Домакини 78/ Усмихни се, и светът ще се усмихне с теб

• 54 091
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • при късмета
Мръднах набързо до една приятелка да ѝ оставя малко работа. Брашно от лимец взех като най-неутрално на вкус, ще видя какви ще ги мъдря. И хлебопекарна нямам вече, това допълнително затруднява изпълнението.
Ангелче, вече номерца ще раздаваш, да си спазваме реда Joy Сега сериозно, може да разчиташ, ако имаш нужда от нещо и мога да помогна
Бабче, не го ли пребори този вирус? На мен нищо ми няма, този път наистина бързо се възстанових. Както казах след последните 2 бронхита месеци се задъхвах, а сега и стълби (с които имам проблем по принцип) и баира от пазара взимам с торбата без проблем.
Навън уж слънчево, ама много по-студено отколкото изглежда. Като си представя, че идва зима .... Смърфи, разкош, разкош, ама само на снимка Joy На теб къде ти харесва повече, Украйна или топлите Колумбия и Малайзия?
Да питам, ако някой знае. Теста за антитела разбрах, че трябва да направя около месец след съмнения за ковид. Обаче месец след положителен тест или месец след излекуване, това не разбрах?

# 376
Ма ко - ти как мислиш? Stuck Out Tongue Winking Eye Само кажи и куфарите за топлите държави ще са събрани за минутки. Сняг, ако може само на снимка, ще е най-добре, ама няма да се разминем и тази зима.
Щах да ти пиша за глутена - ако наистина имаш проблеми с него, трябва много да внимаваш не само с хлебните неща, ама и с всякаква пакетирана храна. Не можеш да си представиш на колко места слагат глутен. Затова щях да ти предложа да си направиш експеримент - за две седмици яж само домашно готвено/приготвено месо, риба и рибни, яйца и зеленчуци. Ако можеш без млечни и бобови - още по-добре. Знам, че хранителните навици трудно се променят, но ако имаш подобрение за тези две седмици, ще знаеш къде е проблемът.

За теста - около 40 ден след първия симптом е най-добре. Поне така съм чела. След преболедуване тялото продължава да изгражда антитела и даже на места казват два месеца.

# 377
  • в сърцата на децата <3
Ма ко, тесто от лимец е тегава работа. С мая пък - съвсем. Пробвай содена питка, но пак не очаквай чудеса. Глутенът на еднозърнестия лимец е най-мек и лесен за обработка, ако нямаш цьолиакия (тва така ли се пише?!) не е чак такава драма. Но зависи и от количествата. С ИР или диабет да ти кажа честно - нЕма а стане номера с 'лЕба. И с хапчета няма да стане, вЕрвай ми. Ако искаш надникни в темата за ИР, на първата страница в поста има страхотни линкове. Аз лично обожавам книгите на д-р Фънг - стилът е страхотен, лек и много достъпен. Мисля, че подходящи ще са "Код Затлъстяване" или "Код Диабет". Не се хващай за думите в заглавието, като съдържание са близки и много припокриващи се.

А за номерцата не знам, ама билети за шоуто може и да пусна 😂😂😂

# 378
  • при късмета
Прясно мляко каза да не консумирам, на изрично каза, че сирене и кашкавал мога да ям без проблем. Бобовите също ги провери едно по едно, с нито едно няма проблем според него. Диетолога изобщо не го считам за доктор и това което ми е казал ще го спазвам само откъм диета, не за определяне на здравословно състояние. Като направя изследванита за ИР може друго да се наложи. Това е за сега. Хич няма да чета предварително, да се напрягам. За 44 години не ме е ликвиридало или не съм направила диабет (най-общите показатели в изследванията които правих преди 3 месеца са в норма), десетина дни не са от значение

И аз искам в топлите страни, ама вече и в куфари не пускат без тест Joy Ама ей на, Ангелчето ще ни измисли забавление Joy

# 379
Привет!Ма ко аз не зная.
  Ангелче, аз съм нова в темата и не знам точно историята,но смятам,че не бива да правим прекалено много компромиси със себе си.Нито в името на брака,нито в името на децата.Те като пораснат си хващат пътя и живота, и така е редно, а нашият живот е вече минал.Човек дължи преди всичко на себе си щастие и спокойствие.Само така можеш да си пълноценен партньор, родител,син,дъщеря.Аз така смятам, това съм говорила винаги и на дъщеря ми.
    От 4ма гласоподаватели у дома,само аз гласувах.
   Вале,  точно така си представям почивния ден,като на снимката. Уви,не ми се получава никак в последно време. Вчера,тъкмо смятах да прилегна с едно книжле и комшията ме извика да колим зайци.Моите зайци, ама той ми е ментор.И вика "Идвай, готови са".
   При нас е студ , ама приятно студено.Имах служебно ходене по банки и пред едната срещнах дъщеря ми.Та леко се отклоних от трасето, влязохме в два бебешки магазина.Баба купи на принцесата биберона,играчка и мокри кърпи със сребърна вода-Какво ли не измислят вече?!

# 380
Честит понеделник, дами.

# 381
Е сърдита съм:cold_sweat:
Изморих се докато ви прочета.  И доза Шоколад няма.
Сертификат трябва да си сваля, ама няма да е днес.
Отделно и до преди половин час бях в часове. Сега имам да проверя 11 писмени работи, пропуснаха учениците последния час преди месец. И нямат оценка, сега не съм сигурна кой оценявам пиша колкото са изкарали, а като ги видя на живо ще добият реална представа.
Седми клас са на поне  половината оценките ще са им балообразуващи.
Отивам на пазар.

# 382
Имам голям плетен елек- подарък от моята снаха. Елека го нося у дома- сутрин се намятам с него, докато правя кафе, храня животните... Но от години това елеко- одеало стои преметнато на дивана и е най- най- любимото одеало на всеки от нас (въпреки големи дупки за ръцете). Всеки си го търси, а аз дори и лятото не го прибирам, защото е много удобно да се заметнеш с него, когато климатикът работи.

# 383
  • гр.Варна
Вале еее, за мен е. Сериозна съм. Леле как ще се гушна в него ооо. Казвай сметка за парите:kissing_heart:

# 384
  • София
Вале еее, за мен е. Сериозна съм. Леле как ще се гушна в него ооо. Казвай сметка за парите:kissing_heart:
Ха ха, аз изтрих поста, ма явно си го видяла. Съдба! Явно не трябва да се отказвам. За теб е. Ще ти пиша на лични да се разберем. Цветове, всичко.

# 385
Моля ви, дръжте ни информирани за процеса.

# 386
  • Германия
Вале, Плами да ни държите в течение и да ни покажете одеялото после. Ама да знаете, че търговията в бгмамата е забранена и ще ви докладвам Joy Шегувам се, Вале дано след това станеш по-смела.

# 387
Вале и мен плетенето ме успокоява. Преди много много години моята съквартирантка замина на бригада в Америка и не се върна, върна се за няколко месеца и от там за Северна Ирландия. Та преди почти 20 г на изпращането и получи така мечтания от нея огромен шал. За целта си купих  специални куки . Плета предимно през зимата. Сега се замислих може би си я виждала все пак съседки сме били.

# 388
  • София/Севлиево

Ето го Роската с малка част от инжекциите дето мама отнесе.Ама пак бих минала през същото.Добре сме,спим,ядем,растем и от време на време се сърдим(не само бебето,ами и баткото ,и аз-не обичам да говоря на ние).
Не гласувах,не защото не исках,а защото не ми се ходеше с бебока по студа,а нямаше на кой да го оставя.За пръв път от 18 годишна пропуснах.
Вале,влюбих се в одеалото.Много харесвам всякакви плетени неща.
Безглутеново брашно съм купувала от be fit преди време,че Слави бе около 3 години на диета без глутен и казеин.Уж имаше непоносимост,но в последствие всичко почна да яде.Като цяло му е трудно да пази диети и да се ограничава.
Джейми,радвам се,че вече си добре.
Мис Бингли добре дошла тук.Ще ти хареса.
Марулета май мъничко остана до срещата с бебка.
Май и друго щях да пиша,но сърдитко мрънка,че е време за хапване.Лека и спокойна нощ.

# 389
  • София
Ох, милият Росен! ❤️

Джейми, помня, да, но не и помня името. Беше много симпатична.

Общи условия

Активация на акаунт