Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 833
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
В двустаен с 2 деца е компромис, но става- спалнята-детска, а в хола спят родителите.
Като поотраснат ново жилище.

# 571
Да, лилавото и на мен ми е в повече. Може би ако детето е момиче, ще му хареса. Това в рамките на шегата, разбира се.

Ако нямате опит с майстори или някой роднина (баща, чичо и т.н.) да ви помага с майсторите, по-добре купете нещо ремонтирано прилично.
Ако нямате достатъчно пари за ремонтиран 3-стаен (с 2 спални), заради децата, може да купите 3-стаен за ремонт и да ремонтирате засега кухня и баня (те отнемат най-много пари и време), а в хола и спалните да направите само козметичен ремонт - дограма, настилки. Те и без това са в много широк ценови диапазон, има бюджетни решения, които са съвсем прилични. Примерно ламинат за пода има и за 10-ина лева, и за 30 и повече лева. Дограма има бюджетна, има и луксозна.
Кухнята може да се направи от модулни шкафове, има фирми, които предлагат повече от прилични кухни от модулни шкафове за 500-600 до към 1000 лв.
Предполагам, че и във вашия град и майсторите взимат по-малко отколкото в София.

# 572
  • Варна
Погледнах пак снимките - освен кухнята, спалните били всъщност две... Но от толкова шарения е трудно да забележи човек. Grinning Чак от третото разглеждане видях, че има две различни табли на легла с различни фонове зад тях. Така вече по-бива.

# 573
Ако спалните са две, тогава картинката изглежда далеч по-добре.

# 574
Две са, просто няма хол. Кухнята е дневна, трапезария и хол в едно, т.е. кухненските столове са вместо диван...

# 575
Лилавите вратички лесно могат да бъдат подменени с други.
Снимките са с филтри и всичко изглежда много лъскаво. Предполагам, че на живо не е точно така.

# 576
  • Германия
Това е кухня с две спални, а къде ще висите през деня?
Двустаен апартамент за 4-членно семейство ми се струва абсурдно! Айде да не е 4стаен, но минимумът трябва да са 3 стаи. И ние сме с две деца, 3-стаен апартамент 80кв и вече едвам се прибираме, а децата още са малки та какво остава за нещо по-малко 😶

# 577
Всички искаме по една спалня за всеки член на семейството и дневна 40 кв., но такива апартаменти са малко и струват ужасно много. Дори и в Свищов.
Всеки се простира според чергата си.

# 578
Децата си стоят по стаите. Ей, го моето се наяде, поседя при нас и изчезна. Ако са пък две децата, даже могат да се заиграят, не е драма, че хола е малък, но на столове не е опция, друго си е на диван, ако може и с лежанка Grinning

Много е лилаво, но пък е оправено, не е соц обзавеждане, свежо е, могат да изкарат и да си спестяват за ремонт докато събират идеи. Според мен жилището си струва парите.

# 579
Здравейте,
Какво мислите за тези 2 обяви:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1e163153353992065
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1e150386382164978

Ние сме 4-членно семейство, харесва ми и инвестиционният потенциал. Не съм сигурен къде точно се намира вторият, в Понеделник мога да попитам.

# 580
  • София
Жилището в Свищов определено си струва парите.
papa_bear, втората сграда би трябвало да е на Орел и Банат.

# 581
  • Отвъд алеята зад шкафа
На мен жилището в Свищов ми изглежда ок, стига да е достатъчно голямо за семейството.

В Лозенец - и в двете обяви са сложили едни квадратури, които трябва да се видят на живо. На първата обява 200 кв.м, ама 100 на сутерен, 100 на 1 етаж - може ли да се преустрои и да се използват пълноценно помещенията на сутерен? Ако е етаж от къща, какви са съседите, каква част от двора може да се ползва? Подозирам, че е етаж от къща в карето между Американско посолство и горичката към Черни връх. Там много рядко нещо се продава и по принцип си заслужава много. Има потенциал за мен. Втората обява не ми харесва - това е карето между Вапцаров към Парадайз - много некачествено строителство, нагъчкани кооперации, никакви тротоари и общи части. Изглежда като коптор по снимките, ще трябва огромна инвестиция вътре, а вероятно и отвън. И пак има съседи, на дворно място от 800 кв.м, имотът има 200 кв.м, което значи още 3-ма съседи х 200 кв.м.

# 582
Частите от дворното място и в двата случая са идеални, т.е. ползването зависи от съгласие с другите съсобственици. Обикновено, не винаги, разбира се, това съгласие трудно се постига.
От личен опит - един облагородява, друг(ите) - о@кват изметеното, образно казано.

# 583
.

Последна редакция: нд, 14 ное 2021, 21:28 от tanitkata

# 584
На кой етаж е, та е ниско? Аз не видях, но предполагам, че е първи. Ако семейството живее с родители си е мъка, защо да не си го вземат и да се отделят и да си живеят щастливо, вместо да плащат наем. Парите не са толкова много, все пак пише, че е тухлен.
В София хората купуват жилища с двор!, което го смятам като доста по-лош вариант, предвид че града е голям и това е абсолютна измишльотина да продават скъпо партерни жилища, та не виждам голяма драма в Свищов на първи етаж.

Чак пък да не си заслужава?! Ще рече човек, че всички живеем в къщи по 300 квадрата с охрана и прочее. Все с нещо човек прави компромис.

Общи условия

Активация на акаунт