Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 614
  • 769
  •   1
Отговори
# 300
Страхотно ама за двустаен 120к малко ми е пресилено. Плюс това е на последен етаж.

Че къде е втората стая - пише "Еднопространствено ателие (с възможност за обособяване на спалня)"

Цената е абсолютно безумна за квартала, просто невъзможна. Вярно е, че са вложили средства и добри идеи при ремонта, ама кандидат-купувачи, които търсят толкова малко жилище, са много далеч от претенции за лукс.

# 301
Когато си мислиш, че си видял всякакви абсурди, и се натъкнеш на 2стаен апартамент с площ 35 кв.м.
Банята е втората стая Rolling Eyes ама то не пречи, ако се съберете тайфа на купон няколко души спокойно могат да спят на пода до WC-то, значи се брои стая Stuck Out Tongue Winking Eye В описанието си пише че е "еднопространствено".

# 302
  • София
Страхотно ама за двустаен 120к малко ми е пресилено. Плюс това е на последен етаж.

Че къде е втората стая - пише "Еднопространствено ателие (с възможност за обособяване на спалня)"

Цената е абсолютно безумна за квартала, просто невъзможна. Вярно е, че са вложили средства и добри идеи при ремонта, ама кандидат-купувачи, които търсят толкова малко жилище, са много далеч от претенции за лукс.

В обявата пише двустаен пък къде е втората стая не знам Grinning

# 303
3428.57 EUR/кв.м?! Тези да не са се объркали нещо?

По-надолу е написано еднопространствено ателие, може би второто помещение е кенефа.

# 304
Цената е обяснима - скъпи материали, уреди и мебели, на стойност почти същата, като и за двойно по-голямо жилище. Ми ясно е, че ще вдигнат цената. примерно една кухня за 6 000 евро при 30 квадрата жилище натоварва базовата цена на имота с 200 евро на квадрат.

Обаче от там нататък не виждам таргет групата. Това не е ателие за творец. Би могло да е тайна милионерска квартира за водене на мацки, ама тогава трябваше да има поне хубава спалня и по-така баня, а не само диван. Сега е просто нищо. И за капак асансьорът не стига до етажа.

# 305
Не ми харесва този тип остъкляване, всички до момента 2-3 подобни усвоени тераси, които се появиха тук преди време имат вид на оранжерии.

# 306
Може би са имали предвид, че може да се обособи втора стая на усвоения балкон. Това нещо е безумно, язък за парите за ремонта. Един ред кухня, един диван, телевизор вирнат така че да е абсолютно неудобен за гледане, малка масичка на балкона ... Дали има гардероб мога само да гадая. Няма къде човек да си прибере нотариалния акт за това нещо Grinning може би при чиниите...

# 307
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вероятно е било някакво таванско помещение към нормално жилище в сградата и е в общ нотариален акт с апартамента. Собственикът е решил да го оправи и да го продаде отделно. Вижда се, че терасата е усвоена. Пише, че сградата е от 80-те години.

# 308
Лоша преценка и инвестиция. Това е непродаваемо и неотдаваемо. Никога няма да си върне парите този човек.

# 309
По изключение се съгласявам с Гого. Хвърлени са доста пари, на фона на големината на помещението. Пишеше, че не е живяно там, вероятно са се променили житейските обстоятелства.

Би ми било интересно и дали и как са си оправили документацията за помещението.

А малко встрани, понеже се оказа, че има любители на старите сгради, поне чисто естетически, ако не за покупка, но ето още един линк с доста сгради - известни и не толкова известни, на цели 13 страници.

https://www.altersofia.com/tr/buildings

Между другото, хотелът на Чешкото посолство на Паметника Левски (на ъгъла на Панайот Волов и Янко Сакъзов) го разрушиха. Чудя се какво ли ще стане на този парцел? Той вероятно е даден на Чехия.

# 310
  • София
Офис сграда тип невисока кула, стилово се връзва с Хаят. Има рендери в интернет. Парцелът не е собственост на Чехия.

# 311
Явно ще бъде офис сграда -

https://www.capital.bg/biznes/imoti/2017/07/28/3013796_prodavat_ … dka_v_top_centur/

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/19/4039147_proekt_predvi … _do_pametnika_na/

Мнението ми е, че същото ще се случи и с други имоти на чужди държави. Вече не е като преди 30-40 години посолствата и консулствата да са разточителни на персонал, с нужда от много апартаменти. Ще се освободят супер парцели в центъра, в малкия кв. Изгрев и на още няколко такива места. Може да не е съвсем скоро, но посоката е тази.

# 312
Тя жилищната част, която разрушиха (откъм Панайот Волов), не се обитаваше от десетилетия. Но пък сутрин и вечер по Волов е ужасТ - сигурно 90% от родителите си водят отрочетата с кола на училище и редицата е от Янко Сакъзов до Дондуков.
Бих казала, че за офис сграда там е по-подходящо, при условие, че си направят подземен паркинг на 2 нива, иначе няма шанс за паркиране. Ако проектът е симетричен във височина на НСИ и Информационно обслужване, би изглеждало доста прилично.

# 313
Цената е обяснима - скъпи материали, уреди и мебели, на стойност почти същата, като и за двойно по-голямо жилище. Ми ясно е, че ще вдигнат цената. примерно една кухня за 6 000 евро при 30 квадрата жилище натоварва базовата цена на имота с 200 евро на квадрат.

Обаче от там нататък не виждам таргет групата. Това не е ателие за творец. Би могло да е тайна милионерска квартира за водене на мацки, ама тогава трябваше да има поне хубава спалня и по-така баня, а не само диван. Сега е просто нищо. И за капак асансьорът не стига до етажа.
На мен ми минава идея, че може след съответното преустройство да се мисли за вариант отдаване в Airbnb, но май и за това не става, понеже е отдалечено от центъра.

# 314
  • София
В нашият квартал доста купуват и отдават по този начин, а не сме близко до центъра. Не знам защо трябва да е близко до центъра.

Общи условия

Активация на акаунт