не е така "пуФкав". Аз само го меся там и после правя 8 бургер-хлебчета, оставам да се надигнат и пека на 180 за 35мин. Така е по-удобно за сандвичите за работа и училище.
Само от царевица стават плоски питки и не ми харесва. Ама Смърфи е експерта по царевичните питки от Колумбия Wink
Мария ще пробвам рецептата на младата дама!
БаЯ какви ги вършиш ти докато се спотайваш?
Изчистих ВСИЧКИ листа в градината.... Преди малко излизам да разходя кучето и едни ветрове са си направили сбирка..... В градината не се вижда трева - всичко е в листа..... Гледам дърветата - има още да падат Rage
Айде лека ви нощ Kissing Heart

# 325
  • Германия
Калинка, вихря се из форума и ръся непоискан акъл Joy
Ама аз съм си такава и в живота, като ми се говори хич не ме интересува на някой слуша ли му се, но ако не ми се говори мълча като пукал Joy

Ще ти се карам, да знаеш, никакви снимки на Шоколачко не пускаш, заради него следя и кучкарската тема, въпреки че ми идва тежка.
Много ми хареса МДК-ООД.
Аз също много страдам от киселини, до толкова, че нощно време съм се събуждала задавена от киселините и не мога да си поема въздух, единия път мислех че ще хвърля топа. Откакто спрях хляба, изобщо въглехидратите се оправиха доста нещата, но трябва да спра да ям сладки неща вечер. Другото което ми предизвиква киселини е киселото мляко, но него няма как да го спра. Само не трябва да забравям когато съм го яла да не пия сода след него, че се надувам като плондер Joy

Хайде лека ви нощ, ще ходя да се вихря другаде

# 326
  • при късмета
Нямам проблем свързан с алергия или храносмилане от глутен. Както казах, такова нещо не се пропуска и от най-некадърните доктори. Имах или по-точно имам язва на дванайсетопръстника, не на стомаха, установена още на 15. Към момента е калцирана повече от 10 години и не ми дава ядове, свързани с някаква храна. При изключителни случаи се обажда на нервна почва и това не ми се е случвало от години и за последно беше много леко, нищо общо с кризите които правех.
Единствения ми проблем в момента е подуването, но не на корема. Пак записах час за ендокринолога, който се наложи да отменя. Свалих един пръстен преди повече от седмица, защото пак много рязко ми се надуха ръцете, пръстите по-точно, а следата от него още стои. Стоял е на пръста ми само ден след надуването.
Диетолога беше между другото, за компания на приятелка. "Прегледа" и установяването на храни, които не трябва да приемам се състоеше в слагане на разни ампули с различен състав на гърдите ми, аз лежа, а ръката ми е вдигната нагоре, той бута, а аз трябва да противодействам. Така установи глутеновата непоносимост, захарта, а и  прясното мляко, но аз така и така не го пипам. Joy Но трета приятелка твърди, че има цели 5 примера пред нея, минали през този човек и подобрили значително и фигурата си и здравословното си състояние. Едната жена я познавам, свалила е над 40 килограма, само не знам за какъв период. И някакви добавки ми даде, още не съм ги взела, освен магнезии, цинк, витамин Д, който така или иначе взимам, имаше нещо друго, което той доставя, не му запомних името. Не ми пречи да опитам да спра глутеновото брашно и захарта, няма да се пъна на всяка цена, ако ми се получи. По-важното към момента ми е да установя от какво е подуването и да направя изследванията за ИР, защото това би могло да се окаже здравословен проблем. Отслабването ми е на втори план. Май вместо него ще послушам масажистката и тя изготвя хранителни режими и каза, че има и такива при които дори да си с ИР не се лишаваш от абсолютно всичко, важното е да не допускаш следващата фаза - диабет. Като ме прати на изследванията ми каза да ям каквото искам, включително хляб и захар, да спра единствено пакетираната храна. Навън дори пица и дюнер може да си вземеш, да не е нещо, което срока му на годност и вкуса след година са същите като току що излязло от цеха. В интерес на истината при карантината такива глезотийки бяха изключение, а по принцип ядем поне 3 пъти седмично нещо такова и панталоните ми падат само за няколко дни. Преди един ден така, един иначе, сега е трайно падането на гащите, а съм яла хляб през цялото време, даже 2 пъти пица поръчвахме. Но подуването на крайниците явно не е свързано с качването на корем, защото при тях проблема стои. И пръстите на ръцете са постоянно подути и най-хлабавите ластици на чорапи оставят следи

# 327
Добро утро.
Лейди, не очаквай от рецептата на щерката кулинарно "уау". Но тя си го харесва така. Нейна измишьотина. Онова с хавлията ме разсмя с глас.
Ма ко, съветвам те да си направиш изследването за ИР (ама пълното такова- трикратен профил на кр. захар+ трикратно инсулин). Друга причина за подуване може да е някой хормонален дисбаланс свързан с предмено. Но, от разказа ти, че по време на карантината нещата са се подобрили, е малко вероятно.

# 328
Добро утро прекрасници!
С Шоколад ви сервираме кафе в изчистената градина Laughing

Мако лошо няма в съветите - всеизвестна тайна е, че бялата захар, бялото брашно и солта са "отрова" за тялото. Ние свикнахме с хляба от черна ръж+пълнозърнеста пшеница. Правя и разни други вариации с хуск, царевица, ориз и т.н. Много обичаме и крекери от бадемово брашно+кокосово+моцарела.
Определено консумацията на хляб рязко спадна - засищаш се малко, но не личи по килограмите Laughing
За себе си установих, че възраста си има своите недостатъци.... Преди по цели нощи не съм спала и на сутринта си изглеждам нормално, обаче сега.... ако не спя когато и както трябва, както казваше баща ми "Не минавай покрай кокошките, че ще спрат да снасят!" LaughingLaughingLaughing Ако ще пътуваме с колата повече от 2 часа - задължително съм с чорапи за пътуване в самолет - иначе жестоко ми оттичат краката и после с дни не се възстановяват. Старая се всеки ден да вървя 10км и да си правя йогата редовно - когато пртопусна буквално се сковавам.....
Ти си млада и трябва да откриеш кое ще ти помогне с подуването, че с годините не става по-добре. Не става въпрос за алергия и непоносимост, а че с годините започваме да усвояваме по различен начин храните....
Мария не се знае преди да се опита дали не е "ау" - малко моцарела, малко розмарин могат да променят нещата Bowtie Българския речник на Дългун е на 8 годишно дете за съжаление. Може да чете по-добре отколкото да пише /замества на моменти кирилицата с латиница/, но вече много рядко го прави....Той говори на български само в къщи. Ако иска да обясни нещо използва английски думи, поправям, но ако не е често използвана дума я забравя....Има много смешни ситуации. На една екскурзия се беше запознал с българка на неговата възраст от Плевен. Питам го на какъв език са говорили, а той ми казва - на английски, че не разбрах повечето думи които каза на български Laughing
Джейми как си днес?
Плана за днес е да изрина стаята на Кратун и отново да се опитам да имам чиста градина.....
Спокоен и усмихнат ден ви желая!

# 329
Лейди, не пипай градината,виж какви багри и красота!
   Аз съм казала на моя син, че ще ми плаща вече,когато му оправям стаята. Абе то няма такова бунище!!!
   Вече ми дължи 60 кинта, днес ще станат 80. Веднъж в седмицата, 20 лв. Ако не , да чисти сам,но по моите критерии. Като се изнесе от нас, да си прави каквото си иска. В моят дом,моите правила! Точка!
    На работа съм аз, следобед и утре ще работя домакиня.Като затворя на обяд ще отидем с щерката до манастира, за който ви писах. Да оставя дарението от нашите хора, за молитвата за здраве.
   Вчера на две близки семейства са се родили внучета- една мома Моника и един момък Антон.Наближава , хора!

Общи условия

Активация на акаунт