Обсъждане на имотни обяви-25

• 38 839
  • 769
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Той проблема на този апартамент хич може да не е малък. И според мен разпитайте.

# 511
missence, защо търсиш тристаен за възрастни хора?
купи им на хората двустаен - по-евтино е, ще си го чистят по-лесно, сметките им ще са ниски
а като гледам как се слагат нули и единици на цените, след години ще го продадете и ще си купите къща

# 512
  • Варна
На къщите слагат направо двойки и тройки. Grinning Иначе да, и аз споделям мнението за двустаен. И по-лесно ще се продаде (ако се наложи), и по-лесно и по-изгодно ще се отдаде под наем.

# 513
  • София
Скрит текст:
Didi168, за панелките ще викаме фирма, ако изобщо се спрем на такъв вариант. Няма как да тръгнем сами да правим ремонт. Нямаме времеви ресурс.
...

Нещо не схващам. Фирмата да не би да работи с магическа пръчица?
Скрит текст:
Цялостен ремонт на панелка ще глътне много време при всички положения, дори да намерите една фирма за всичко. Което силно ме съмнява. За кадърни майстори се чака с месеци, дори ако са ти познати. Това са месеци пропуснати ползи (наеми). И накрая като дръпнете чертата, ще излезе, че сте дали пари колкото за ново. И апартаментът става непродаваем без да сте на загуба.
Да, точно. Разпитала съм за фирми. Могат да започнат средата на м. февруари, ако решим. Ориентировъчната цена ми допада. Нямах предвид да работят с магическа пръчка, време имаме, дай Боже!

missence, защо търсиш тристаен за възрастни хора?
купи им на хората двустаен - по-евтино е, ще си го чистят по-лесно, сметките им ще са ниски
а като гледам как се слагат нули и единици на цените, след години ще го продадете и ще си купите къща

Защото не мога да намеря читав двустаен в района. Neutral Face

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16202234876583 … k=7bpt2z&f1=2 статутът и на двата е ателие, прави бяхте. Свързахме се веднага. Нещо се разколебаваме с този статут.

missence, като гледам по линийките в подписа ти . децата ще са с вас още 10 - 15 г.
Скрит текст:
Аз бих инвестирала в няколко апартамента наблизо един до друг. Но не в един блок или на съседни етажи. Че после да не те четем при свекървите. Къщата освен развозването ще иска и доста поддръжка на двора и сградата.
За баба и дядо бих избрала ремонтирания панел. Но убеждаването ще е трудно - сигурно повечето им познати са в сегашния град. Ще им е самотно тук. Все пак и вие, и децата си имате задачки.
Да, живи и здрави, така се очертава. Иначе изобщо не се целя в апартаменти в една кооперация и един етаж (пази Боже!). Не си представям да се мотам пред погледа на снахите всеки ден. Sweat Smile

Ще споделя след огледите.

# 514
За отдаване под наем съм съгласна, че по-лесно се отдават. Но за продажба - май вече доста се търсят 3-4-стайни, като купуваш семейно жилище, независимо дали имаш или планираш деца, това вече изисква поне още една спалня.

# 515
Чудя се защо масово хората се притесняват от таксите в затворените комплекси. Например ако апартамента струва 400 000лв, ипотеката да е например 1500лв на месец. Таксата варира между 70-80 до 300 примерно, това ли ви отказва?
Аз например ще плащам 80лв такса живот и здраве, ами с удоволствие бих плащал 200 вместо тези 80 и да получа малко повече екстри. Да, ама болшинството не искат. При 1500лв разход на месец, за едни 120лв повече си сваляш стандарта на услугите, които получаваш, за мен не е логично.

Абсолютно съм съгласна с теб, и аз това се чудя. Ако оставиш 100 лв за вечеря в Хепи в петък вечер, се чувстваш едва ли не си изхарчил нищо, но ако трябва да дадеш 100 лв. за поддръжка на общите части на собственото ти жилище е края на света за 99% от софиянци. И за това сме заобиколени от сгради тип коптори.

# 516
  • Вече на светло в София
https://m.imot.bg/details/1e163169219754768
Защо е толкова ниска цената?Защото имаме проблем , с който ние собствениците не можем да се справим.
Какъв е пък този нерешим проблем?
Ама в обявата не е описано нищо за самия апартамент. Няма снимки на стаите. За толкова пари бих направила схема. Иначе май разпознавам мястото - на ул. Димитър Петков е след Стамболийски. Близо е махалата с "братята"

# 517
  • София
Чудя се защо масово хората се притесняват от таксите в затворените комплекси. Например ако апартамента струва 400 000лв, ипотеката да е например 1500лв на месец. Таксата варира между 70-80 до 300 примерно, това ли ви отказва?
Аз например ще плащам 80лв такса живот и здраве, ами с удоволствие бих плащал 200 вместо тези 80 и да получа малко повече екстри. Да, ама болшинството не искат. При 1500лв разход на месец, за едни 120лв повече си сваляш стандарта на услугите, които получаваш, за мен не е логично.

Абсолютно съм съгласна с теб, и аз това се чудя. Ако оставиш 100 лв за вечеря в Хепи в петък вечер, се чувстваш едва ли не си изхарчил нищо, но ако трябва да дадеш 100 лв. за поддръжка на общите части на собственото ти жилище е края на света за 99% от софиянци. И за това сме заобиколени от сгради тип коптори.

Колко пък Софиянци ги дават тия 100 лв. за вечер? В тая София само баровци като гледам.

# 518
Много софиянци ходят по ресторанти.
Не си спомням са съм минала покрай Хепи в обичайните часове за обяд или вечеря и да не е имало опашка от чакащи отвън. Като им видиш цените на салата, основно и десерт, и като добавим напитки, 100 лева за двама може и да не стигнат. Да не говорим за 3-4 членно семейство.

# 519
  • София
Това, че сядате по ресторанти не значи, че винаги давате 100 лв. Малко ги изкарвате нещата все едно всеки средностатистически българин има пари всеки ден да дава по 100 лв. ама нямал за поддръжка на общи части... Ако хората в БГ имаха толкова пари щяха да карат нови коли, а не по на 20 години.

# 520
47000 евра - 28кв. боксониера - за Люлин 7 - как ви се струва много малко имам оферта?

# 521
100лв за 4 членно семейство с пиене, ядене и десерти си заминават като топъл хляб в хепи още преди ковид, пък сега не знам защото не съм ходил в хепи от 1.5 години. Може да спестиш, ако не ядеш десерт, пиеш по-малко и дояждаш на децата, ама пак ако правиш това значи не си за хепи. Аз ходя там за бизнес обяди, за семейни вечери предпочитам друг тип заведения.

Погледни го от добрата страна, ако никой не си харчеше парите за излизания, щеше да има много по-високи цени на имоти.

# 522
Много софиянци ходят по ресторанти.
Не си спомням са съм минала покрай Хепи в обичайните часове за обяд или вечеря и да не е имало опашка от чакащи отвън. Като им видиш цените на салата, основно и десерт, и като добавим напитки, 100 лева за двама може и да не стигнат. Да не говорим за 3-4 членно семейство.

Така е, ние сме 4 членно семейство и рядхо сметката в по-читав ресторант е под 100лв, но въпреки това е добре да се прави разлика между 80-100лв на месец за поддръжка и 300-400лв.
Напр. в Белия Квартал ни казаха 110лв само за почистване на стълбищата 2 пъти седмично, метене пред входа 3 пъти седмично и тока за осветление и асансьор, отделно последващи такси за озеленяване и поддръжка на комплекса.
От брокери чух и за други комплекси, които в последствие искат по 300-400лв, гледам, че и в нета има доста подобни статии за повишени цени и ограничения свързани с това.

Разликата между 100 и 400лв е 300лв, на фона на 400-500к звучи малко, но това са пари, които в много случай отиват за нищо полезно, пари на вятъра от които не можеш да се възползваш и нямаш свобода да определш какво да става с тях. Също така, тези пари ще бъдат пречка, ако решиш да отдаваш жилището под наем, дори, ако решиш да го продадеш.
Не съм скръндза, но не обичам да давам пари, освен, ако няма основателна причина за това, предпочитам да ги инвестирам, вместо да ги дам на някой, който просто ще поддържа няколко квадрата зелени площи.

# 523
Коментираше се от Conchita сядане в Хепи в петък вечер за 100 лв, а не всеки ден . Четете преди да пишете.

# 524
Абе 100 лв. за поддръжка в комплекс е чудесно, само дето тук се коментираха по-високи цени. 200-300 лева вече си клони към половин наем на двустаен. Но пък който не ще да ги плаща, просто не си купува на такова място. Пък и аз съм виждала комплекси дето да им се чудиш на "парковата среда" - малка тревна площ зад блока с някакви детски катерушки...

Общи условия

Активация на акаунт