Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 838
  • 769
  •   1
Отговори
# 495
Тази последната обява ми хареса по картинки. Цената малко ми се струва височка, ама не знам цените в Младост.
Иначе съм твърдо "за" такава "инвестиция" за родителите. Трудно се убеждават, ама с молби, че на децата ще им е по-удобно, може да кандисат.

# 496
Тя пък майка ми сама си иска, даже ако може у нас да дойде да живее, най-добре Grinning но може би защото е самичка де. Та гледам да ги подредя нещата...

# 497
  • София
Виждам, че Младост се върти в последните страници и понеже исках мнение и помощ в темата, да дам инфо.
Продадох за три дни.  Младост 3, ЕПК, 1600 Е/м2. Шокирани (и доволни) сме в момента.

А относно прибирането на възрастни родители в София, не знам... Някой, свикнал с простор, въздух, зеленина и дворче, да се насади в София ми се вижда много трудно. Но обратната страна е, че трябва грижа.
Понеже живеем в голямо ЕПК в Младост, вече много трудно издържаме на микроклимата, нищо, че много апартаменти се изпродадоха и се настаниха прилични хора. Има си голям процент проблемни мизерници, особено около нас. Местоположение, удобства - топ.

# 498

А относно прибирането на възрастни родители в София, не знам... Някой, свикнал с простор, въздух, зеленина и дворче, да се насади в София ми се вижда много трудно. Но обратната страна е, че трябва грижа.

Така си е, но пък като останат и сами, вече им идва в повече - и самотно, и трудно да се грижат за себе си.

# 499
Мисенс, ако баща ти е здрав и активен, без проблем можеш да го ангажираш с транспорта на децата.

# 500
Чудя се защо масово хората се притесняват от таксите в затворените комплекси. Например ако апартамента струва 400 000лв, ипотеката да е например 1500лв на месец. Таксата варира между 70-80 до 300 примерно, това ли ви отказва?
Аз например ще плащам 80лв такса живот и здраве, ами с удоволствие бих плащал 200 вместо тези 80 и да получа малко повече екстри. Да, ама болшинството не искат. При 1500лв разход на месец, за едни 120лв повече си сваляш стандарта на услугите, които получаваш, за мен не е логично.

# 501
  • София
Някой плащат с трудност дори и тези 1 500лв. Така, че да притеснява ме да плащам 300лв. за затворен комплекс.

# 502
  • София
За поддръжката в затворените комплекси задължително питаме. Нямам против да плащаме определена сума за някои екстри.

gadamer, къщата ме блазни заради самостоятелност, спокойствие, въздух, двор и т.н. На този етап за децата и нас ще е супер, ама докога, е въпросът? Не съм живяла в къща и се чудя, дали това няма да е един скъпоструващ експеримент.

А под инвестиране какво се има предвид Simple Smile
Според мен- влагане на свободни средства в имот.

Gogo1979, родителите ми не са свикнали на зеленина много, за съжаление, живеят в голям морски град.
Скрит текст:
Няма да им се пипат имотите там, ще си ходят когато пожелаят. Иначе засега, да не казвам голяма дума, са добре. Татко даже шофира и няма да е проблем, ако желаят, да развозват децата за разнообразие, но не е задължително.
Надявам се, че в един момент ще склонят.

sofyia, тези огромни блокове ме потискат и ги избягвахме умишлено при търсенето на сегашния ни имот. Добре е, че сте продали. Сега поне търсенето е голямо.

Тази последната обява ми хареса по картинки. Цената малко ми се струва височка, ама не знам цените в Младост.
Иначе съм твърдо "за" такава "инвестиция" за родителите. Трудно се убеждават, ама с молби, че на децата ще им е по-удобно, може да кандисат.
Да, вероятно ще искаме оглед. И на нас засега ни допада. А и поне по снимките ще става за живеене почти веднага. Предостатъчно за двама души и ако искат децата да остават понякога при тях, че бабата и дядото са доста привързани към децата.

# 503
  • Варна
Логиката е че ипотеката се изплаща за 10 - 20 години и я забравяш, а таксата се плаща доживот. Или докато не пордадеш.

Панелките тотал щета ще глътнат толкова пари и време (и времето е пари), че като сметнете тотала, ще излезе колкото нс.

Според мен лично панел си струва само ако е значително по-евтин.

# 504
  • София
Didi168, за панелките ще викаме фирма, ако изобщо се спрем на такъв вариант. Няма как да тръгнем сами да правим ремонт. Нямаме времеви ресурс.

Някой да знае какъв й е случаят на втората сграда на к-с "Фонтаните" (новата)? Доста апартаменти се продават там. Преди време се чуваше, че фирмата е затънала още с първия блок, после други са построили втория блок, третият бил на дупка. Собственици завлечени. И какви ли още не истории.

# 505
  • София
missence, като гледам по линийките в подписа ти . децата ще са с вас още 10 - 15 г. Аз бих инвестирала в няколко апартамента наблизо един до друг. Но не в един блок или на съседни етажи. Че после да не те четем при свекървите. Къщата освен развозването ще иска и доста поддръжка на двора и сградата.
За баба и дядо бих избрала ремонтирания панел. Но убеждаването ще е трудно - сигурно повечето им познати са в сегашния град. Ще им е самотно тук. Все пак и вие, и децата си имате задачки.

# 506
Чудя се защо масово хората се притесняват от таксите в затворените комплекси. Например ако апартамента струва 400 000лв, ипотеката да е например 1500лв на месец. Таксата варира между 70-80 до 300 примерно, това ли ви отказва?
Аз например ще плащам 80лв такса живот и здраве, ами с удоволствие бих плащал 200 вместо тези 80 и да получа малко повече екстри.

Първо, както е писала и друга потребителка - 200 лв. плюс на месец за някои хора са нищо, за други срутват личния бюджет.
Второ, това, че ще даваш 300, а не 80 лв. не гарантира повече екстри и по-високо качество. Масово фирмите за поддръжка играят заедно с инвеститорите, навързани са като свински черва. Да събереш мнозинство от собственици в затворен комплекс за смяна на поддържащите фирми е кауза пердута. Най-малкото защото данните за собствениците и идеалните им части са отново в ръцете на тези поддържащи фирми.  Така ставаш техен заложник за цял живот (освен ако не фалират). Колкото искат ще си вдигнат цените и нищо не можеш да направиш.

# 507
  • Варна
Didi168, за панелките ще викаме фирма, ако изобщо се спрем на такъв вариант. Няма как да тръгнем сами да правим ремонт. Нямаме времеви ресурс.
...

Нещо не схващам. Фирмата да не би да работи с магическа пръчица? Цялостен ремонт на панелка ще глътне много време при всички положения, дори да намерите една фирма за всичко. Което силно ме съмнява. За кадърни майстори се чака с месеци, дори ако са ти познати. Това са месеци пропуснати ползи (наеми). И накрая като дръпнете чертата, ще излезе, че сте дали пари колкото за ново. И апартаментът става непродаваем без да сте на загуба.

# 508
  • София
https://m.imot.bg/details/1e163169219754768
Защо е толкова ниска цената?Защото имаме проблем , с който ние собствениците не можем да се справим.
Какъв е пък този нерешим проблем?

# 509
обади се и питай. може да има нужда от стабилен ремонт и да нямат пари, може да е структурен дефект на сградата, може да имат непреодолим конфликт със съседи или лоши такива. как да знаем ние? и като се обадиш да споделиш после Simple Smile

Като гледам в зона б19 има доста предложения в диапазона 800-1100 евро/кв така че 850 за 190кв многостаен не е нещо невероятно. Сигурен ли си че е оферта?

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 18:14 от Gogo1979

Общи условия

Активация на акаунт